Cele mai frumoase statiuni de schi din Romania

Advertorial
Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 17:56
14091 citiri
Cele mai frumoase statiuni de schi din Romania

Zapada din primele zile ale lui ianuarie a creat probleme in trafic, dar iubitorii schiului au intampinat-o cu bucurie. Sarbatorile de iarna au trecut, dar iata ca a aparut o ocazie noua sa va lustruiti schiurile si sa va avantati in coborari lente sau in viteza. Chiar si o zi sau doua sunt suficiente pentru a va revigora cu aer curat si tare, de munte.

Pana la urma, este atat de usor sa planificati o mica excursie la schi: pe caile ferate sau cu avionul si apoi, la volanul unei masini de inchiriat de la Cronoscar, va puteti crea propriul itinerar, de la sportul intens de pe partie la plimbarile de voie si o masa pe saturate pentru a compensa efortul depus.

Va atrage aceasta idee? Atunci va incurajam sa profitati de aceasta perioada, cu un strat adecvat de zapada si de partiile mai putin aglomerate decat in varful sezonului.

Preturile camerelor la hoteluri si pensiuni au scazut dupa Sarbatori. Insa unde puteti merge? Acestea sunt recomandarile noastre, bazate pe popularitatea si stelele acordate de turisti statiunilor de schi din Romania pe site-urile specializate:

Arena Platos

La numai 30 km de Sibiu, oras care a fost Capitala Culturala Europeana in anul 2007, se afla statiunea de schi Arena Platos din Muntii Cindrel.

Situata la o altitudine de 1400 m, Arena Platos nu este atat de cunoscuta precum statiunea Paltinis din apropiere, insa ofera 5 instalatii pe cablu, fata de una de care dispune Paltinis si 2,6 km de partie.

Cu masina obtinuta de la centrul de inchirieri auto din Sibiu, puteti sa schiati in ambele statiuni, care se afla la numai 2 km distanta una de alta.

Arena Platos ofera un peisaj superb si molcom - platouri montane care coboara spre dealuri unduioase si vai adanci.

In plus, in aceasta perioada puteti sa profitati de tarife reduse pentru abonamentele la schi: 140 RON pentru adulti si 100 RON pentru copii pentru un abonament de week-end.

Busteni

Partia Kalinderu este una dintre cele mai cunoscute din Romania, pentru orice amator de schi. Nu este recomandata incepatorilor, dar schorii cu experienta se pot simti ca la un campionat mondial, la proba de coborare in mare viteza.

Orasul Busteni, situat la 35 km de Brasov si 148 km de Bucuresti nu este numai o statiune de schi. Aici se gaseste Palatul Cantacuzino, muzeu si locatie care se poate inchiria pentru diverse evenimente, dar si punctul de pornire al traseelor montane catre Sfinx sau Babele.

Partia din Busteni are o lungime de 2,4 km si dispune de 3 instalatii pe cablu. Pretul pentru utilizarea telescaunului Kalinderu per urcare este de 19 RON pentru adulti si 9 RON pentru copii.

Paltinis

Paltinis se lauda cu titlul de cea mai veche statiune de schi din Romania, fiind infiintata in anul 1894. Se afla la 32 km de Sibiu si va intampina cu 1,6 km de partie si 1 instalatie pe cablu.

Peisajul montan lin si dificultatea redusa a partiilor recomanda Paltinis pentru incepatori si pentru cei care prefera schiatul relaxat, pentru a putea admira imprejurimile in voie.

Poiana Brasov

Chiar daca aceasta statiune nu mai are nevoie de nicio prezentare, noi va vom prezenta cateva motive pentru care Poiana Brasov este atat de populara printre turistii si schiorii amatori din Romania si strainatate.

Se afla la numai 13 km de Brasov, asadar statiunea este o alegere ideala pentru cei care vor sa imbine schiul cu vizitarea unui oras istoric.

Instalat comod la volanul unei masini de inchiriat de la Cronoscar, veti ajunge rapid la Poiana Brasov pornind din orasul Brasov.

Daca inchiriati masina prin filialele Cronoscar de rent a car Bucuresti sau din Aeroportul Otopeni, distanta pana la Poiana Brasov este de 186 km.

Acolo veti gasi numeroase optiuni de cazare in vile traditionale si hoteluri moderne. Pentru cei care nu stiu sa schieze, aici sunt si numeroase scoli de schi, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Poiana Brasov are in total 22,4 km de partii de schi, cu diferite grade de dificultate si 10 instalatii pe cablu.

Sezonul de schi in aceasta statiune dureaza din decembrie pana in aprilie. Pentru sezonul 2017-2018, pretul unui abonament de 3 zile este de 330 RON pentru adulti si 170 RON pentru copii.

Predeal

Fiind usor de ajuns acolo cu masini de inchiriat din Brasov sau Bucuresti, Predeal este una dintre statiunile montane cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei.

Aici veti gasi trasee montane incantatoare si usor de parcurs catre Susai, Timisu de Sus, Cabana Trei Brazi si Cascada Tamina, dar si 8 km de partii de schi si 4 instalatii pe cablu.

Predealul are numeroase restaurante si hoteluri sau pensiuni si se distinge prin panorama impresionanta a Muntilor Bucegi. Din Predeal se poate ajunge rapid si alte statiuni de schi din zona: Poiana Brasov, Azuga, Busteni si Sinaia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#destinatii vacanta iarna, #statiuni schi Romania, #inchiriere masini Romania , #destinatii