Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

12 destinatii turistice de poveste (Galerie foto)

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 18:40
4364 citiri
12 destinatii turistice de poveste (Galerie foto)

Pentru anul ce tocmai a inceput probabil ti-ai propus sa calatoresti mai mult decat ai facut-o anul trecut. E drept, insa, ca e greu sa alegi, mai ales daca dispui de finante, pentru ca variantele sunt infinite.

Pentru a te decide mai usor, iata ce iti recomanda Bing:

Fairbanks, Alaska

NASA prezice ca in 2012 va avea loc cea mai frumoasa expunere de lumini specifice acestei regiuni din ultimii 50 de ani. Maximul solar este motivul, un moment pe care nu trebuie sa-l ratezi.

In Fairbanks vei gasi o lumina deosebita in orice an, dar in 2012 vei avea parte de un spectacol cu adevarat grandios. Japonezii cred ca daca un cuplu concepe un copil sub aceasta aurora boreala, cel mic va avea un viitor stralucitor.

Calgary, Alberta

Cowboy, indieni si rodeo? Poti avea parte de toate acestea in Canada, unde are loc unul dintre cele mai mai show-uri in aer liber de pe Pamant. Asteapta-te la gratare, clatite, petreceri publice si fel de fel de delicatese la standurile din apropierea festivalului. Triburile indiene isi vor expune datinile si obiceiurile, spre deliciul privitorilor.

San Francisco

San Francisco este cel mai distractiv si vesel oras din Statele Unite ale Americii. Aici au loc mu mai putin de 75 de evenimente anul acesta, insumand carvanaluri, intreceri cu bicicleta, maratoane, serate, seri de lectura si expozitii speciale la muzee.

Amsterdam

Turistii pot "pufai" in deplina legalitate in cafenelele din Amsterdam anul acesta, asa ca trebuie sa te grabesti, caci in 2013 o noua lege va intra in vigoare, conform careia cafenelele cu hasis si marijuana vor mai putea fi frecventate doar de cetatenii olandezi.

Si pentru persoanele care adora florile, nu neaparat iarba, acesta este un loc extrem de potrivit, caci anul acesta va avea o expozitie florala care se intampla o data la 10 ani, din aprilie pana in octombrie.

Myanmar

Myanmar, cunoscut in trecut ca Burma, se afla in sud-estul Asiei si este una dintre cele mai sarace natiuni. Castigatorul premiului Nobel pentru pace Aung San Suu Kyi a fost eliberat din arest la domiciliu in 2010, iar secretarul de stat american, Hillary Clinton, a rasplatit micul pas spre democratie al Myanmar cu o vizita in 2011.

S-a dat unda verde si la turism, ceea ce inseamna ca poti merge acolo fara probleme. Tara are o arhitectura aparte, coloniala, minuni naturale cat cuprinde, pagode unice. Mergi acum, cat turistii inca nu au aflat de aceasta destinatie!

Cairns, Australia

Cei fascinati de eclipse se pot indrepta catre una dintre cele mai izolate zone de pe Pamant, pentru a vedea modul uimitor in care Soarele acopera Luna. In mare parte vei vedea eclipse partiale, dar o data la 18 luni are loc si una totala.

Pe 14 noiembrie, imediat dupa rasarit, o eclipsa totala va fi vizibila in Queensland, Australia. Cairns, capitala neoficiala a statului, este un loc spectaculos, avand acces la Marea Bariera de Corali si la padurea tropicala Daintree.

Guatemala

Daca lumea se va sfarsi in 2012, unde iti poti petrece mai bine sfarsitul lumii daca nu pe taramul mayasilor? Vei putea invata despre calendarul lor, despre cultura lor si vei vizita un adevarat paradis tropical. Dintre tarile care si-au cladit existenta pe ruinele mayasilor, Guatemala e poate cea mai fericita alegere pentru turisti.

Japonia

2011 a fost un an foarte greu pentru Japonia, numarul turistilor scazand dramatic, dar situatia se imbunatateste pe zi ce trece si vizitatorii vor fi din ce in ce mai multi, mai ales ca preturile au inceput sa scada. Tokyo Sky Tree Hotel se va deschide in mai si va fi cel mai inalt de pe planeta. Mai bine viziteaza Japonia acum, pana cand preturile nu vor urca din nou!

Londra

Nu doar ca Londra va gazdui ce-a de-a treia sa Olimpiada, un record pentru aceste jocuri, va avea loc si comemorarea a 60 de ani de domnie ai Reginei Elizabeta. Aceasta a promis un spectacol de 1.000 de vase care vor pluti pe Tamisa, calesti care vor merge pe strazile orasului si fel de fel de spectacole de strada.

Cat despre Olimpiade, ineditul lor consta in faptul ca vor avea loc pe un teren nefolosit de mult timp, din cauza ca pamantul de acolo fusese poluat cu deseuri industriale.

Polonia

Aproape toate autostrazile din Polinia au mai primit cate o banda de mers si toate cladirile isi infrumuseteaza aspectul. Asta pentru ca in 2012 tara va gazdui jocurile UEFA. Datorita acestul eveniment, infrastructura se va imbunatati, dar s-ar putea ca si preturile sa fie cam piperate daca nu iti rezervi ceva in avans.

Halifax, Noua Scotie

2012 marcheaza 100 de ani de la scufundarea Titanicului, cand vasul s-a lovit de un aisberg, pe 14 aprilie 1912. Doua dintre cele patru ambarcatiuni care au plecat sa caute supravietuitori in apa erau din Halifax, asa ca orasul a devenit un cimitir imens odata ce trupurile pasagerilor au fost aduse la mal.

Asa ca in Halifax poti afla istoria memorabila a Titanicului si vedea articole care au apartinut pasagerilor, dar si mobilier care a fost salvat, fiind gasit plutind pe apa. In 2012, expozitia deschisa de obicei va fi si mai vasta.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#destinatii turistice 2012, #destinatii turism, #destinatii calatorie, #atractii turistice, #idei vacanta , #destinatii