Cele mai renumite si indragite statui din lume (Galerie foto)

Sambata, 09 Martie 2013, ora 09:10
10653 citiri
Cele mai renumite si indragite statui din lume (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Pricipalele atractii turistice ale lumii sunt peisajele, fenomenele naturii, castelele, orasele, picturile sau, mai rar, statuile izolate.

Cu toate acestea, exista unele statui a caror notorietate rivalizeaza cu cele mai de seama atractii si nu putini sunt cei care calatoresc mii de kilometri, fascinati de ideea ca vor vedea cu ochii lor vor vedea o asemenea minune a lumii, noteaza Big Picture.

De cele mai multe ori, ele nu sunt expuse in muzee, le gasesti in locurile cele mai neasteptate si aproape totdeauna reprezinta imaginea emblematica a regiunii, daca u chiar a tarii.

Aproape toate costituie valori ale patrimoniului national si sunt bine protejate, pentru ca turistii sa le poate vedea de departe, sa le filmeze sau sa le fotografieze in voie, fara sa le poata atinge insa, intrucat contactul direct al turistului cu obiectul de patrimoniu poate fi considerat aproape un adevarat sacrilgiu.

Si totusi, simpla fotografie, sau chiar relatarea faptului ca ai fost si ai vazut poate fi adesea motiv de mandrie.

New York - Statuia Libertatii

N-are nevoie de multe explicatii, este simbolul libertatii si al democratiei in Statele Unite. Poate insa putina lume stie ca statuia a fost executata in Franta si oferita in dar Americii de catre statul francez.

Egipt - Sfinxul

Este cea mai veche sculptura monumentala gigantica din lume, cu o vechime apreciata la peste 4 milenii. A ramas neclar pana astazi scopul pentru care a fost construita, dar exista presupunerea ca reprezinta chipul faronului Hefrenom.

Rio de Janeiro - Iisus Mantuitorul

In fiecare an, 1,8 milioane de turisti sosesc in acest colt indepartat de lumea noastra anume ca sa priveasca celebrul monument, dar si sa se bucure de superbele plaje de la Copacabanca, aflate in zona.

Chile, Insula Pastelui

Iata una dintre cele 997 statui, mai mari sau mai mici, unele neterminate, dar toate enigmatice. Scopul si mijloacele cu care au fost construite au ramas pana astazi acoperite de mister.

Copenhaga, Danemarca - Mica sirena

Simbolul capitalei daneze este eroina unui indragit basm de Andersen. Dateaza din anul 1909 si apartine sculptorului Carl Jacobsen, fascinat el insusi de basm, dar si de eroina lui.

Londra, Trafalgar Square - amiralul Nelson

In jurul acestui monument sunt multe legende, cea mai bizara fiind aceea ca Hitler avusese ambitia ca, dupa ce va fi cucerit Londra, sa duca statuia intr-un muzeu din Berlin, ca pe un fel de captura emblematica.

Bruxelles, Belgia - Manneeken Pis

Imaginea este prea evidenta ca sa mai fie nevoie de explicatii. Mai putin evidenta este originea statuii, care se pierde in timp. Se pare ca dateaza din anul 1388, dar nu este sigur.

Dintre toate legendele legate de originala sculptura, cea mai nostima este aceea ca baietelul, prin gestul sau facut de sus, din pom, a umezit fitilul care trebuia sa aprinda munitia inamicului. Acesta n-a luat foc, iar cetatea a fost salvata. Cum zic italienii, "si non e vero, e ben trovato".

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#statui patrimoniu national, #statui celebre imagini, #statui origini, #statui celebre in lume , #destinatii