10 statiuni de top din lume unde poti schia iarna

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 16:13
6369 citiri
10 statiuni de top din lume unde poti schia iarna
Foto: alpinehausbb.com

Au mai ramas cateva zile pana la Sarbatori si cu totii ne gandim la vacanta, zapada si distractie. Imediat cum incepe sezonul rece, iubitorii muntelui si pasionatii de adrenalina cauta destinatii pentru a evada din cotidian.

O mana de ajutor iti pot da cei de la National Geographic, care au realizat un top 10 al celor mai bune statiuni din lume, unde poti merge sa schiezi iarna.

Whistler - Blackcomb Peak

Muntii Whistler-Blackcomb Peak sunt cele mai renumite locuri de schi din Canada. Acestia ofera conditii de schi excelente, cu partii rapide. In urma cu cateva decenii muntii erau o atractie aparte pentru excursionistii curajosi. Acum statiunea Whistler ofera si mai multe facilitati schiorilor si practicantilor de snowboard: cafenele, magazine si peste 100 de restaurante care satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Cei care nu stiu sa schieze se pot relaxa la o sedinta de spa sau pot practica golful. La inceputul anului, aici au avut loc probele de schi din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna.

Kitzbuhel, Austria

In randul statiunilor de schi europene, Kitzbuhel este supranumita si "Perla Alpilor". Statiunea este cea mai renumita din Tirol, gratie conditiilor excelente de schi si pune la dispozitia turistilor 54 instalatii de urcat pe munte. Cu o vechime de 700 de ani, statiunea ofera schiorilor istoria unei comunitati alpine, unde se schiaza inca din iarna lui 1892. In plus, cei care vor sa incerce aceasta locatie trebuie sa stie ca aici vor gasi si unele dintre mai bune hoteluri din zona.

Zermatt, Elvetia

Pitoreasca Zermatt este cea mai frumoasa statiune de ski din Elvetia, detronand Gstadd sau St. Moritz. Este o locatie perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna, punand la dispozitia turistilor sute de kilometri de partii. Aici vacanta de iarna devine o experienta unica. Zermatt este una dintre regiunile cele mai inalte din lume, fiind renumita pentru caderile abundente de zapada.

Park City, Utah

Reputatia Park City privind conditiile excelente de ski a ajutat foarte mult zonei sa fie aleasa gazda pentru Jocurile Olimpice de iarna din 2002. Statiunea are functionale 19 instalatii speciale de urcat pe munte.

Lake Louise

Situata in este cel mai vechi parc national din Canada, Banff, statiunea ofera unele dintre cele mai bune partii de ski din America de Nord. Cele patru zone de schi Mount Norquay, Sunshine Village, Lake Louise Ski Area si Nakiska au fost amenajate special pentru Jocurile Olimpice de iarna lui 1988.

Chamonix Mont-Blanc, Franta

Gazda primei editii a Jocurilor Olimpice de Iarna din 1924, Chamonix Mont-Blanc se numara printre candidati la titlul de "Cea mai faimoasa statiune de schi din lume". Statiunea dispune de zeci de partii si este recomandata atat schiorilor incepatori dar maj ales celor avansati. Situata la poalele Mont-Blanc, cel mai inalt varf din Alpi, Chamonix este renumita si pentru partia Valle Blanche, una dintre cele mai lungi din lume - 22 de kilometri.

Stowe, Vermont

Cei care vor o vacanta plina de adrenalina pot alege fara ezitare aceasta statiune. Stowe pune la dispozitia turistilor unele dintre cele mai abrupte partii din lume. Cunoscatorii stiu de cele doua zone de schi de aici - Mansfield si Spruce Peak.

Mont Tremblant

Pentru o vacanta de vis poti alege Mont Tremblant, care este situata la o distanta de doar o ora fata de Montreal. Mont Tremblant este una dintre cele mai cunoscute statiuni din estul Canadei. Acesta functioneaza inca din 1939, are 94 de partii de schi si 19 instalatii de urcare pe munte.

Cortina, Italia

Statiunea montana Cortina a fost gazda Jocurile Olimpice din 1956. Cortina d'Ampezzo, inconjurata de Muntii Dolomiti se afla pe lista oricarui iubitor al sporturilor de iarna. Dispune de 140 de kilometri de partii si 52 instalatii de urcat. Aici ii gasesti pe cei care practica bobul, snow rafting sau sanius de mare viteza.

Aspen, Colorado

Situata in Muntii Stancosi, aceasta statiune alpina este o alegere perfecta pentru expertii in jocurile de iarna, dar si pentru incepatori. Aici schiorii au la dispozitie sute de hectare de partii pe partea din spate a muntelui Aspen. Peisajul montan incantator te va incarca de energie pozitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#partii de schii, #destinatii vacanta, #adrenalina distractie , #destinatii
Comentarii