Vacanta 2008: La munte in tara, la mare in Turcia si Grecia

Luni, 18 August 2008, ora 08:48
2691 citiri
Vacanta 2008: La munte in tara, la mare in Turcia si Grecia
Foto Apusenipadis.ro

Cinci milioane de romani prefera, in acest sezon, sa-si petreaca vacanta in tara, excursiile la munte fiind preferate mersului la plaja pe litoralul Marii Negre, arata estimarile Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Interesul romanilor pentru destinatii interne de vacanta este in crestere, dar nu este cel asteptat, din cauza lipsei unei politici de promovare, a investitiilor reduse in infrastructura de transport si legislatiei din domeniu.

Totodata, se incurajeaza prin indiferenta turismul la negru, statul devenind complice la evaziunea fiscala, arata FPTR, scrie Gardianul in editia electronica de luni.

Potrivit datelor FPTR, litoralul romanesc va fi vizitat in acest sezon de circa 800.000 de turisti, cu 5% mai multi fata de anul trecut. Alti aproximativ 900.000 de turisti vor fi inregistrati in statiunile turistice montane, in crestere cu 20% fata de primele noua luni din anul 2007.

Si turismul de sanatate va avea o crestere cu 10% a numarului de turisti, la circa 630.000 de persoane, in timp ce turismul in Delta Dunarii va avea un avans de 25% fata de 2007, ajungand la 74.000 de persoane intregistrate in unitatile de cazare.

Se prognozeaza ca turismul rural va avea o crestere de 5% in primele noua luni, la 18.000 de persoane.

Cat priveste destinatiile externe preferate de romani, potrivit datelor FPTR, se remarca o crestere a numarului de turisti care opteaza pentru segmentul de lux si calatorii pe cont propriu, in paralel cu o reducere a numarului celor care aleg destinatiile ieftine.

Astfel, in ceea ce priveste Grecia, destinatia externa numarul unu pentru romani, pentru acest sezon, se estimeaza o crestere cu 20% fata de 2007 a numarului de turisti pe segmentul de lux, un avans de 30% a turismului individual si o scadere, cu 10%, a segmentului popular.

Cat priveste cea de-a doua destinatie externa preferata, Bulgaria, se preconizeaza o scadere cu 10% a numarului turistilor autohtoni care vor vizita aceasta tara in sezonul estival 2008.

Destinatia externa preferata in 2008 este Turcia, pentru care au optat cu 30% mai multi turisti romani fata de 2007, in timp ce solicitarile pentru petrecerea concediului in Spania inregistreaza o scadere cu 12%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #munte, #roman , #camping europa