8 cladiri spectaculoase, scufundate. Romania, prezenta in top (Galerie foto)

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 07:56
16757 citiri
8 cladiri spectaculoase, scufundate. Romania, prezenta in top (Galerie foto)
Foto: Flickr/Bleys of Amber

Privelistile spectaculoase sau neobisnuite isi castiga notorietatea in timp record. Daca ele includ si cladiri partial scufundate care ascund o istorie aparte, atunci destinatiile devin extrem de cautate, chiar daca sunt greu accesibile.

World Geography prezinta 8 dintre cele mai spectaculoase cladiri scufundate de pe mapamond, incluzand in top si o cetate din Romania.

Biserica Sfantul Nicolae, Macedonia

Biserica Sfantul Nicolae din Macedonia a fost construita in 1850. Dupa 153 de ani, s-a decis construirea unui lac artificial, in acel moment biserica fiind scufundata in intregime. Datorita perioadelor de seceta ale secolului XXI, cand apele s-au retras, localnicii si turistii pot admira in prezent cladirea bisericii.

Biserica Altgraun, Reschen, Italia

Lacul artificial din regiunea Reschen, Italia, a fost construit de catre compania Montecatini. Reprezentantii companiei doreau sa construiasca un lac de acumulare insa au intampinat rezistenta din partea locuitorilor. Intr-un final, satele Graun si Reschen au fost inundate in 1950, 163 de case au fost scufundate, la fel si biserica, al carei turn a ramas totusi deasupra apei.

Biserica din Petrolandia, Brazilia

Petrolandia este un oras vechi din Brazilia, situat pe malul unui rau. In trecut, orasul a fost in mare parte mutat din cauza construirii unui baraj. Singura constructie care a ramas in mijlocul apelor este biserica, a carei arhitectura uimeste si astazi.

Turnul Manastirii Sfantul Nicolae, Kalyazin, Rusia

Turnul din Kalyazin a fost construit intre anii 1796-1800, fiind parte a manastirii Sfantul Nicolae. Cand Stalin a ordonat amenajarea rezervorului Uglich, in 1939, toate cladirile medievale au fost acoperite de ape.

Palatul Jal Mahal, India

Jal Mahal, palatul localizat in mijlocul lacului Man Sugar din India, a fost construit pentru familia regala in 1799. De altfel, Jal Mahal se traduce prin Palatul Apelor. Palatul a fost restaurat recent si deschis publicului. Primele patru etaje sunt sub ape, insa ultimul etaj poate fi vizitat de catre turisti.

Biserica din Mediano, Spania

Biserica din regiunea Mediano, Huesca, a fost inundata voit in anii '60. Biserica, alaturi de satul La Fueva, au fost scufundate, doar o parte din turn a ramas deasupra apei.

Cetatea Trikule, Romania

Pe malul stang al Dunarii, la 4km de localitatea Svinita, judetul Mehedinti, se afla ruinele cetatii Trikule. Cetatea a fost ridicata in secolul XV, pentru a se opri expansiunea otomana spre vest. Dintre cele trei turnuri pozitionate in forma unui triunghi ipotetic, doar doua mai stau astazi deasupra apei. Cel de-al treilea se mai vede doar uneori, atunci cand nivelul apei scade foarte mult.

Biserica "Nasterea Domnului", Rusia

Biserica a fost construita la sfarsitul secolului XVIII, in Krokhino, Rusia. Situata pe marginea raului Beloye, biserica a fost scufundata atunci cand sovieticii au decis construirea centralei hidroelectrice. In 2009, autoritatile au inceput planurile de restaurare a bisericii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#cladiri inundate, #cladiri scufundate, #biserici inundate poze, #cetati inundate, #cetatea Trikule , #destinatii