Bilete de avion sub 100 euro pentru toamna 2016

Advertorial
Marti, 13 Septembrie 2016, ora 08:00
22529 citiri
Bilete de avion sub 100 euro pentru toamna 2016

S-au terminat vacantele estivale, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa cauti oferte pentru bilete de avion spre urmatoarea aventura.

Cum bugetul de vacanta a fost, probabil, redus considerabil dupa sejurul de 7 nopti sau 14 nopti (daca ai fost de-a dreptul norocos) de care ai avut parte vara aceasta, in lunile de toamna revin in topul preferintelor turistilor vacantele de 2, 3 sau 4 zile, petrecute in unele dintre cele mai indragite orase europene.

Orice alegere inteleapta de vacanta facuta pe cont propriu ar trebui sa porneasca decizia de a achizitiona din timp bilete de avion, mai ales daca vrei sa te bucuri de un program flexibil. E adevarat ca pachetele city break raman constante ca pret, dar s-ar putea sa te oblige sa calatoresti dupa un program fix, de weekend, si sa fii nevoit sa te intorci mai repede decat ti-ai dori.

Cum gasesti cele mai bune oferte pentru bilete de avion?

In primul rand, ar fi indicat sa iti pui pe lista cateva destinatii din Europa unde ti-ar placea sa ajungi sau, de ce nu, sa fii deschis sa zbori spre un loc in care nu te-ai gandit ca vei ajunge, dar spre care biletul de avion dus-intors te ajunge mai putin decat un bilet de tren Bucuresti - Cluj-Napoca. De fapt, cu mult mai putin.

Daca te uiti acum pe site-ul agentiilor de turism, pentru lunile octombrie si noiembrie gasesti oferte pentru bilete de avion cu doar 35 euro dus-intors, cum ar fi Bucuresti-Berlin. In topul celor mai ieftine zboruri se numara si rutele Bucuresti - Roma, Milano, Bruxelles sau Atena, care nu depasesc 60 de euro dus-intors. Spre exemplu, in luna octombrie am gasit o oferta Bucuresti - Berlin cu 2 zile petrecute la destinatie, iar la sfarsitul lunii noiembrie o oferta de zbor low-cost spre Berlin, cu 5 zile petrecute la destinatie, pentru 35 de euro. In felul acesta, ai libertatea sa petreci cate zile vrei la destinatie, pe aceiasi bani.

E posibil sa fi exagerat cand am spus ca zborul te ajunge mai putin decat un bilet de tren dus-intors Bucuresti - Cluj-Napoca. Adevarul e ca ajunge cu putin mai mult decat un bilet de tren DOAR dus. Si poate ca nu pretul ar fi problema, dar gandeste-te la cele 10 ore nesfarsite petrecute pe tren. Cu cat te gandesti mai mult la asta, cu atat o sa iti schimbi obiceiurile de calatorie si poate le propui prietenilor sa va intalniti in afara tarii, doar pentru ca drumul te ajunge mai putin si, in mod paradoxal, faci si mai putin timp pe drum pana in Milano.

De ce zic Milano? Pentru ca sunt mai multe zboruri low-cost disponibile din mai multe orase ale tarii pentru lunile urmatoare cu aterizare in Milano. Din Bucuresti, biletul de avion te costa 30 de euro, dar poti gasi oferte pentru bilete de avion spre Milano cu plecare din Cluj-Napoca sau Iasi, care te ajung in jur de 50 de euro dus-intors, in special pentru zborurile din timpul saptamanii.

Milano e un oras bun de intalnire in afara tarii, iar regula celui mai ieftin zbor se aplica si in acest context, pentru ca trebuie sa fii flexibil si sa nu te mai gandesti la vacante city break ca escapade exclusiv de weekend. In schimb, poti lua in considerare un pattern prestabilit si anume, faptul ca majoritatea turistilor zboara in weekend, fapt care influenteaza costul biletelor de avion, care sunt mai scumpe in weekend. In plus, orasul s-ar putea sa fie mai aglomerat decat iti doresti. Daca iei acesti factori in considerare, nu o sa ti se mai para o idee nesabuita sa iti iei doua zile libere in timpul saptamanii. Calatorii profesionisti care vor sa vada cat mai multe locuri fac deja acest lucru.

Cu cat timp inainte trebuie sa iti cumperi biletul de avion?

Ofertele pentru bilete de avion ieftine pentru toamna 2016 nu sunt batute in cuie si nu o sa le mai gasesti daca iti cumperi biletul cu doua saptamani inainte. Majoritatea companiilor aeriene au oferte absolut de neratat pentru anumite zile ale lunii, atat companiile low-cost, cat si cele de linie, si pe acestea trebuie sa le rezervi.

Asa ca trebuie sa iti planifici din timp calatoria. Pe cele mai multe bloguri de turism ti se spune ca perioada ideala de achizitionare a biletelor de avion e cu 6-8 saptamani inainte de plecare, dar perioada optima se poate intinde si pana la 3 luni inainte de plecare, ori chiar mai multe luni. Spre exemplu, s-ar putea sa gasesti un bilet foarte ieftin pentru luna martie a anului viitor. Bilete de avion sub 100 euro le poti gasi, in general, la companiile low-cost.

Care e dezavantajul zborurilor low-cost? In primul rand faptul ca majoritatea companiilor aeriene low-cost te invita sa calatoresti pe bani putini, dar fara bagaj de cala, lucru care nu ar trebui sa te deranjeze prea mult daca pleci doar pentru cateva zile. Pentru un city break, ai nevoie doar de cateva piese vestimentare si accesorii, iar produsele de igiena personala sau alte maruntisuri pe care le iei cu tine pot fi cumparate odata ce ai ajuns la destinatie. Supermarketurile sunt la fel de ieftine peste tot.

Nu uita de zborurile low-cost interne

Dupa cum probabil ti-ai dat seama, cele mai bune oferte pentru bilete de avion ieftine sunt cu plecare din Bucuresti. Dar lucru acesta nu e valabil intotdeauna. Oricum, daca traiesti in Iasi, Suceava, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Timisoara sau in zone apropiate oraselor anterior mentionate, iti recomand sa cauti ofertele de zbor ale companiilor aeriene low-cost care opereaza pe aeroporturi din orasele apropiate tie. Chiar daca gasesti un bilet de avion dus-intors cu 30 euro, cu plecare din Bucuresti, calatoria s-ar putea sa nu fie ieftina deloc daca tu locuiesti in Iasi sau Cluj-Napoca, pentru ca trebuie sa ajungi si sa te intorci din Bucuresti.

Ce ai mai putea face in cazul acesta, e sa legi zborul ieftin cu plecare din Bucuresti de un zbor low-cost intern. Cum companiile aeriene low-cost opereaza tot mai multe zboruri interne la preturi foarte accesibile, in lunile viitoare s-ar putea sa fii surprins sa gasesti bilete de avion la fel de ieftine Cluj-Napoca-Bucuresti sau Iasi-Bucuresti. Wizz Air va introduce un zbor direct Bucuresti-Cluj Napoca incepand cu 1 octombrie, iar Blue Air va introduce curse Iasi-Cluj-Napoca si Iasi-Timisoara din 1 octombrie 2016, pe langa ruta existenta deja spre Bucuresti.

Asa ca poti la fel de bine sa cauti bilete ieftine spre destinatiile interne din Romania, daca vrei sa iti vizitezi prietenii sau familia sau te poti orienta pe zboruri interne low-cost care sa ajute sa profiti de cele mai bune oferte pentru bilete de avion spre destinatii externe.

Daca pleci doar pentru cateva zile, e important sa nu pierzi foarte mult timp cu escala, asa ca ar fi bine sa iei in considerare acest detaliu cand incerci sa faci o conexiune pe cont propriu. Chiar daca majoritatea zborurilor low cost sunt cu plecare din Bucuresti, din Iasi, spre exemplu poti sa iti cumperi bilete de avion dus-intors spre Bologna sub 60 de euro pana la finalul lunii octombrie, daca te intereseaza sa incerci cea mai buna mancare italieneasca facuta de bucatarii priceputi din regiunea Emilia-Romagna, inima bucatariei traditionale italieneste sau sa descoperi partea ceva mai pitoreasca si putin turistica a Italiei. Zborurile spre Bologna cu plecare din Bucuresti sunt la fel de accesibile ca pret in lunile urmatoare si nu te ajung mai mult de 50 euro.

In cazul in care te gandesti sa mai prinzi cateva zile insorite si temperaturi ceva mai ridicate, atunci te poti orienta pentru un zbor spre Atena, una dintre capitalele ieftine din Europa, mai ales cand vine vorba de mancare sau cazare. In plus, poti vizita Acropolele si Muzeul Acropole, care e unul dintre cele mai spectaculoase muzee in care vei calca vreodata. In plus, atenienii sunt unii dintre cei mai ospitalieri indivizi peste care o sa dai vreodata, asa ca ar fi indicat sa iti largesti orizonturile de vacanta dincolo de Paris, Londra, Roma sau Amsterdam.

Daca in Atena mergi pentru istorie, soare inca prietenos chiar si in lunile de toamna, in Bruxelles zbori pentru ca vrei un moment de respiro de la job, pentru ca vrei sa mergi in pub-urile belgiene si sa incerci berea de abatie (sau manastireasca, cum mai este cunoscuta), care se spune ca e cea mai buna din lume. Biletele de avion dus-intors spre Bruxelles te ajung mai putin de 60 de euro si in plus, din Bruxelles, poti ajunge foarte repede si in Bruges, unul dintre cele mai pitoresti orase belgiene.

In cazul in care ti-ai rezervat deja bilete de avion spre Bangkok pentru ca ai prins o oferta promotionala sau spre o alta destinatie exotica din Oceanul Atlantic, poate chiar Insulele Azore, ai putea sa te interesezi de zborurile locale interne. De exemplu, pentru luna decembrie poti gasi oferte Bangkok - Phuket destul de accesibile ca pret, daca iti cumperi biletul intern cu doua-trei luni inainte. Acelasi lucru e valabil si pentru insulele Azore sau Madeira.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#oferte vacanta toamna 2016, #ofere vacante ieftine 2016 , #destinatii