Bulgarii le-au pus gand rau turistilor care se imbata si fac scandal. Britanicii s-au simtit vizati din oficiu. Dar romanii?

Joi, 17 August 2017, ora 21:30
10887 citiri
Bulgarii le-au pus gand rau turistilor care se imbata si fac scandal. Britanicii s-au simtit vizati din oficiu. Dar romanii?
Foto: Arhiva Pixabay

Bulgaria a decis sa-si mai selecteze clientela, dupa ani buni in care statiunile de pe litoralul bulgaresc si-au atras turistii cu bautura ieftina si petreceri non-stop, fara prea multe reguli si formalitati.

Prin urmare, inca din weekend au fost demarate controale in statiunile de la Marea Neagra, sub lupa fiind mai ales Sunny Beach, "cea mai ieftina statiune din Europa", dupa cum arata The Telegraph.

Si cum mare parte dintre turisti de aici vin din Marea Britanie, britanicii se considera deja victime ale acestui val de controale. In cadrul acestora, sunt vanate atat cazurile de evaziune fiscala, de conditii necorespunzatoare de cazare, de alimente sau bauturi expirate, dar mai ales de zgomot excesiv, existand nenumarate reclamatii in acest sens.

Vicepremierul Bulgariei insusi, Valeri Simeonov, a insotit echipele de control. Sambata, in plina distractie, o discoteca a fost inchisa, asa ca restul cluburilor de noapte din Sunny Beach au dat imediat muzica mai incet.

Mai mult, a fost anulat si un festival de muzica, Solar Summer 2017 Festival.

"In tara noastra nu se mai respecta legea si sunt multe petreceri cu mult alcool. Vom schimba asta!", a promis oficialul. "Vom atrage mai multi turisti seriosi si vom avea un turism de mai buna calitate", a mai promis Simeonov.

Anul trecut, conform Daily Mail, in Bulgaria au fost 281.000 de britanici in vacanta. "A devenit o mecca pentru turistii britanici care vor bautura ieftina si petreceri zgomotoase pe plaja", scrie publicatia.

"Insa britanicii ametiti de bautura care merg in Bulgaria vor trebui sa se trezeasca brusc, pentru ca tara a inceput un razboi cu galagia", mai scrie cotidianul.

"Petrecerea s-a terminat?", se intreaba intr-o nota trista si The Telegraph, adaugand ca "un politician bulgar a declarat razboi turistilor zgomotosi din cea mai ieftina statiune a Europei".

Publicatia mai noteaza ca, pe litoralul bulgaresc, o halba de bere de jumatate de litru costa mai putin de o lira sterlina (1,10 euro), iar o cina pentru doua persoane, cu tot cu vin, costa echivalentul a 20 de lire sterline (21,99 euro). Iar Sunny Beach e chiar mai ieftina de atat, motiv pentru care atrage de multi ani tinerii din regat, hotarati sa nu cheltuiasca mult in vacanta, mai arata cotidianul.

Spre nefericirea britanicilor, controalele la malul marii, in Bulgaria, vor continua. Urmatoarea statiune aflata in vizor e Sozopol, informeaza Novinite.

In aceste conditii, nu putem sa nu ne intrebam, oare cum se vor acomoda romanii, de acum, la mare in Bulgaria?

Citeste si Unul dintre cei mai mari operatori de turism din Europa: Vreti vacanta ieftina? Mergeti in Bulgaria!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#controale litoral bulgaresc, #controale Sunny Beach, #galagie Sunny Beach, #turisti britanici Bulgaria litoral, #preturi litoral Bulgaria , #destinatii