Cat costa sa vizitezi Europa cu trenul?

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 12:20
31164 citiri
Cat costa sa vizitezi Europa cu trenul?

Desi nu este unul dintre cele mai rapide mijloace de transport, cel putin nu in Romania, se pot gasi motive pentru care sa alegi trenul atunci cand vrei sa pleci in strainatate.

Statistic, trenul este mult mai sigur decat avionul sau autocarul, iar acesta poate fi un motiv suficient cand alegi cu ce o sa calatoresti spre destinatia de vacanta.

In plus, comparativ cu autocarul, trenul iti poate oferi un plus de confort si spatiu de miscare, ceea ce conteaza enorm atunci cand calatoresti o zi sau chiar mai multe pana la destinatie.

Motive pentru care sa mergi sau nu cu trenul in vacanta se pot gasi cu miile, iar pentru ca valoarea biletelor este unul dintre ele, va prezentam mai jos o lista de preturi pentru cele mai importante destinatii din regiune.

Preturile permiselor de calatorie internationala cu trenul variaza in functie de mai multe criterii, printre care varsta si numarul pasagerilor. Calatorii cu varste sub 26 de ani sunt considerati tineri si beneficiaza de oferte speciale la calatoria cu trenul.

Totodata, daca numarul de calatori este de cel putin sase adulti (un copil se considera jumatate de adult), calatoria pe tara respectiva se considera a fi in grup si se acorda o reducere.

Prin TCV se defineste tariful comun de voiajor si corespunde valorii intregi a biletelor de calatorie in traficul feroviar din tarile Europei Centrale si de Vest.

Cardul RailPlus poate fi cumparat de oricine, indiferent de varsta si este valabil un an de zile. Odata intrat in posesia unui astfel de card, veti putea cumpara bilete de calatorie cu trenul in traficul international cu reducere de 25%. Pretul unei astfel de card este de 15 euro pentru tineri si seniori, respectiv 25 de euro pentru adulti.

Bucuresti - Budapesta - durata calatorie cca. 13h30m; 857 km

sursa: triptkts.ro

Bucuresti - Liubliana - 1324 km

Bucuresti - Praga - 1463 km

Bucuresti - Bratislava - 1071 km

Bucuresti - Viena - durata calatorie cca. 17h - 1136 km

Bucuresti - Zagreb - 1135 km (prin Serbia)

Bucuresti - Moscova - durata calatorie cca. 31h - 2160 km

Bucuresti - Chisinau - durata calatorie cca. 13h - 537 km

Bucuresti - Kiev - 1027 km

Bucuresti - Munchen - durata calatorie cca. 30h - 1579 km

Bucuresti - Sofia - durata calatorie cca. 10h - 537 km

Bucuresti - Belgrad - durata calatorie cca. 12h - 707 km

Bucuresti - Varsovia - 1735 km

Preturi suplimentare pentru cuseta si vagon de dormit

Tarifele din tabelele de mai sus nu includ costurile aferente rezervarii de locuri, atat la vagoanele de clasa, cat si la cele de dormit sau cuseta. In functie de destinatie, tipul permisului de calatorie pentru care se opteaza si de numarul de paturi din cabina, valoarea acestor rezervari variaza intre cativa euro si o suta de euro.

Astfel, pretul unui supliment de pat pe relatia Bucuresti - Budapesta variaza intre 15 euro, daca se opteaza pentru cabina cuseta de sase locuri, si 98 euro, daca se doarme singur in cabina.

Cei care circula de la Bucuresti la Viena vor plati un supliment de pat in valoare de 16,4 euro (cuseta cu sase paturi) si 64,8 euro single. Trenurile spre Sofia nu au vagoane cuseta, motiv pentru care pretul suplimentului de pat la vagonul de dormit variaza intre 10 euro (cabina cu 3 paturi) si 35 de euro (single), daca vagonul apartine operatorului bulgar, in timp ce suplimentele de pat in vagoanele CFR costa intre 26 euro (cabina cu 3 paturi) si 91 euro (single).

Suplimentul de pat pe relatia Bucuresti - Praga variaza intre 28 euro (cabina cu 3 paturi) si 98 euro (single), in vreme ce pe relatia Bucuresti - Munchen acestea costa intre 20 euro (cabina cuseta cu sase locuri) si 100 euro (single vagon de dormit).

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#bilete tren trafic international, #pret bilete trenuri internationale, #pret bilet tren Budapesta, #pret bilet tren Sofia, #pret bilet tren Chisinau, #pret bilet tren Moscova, #pret bilet tren Praga , #concediu