Cauti o destinatie de weekend care sa-ti rasfete simturile? Iti facem doua recomandari, din jurul Bucurestiului

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 10:28
8145 citiri
Cauti o destinatie de weekend care sa-ti rasfete simturile? Iti facem doua recomandari, din jurul Bucurestiului
Foto: Vacantacumasina.ro

La nici 40 de km de centrul Bucurestiului se afla unul dintre cele mai eco si fumoase locuri din jurul Capitalei, care aduna la un loc o delta, un parc natural, un parc de aventuri, un drum extrem de pitoresc si, bonus, o manastire. Toate acestea se afla pe teritoriul comunei Comana, din judetul Giurgiu.

Fix la intrarea in comuna, un drum mic si brusc la dreapta, pe care s-ar putea sa-l ratati, va duce la intrarea in Delta Neajlovului (sau Balta Comana). S-ar putea sa observati delta inca de pe drum, inainte sa ajungeti in comuna, datorita multitudinii de pasari pe care le veti vedea pe dreapta. De la drumul principal mai mergeti cateva sute de metri pe drumeagul recent asfaltat si ajungeti la delta, scrie Vacantacumasina.ro.

Lasati masina si purcedeti pe jos, dar sansele de a admira delta si pasarile ce o populeaza sunt invers proportionale cu nivelul apei: cand apele sunt mai mari decat digurile de beton pe care ar fi urmat sa va plimbati, nu prea aveti prea mult spatiu de manevra la picior.

Un loc mai bun de observare a deltei este Parcul de aventura Comana, situat la intrarea in Parcul Natural. Un parc de aventura amenajat cu bun gust, cu o multime de activitati care sa te faca sa simti gustul aventurii. Gratuit se viziteaza doar 30 de minute - mai ales in plin sezon.

Intrarea costa 50 de lei de persoana, pentru 3 ore, si include 3 treceri peste lac cu tiroliana - una dintre atractiile principale ale parcului de aventura. Tot de aici va puteti plimba si cu barca prin Delta Neajlovului.

Parcul natural

Parcul Natural Comana incepe dupa parcarea parcului de aventura. Accesul este insa interzis autoturismelor, incepand din 2016, prin urmare puteti intra doar pe jos sau cu bicicleta. Parcul Natural Comana inseamna in total 9.613 ha de padure si 1.480 ha de apa si zone mlastinoase. Taxa de intrare este de 3 lei de persoana - pe care, uneori, mai ales in afara sezonului, nu prea aveti cui sa o platiti.

Sunt 3 km de la bariera de la intrare pana la o zona de picnic, respectiv Fantana cu Nuc. In preajma acestei fantani, singura sursa de apa potabila din zona, este amenajata o zona speciala pentru impatimitii gratarelor. Tot de acolo te poti orienta spre cele doua trasee marcate prin padure sau spre observatorul ornitologic de la marginea deltei (cel de-al doilea; pe primul il gasiti cam la un km de bariera).

Mare atentie cu aceste doua trasee (cruce rosie si cruce albastra). Urmariti sagetile pictate pe copaci si nu va abateti de la traseu, chiar daca drumul pare mai imbietor spre alte directii, pentru ca s-ar putea sa aveti surpriza sa ajungeti in cu totul alte locatii, de ex. Gara Comana.

Zona este ideala pentru plimbari in aer liber, pe jos sau cu bicicleta (atentie, nu sunt aceleasi trasee, gasiti pe traseeromania.ro o harta detaliata). Si sa nu va mire, daca in drum veti intalni caprioare.

Manastirea Comana

In comuna Comana, pe drumul principal, veti trece si pe langa manastirea cu acelasi nume. Manastirea Comana dateaza din 1461 si a fost ctitorita de Vlad Tepes. Se presupune ca ar fi si locul in care a fost inmormantat in anul 1476 (desi despre multe alte locuri se spune asta). De atunci si pana in prezent a trecut prin nenumarate procese de reconstructie si restaurare. Gasiti toate detaliile istorice pe site-ul Manastirii, un site foarte bine structurat.

Manastirea este bine ingrijita, pe langa biserica si chilii exista si un muzeu cu obiecte gasite in zona respectiva, de-a lungul timpului. In spatele Manastirii este amenajata o zona de "meditatie", pe malul Neajlovului, unde gasiti cateva mese cu bancute, o scara "spirituala" ce coboara spre rau (devine spirituala doar cand o urci si observi ca fiecare treapta are cate o semnificatie) si chiar vreo doua chiosculete rustice cu vedere spre rau, numai bune de stat si contemplat natura.

La plecare, strabateti cu masina drumul judtean DJ 603, ce taie padurea in doua, proaspat reabilitat - dar inca nefinalizat complet, in octombrie 2016.

Sa aveti drumuri bune si frumoase!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Delta Neajlovului, #Parcul Natural Comana, #Manastire Comana , #destinatii