Tel Aviv, orasul pisicilor

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 09:39
6130 citiri
Tel Aviv, orasul pisicilor

Bine hranite, frumoase, cu blana lucioasa, sute de pisici se simt ca la ele acasa pe strazile Tel Aviv-ului.

In Israel nu exista caini vagabonzi, dar pisicile sunt respectate si iubite de toata lumea. De cele mai multe ori, felinele prefera compania oamenilor, in jurul multor cafenele stradale, cu program non stop. Nu pentru ca le-ar placea in mod special sa fie mangaiate, ci pentru ca intotdeauna "mai pica ceva" de pe masa clientilor.

Primaria orasului finanteaza asociatiile de locatari pentru a avea grija de pisici, cabinetele veterinare primesc subventii de la stat pentru sterilizarea felinelor si de multe ori ONG-uri israeliene au campanii pentru hranirea animalelor.

Spre deosebire de caini, care nu au voie sa umble liberi pe strada, pisicile vagaboande sunt la tot pasul.

Daca ii intrebi pe locuitorii Tel Aviv-ului de ce sunt atat de multe pisici pe strada, vei primi raspunsuri diferite. Odata pentru ca pisicile mananca soareci. Un alt raspuns ar fi ca pisicile sunt curate, nu sunt purtatoare de boli.

Am intalnit un barbat care avea in portofel un card de reduceri de la magazinul cu mancare pentru animale. Nu avea nici un animal acasa, dar in curtea blocului erau trei pisici, toate ingrijite de locatari.

In fata unui restaurant din centrul orasului si-a facut culcus o pisica uriasa, atat de bine hranita incat abia mai avea loc pe covorasul din fata localului.

In campusul Institutului pentru Stiinte Weismann, din Tel Aviv, pisicile misunau prin iarba ca si cum ar fi fost in propria lor curte.

Frumusetea aceasta, pozata tot in campusul institutului, nu are nici in clin nici in maneca cu pisicile maidaneze de la noi.

La cativa pasi de Zidul Plangerii din Ierusalim, la geamul unei locuinte, o femeie hranea doua pisici, in timp ce in camera mai misunau alte patru feline.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#pisici Israel, #pisici Tel Aviv, #pisici maidaneze Europa , #camping europa