10 tari cu o clima perfecta. Sa te tot plimbi... (Galerie foto)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 19:18
75391 citiri
10 tari cu o clima perfecta. Sa te tot plimbi... (Galerie foto)
Foto: howstuffworks.com

Ai visat vreodata sa iti petreci concediul intr-o tara in care sa te poti relaxa pe o plaja exotica, iar a doua zi sa schiezi intr-o statiune de munte?

Ei bine, daca inainte asta ti se parea doar un vis imposibil, afla ca exista tari cu o clima perfecta, care iti ofera atat de multe alternative incat ai putea chiar sa le alegi ca resedinta permanenta.

In plus, nu e putin lucru sa stii ca vremea nu-ti va strica vacanta. HowStuffWorks iti prezinta 10 dintre aceste tari cu o clima de care te vei indragosti. Asadar, pregateste-ti costumul de baie, cel de schi, dar si echipamentul de drumetii, pentru ca pornesti intr-o calatorie virtuala cu totul speciala.

Argentina

Fie ca preferi zilele insorite si calduroase, fie ca iti plac temperaturile mai scazute si zapada, Argentina este destinatia potrivita tie. In sudul tarii poti merge la schi, Muntii Anzi garantand conditii perfecte pentru asta. Din est spre nord, pana la padurile tropicale, se intind plaje exotice, regiuni cu veri calde si ierni blande.

In plus, Argentina este a doua cea mai mare tara a Americii de Sud, adapostind 47 de ghetari mari, cascadele Iguazu, vulcani si vestita Vale a Patagoniei.

Ecuador

In ciuda localizarii sale chiar la ecuator, aceasta tara se poate lauda cu orasul in care este vesnic primavara. Cuenca a fost de multe ori in fruntea topurilor destinatiilor perfecte pentru resedintele permanente, si asta datorita climei sale de primavara, tot timpul anului.

Daca briza blanda, copacii infloriti si culoarea verde nu te incanta prea tare, afla ca Ecuadorul ascunde multe alte regiuni cu clima diversa. La vest de Anzi se afla campiile cu o clima tropicala. Aceste campii se ridica treptat, formand Sierra si regiunile de munte. Spre est, clima devine mai rece, in vreme ce la est de Anzi se afla jungla amazoniana, cu o clima tropicala.

La aproape 960 km in largul coastei de vest a tarii se afla Insulele Galapagos, bijuteria Ecuadorului. Aceste insule vulcanice adapostesc o multime de animale salbatice rare, pe care nu le mai gasesti altundeva.

Bolivia

Tara muntoasa, fara iesire la mara, aflata chiar in inima continentului, are un climat ce variaza in functie de altitudine. Capitala La Paz se afla la 3.600 de metri deasupra nivelului marii, chiar langa Lacul Titicaca (Lacul Frumos), ceea ce ii ofera o clima uscata. La Paz este capitala situata la cea mai mare altitudine.

Pentru temperaturi mai ridicate in aceeasi tara, nu trebuie decat sa calatoresti la nord-est de bazinul Amazonului. Aici, vremea este calduroasa, iar zapada o raritate. Padurea tropicala ascunde o multime de specii rare, de altfel Bolivia fiind celebra pentru diversitatea uluitoare a ecosistemelor.

Nepal

Nepal se afla intre China si India, iar variatia de altitudine ii ofera o serie de conditii meteo diferite. Cel putin una dintre aceste clime te va multumi. De exemplu, in Valea Kathmandu sau in Campia de Sud verile sunt calde, iar iernile blande. Spre nord, spre Muntii Himalaya si Everest, temperaturile scad, verile devin racoroase, iar iernile grele.

In timpul sezonului de vara, o mare parte din Nepal este lovit de musoni, dar partea de nord a muntilor este ferita. Cand cea mai mare parte a tarii se confrunta cu ploi torentiale, in nord, regiunea Mustang ramane uscata.

Tanzania

Una dintre emblemele Tanzaniei este si Sergeti National Park, gazda a pasarilor salbatice cu cea mai mare perioada de migratie din lume si a unei colectii impresionante de animale terestre. Tanzania poate fi impartita in trei regiuni distince: campiile de coasta cu clima tropicala, platoul central si zonele muntoase cu climat temperat.

In cea mai mare parte a tarii, temperatura medie tot timpul anului este de 20 de grade Celsius, asa ca, in ciuda apropierii sale de ecuator, Tanzania nu se confrunta cu caldura extrema datorita Oceanului Indian de la granita de est si a brizei de la muntele Kilimanjaro.

Franta

De la podgoriile de vita de vie la plajele si varfurile inzapezite, Franta pare a avea toate formele de relief si clima. Cu doua lanturi muntoase in nord, vremea este temperata, cu ierni reci si veri blande, in vreme ce, cu cat te apropii mai mult de Coasta Mediteraneana, cu atat clima devine mai blanda.

Regiunile muntoase din Alpi si Pirinei asigura ierni idilice, cu zapada abundenta si temperaturi scazute, aici fiind organizate in trecut doua Olimpiade de iarna.

Italia

Desi e mai cunoscuta pentru pizza si pastele traditionale, climatul in peninsula este printre cele mai bune si variate. Mare parte a Italiei este muntoasa, insa vei gasi aici si campii si coaste absolut superbe. Coasta Amalfi, de-a lungul granitei de sud-vest a tarii, este recunoscuta si inclusa pe lista Patrimoniului Mondial. Italia mai cuprinde peste 70 de insule.

In mare parte, Italia are veri uscate, calde si ierni blande. In nord, insa, in regiunea Alpilor, clima devine rece. Sudul tarii este rezervat agriculturii, in vreme ce Mezzogiorno este o regiune vestita, numita si "pamantul soarelui de amiaza".

Spania

Spania se invecineaza cu Golful Biscay la nord, Marea Mediterana la est si Atlanticul de nord la sud. Pe langa muntii Pirinei, de-a lungul granitei de nord cu Franta, Spania mai are si multe alte insule raspandite in Marea Mediterana si Oceanul Atlantic.

De exemplu, Insulele Canare constituie o destinatie turistica de top tocmai datorita temperaturii medii de 15 grade C iarna si 24 de grade C vara.

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii sunt, cu siguranta, taramul diversitatii. Ascund cele mai mari canioane din lume, cele mai lungi rauri, cele mai adanci vai, cele mai mari lacuri si cele mai diferite clime. Compusa din 50 de state plus districtul Columbia, America cuprinde plaje tropicale in Hawaii si Florida, tundra arctica in Alaska si deserturi aride si preerii in vest.

Tara este divizata in 6 regiuni diferite, in functie de structuri geografice si clima.

Noua Zeelanda

Nu e de mirare ca regizorul Peter Jackson a ales aceasta tara pentru a filma celebra trilogie "Lord of the Rings". Varfurile vulcanice, pasunile, padurile luxuriante, ghetarii si regiunile montane fac din Noua Zeelanda un taram de vis. Parcul National Te Urewera de pe Insula de Nord este faimos pentru lacurile si padurile sale, in vreme ce Parcul National Rakiura este vestit pentru golfuletele si plajele cu nisip fin.

Clima este si ea la fel de diversa. Majoritatea tarii are o clima temperata, insa exista contraste destul de mari. Astfel, in nord este o clima tropicala, pe masura ce cobori inspre sud aceasta devine temperata, iar regiunile montane au conditii alpine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#tari clima perfecta, #tari clima diversa, #tari climat , #destinatii