Cinci tari in care ai ce vedea si unde nu e plin de turisti (Galerie foto)

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 09:48
16568 citiri
Cinci tari in care ai ce vedea si unde nu e plin de turisti (Galerie foto)
Foto: Facebook/Bazaruto Island

Cu peste 50 de milioane de turisti straini anual, tari ca Franta, SUA sau China domina lista celor mai populare destinatii de vacanta. Din pacate, spun turistii care au vrut sa incerce si altceva, Turnul Eiffel, Statuia Libertatii si Mare Zid pun in umbra atractii poate la fel de impresionante.

Pe baza comentariilor internautilor amatori de vacante peste hotare, BBC a intocmit o noua lista de tari ce ar merita vazute in vacanta.

O prima oprire ar trebui facuta in Austria. Adesea trecuta cu vederea de turistii care aleg in schimb sa mearga in Praga, Cehia, sau in Munchen, in Germania, Austria e locul in care se afla muzee incredibile, nenumarate galerii de arta si palate impresionante, cum e Schonbrunn.

Foto: Facebook/Dragana Katanic

In Viena, toate sunt la cateva statii distanta, calatorind cu foarte accesibilul metrou, renumit si pentru curatenia si siguranta pe care le ofera calatorilor.

In plus, statiunile de schi sunt unele dintre cele mai frumoase din lume; nu degeaba destinatii de peste Ocean, ca Vail, Stowe sau Tahoe, incearca sa le copieze.

La capitolul mancare, cei care inca nu au ajuns acolo ar trebui sa stie ca aceasta e o combinatie intre bucataria italiana, germana si cea tipica din centrul Europei.

In plus, daca in alte orase artistii stradali canta rock sau danseaza pe ritmuri moderne, aici vei auzi pe strada muzica clasica, Mozart, cel mai adesea.

Desi multe tari africane merita sa se regaseasca in aceasta lista, Mozambic are un punct in plus, gratie incredibilelor sale plaje cu nisip alb si apelor calde ale Oceanului Indian. Dincolo de coasta Mozambicului, sunt insule care in orice moment pot rivaliza cu Maldivele, de exemplu. In plus, sunt nelocuite, rar calcate de turisti.

Se poate face safari in valea raului Limpopo, surfing sau scufundari pentru a vedea recife aproape de coasta Tofo ori chiar inota cu balenele si pisicile de mare, langa arhipelagul Bazaruto.

Foto: Facebook/Bazaruto Island

De ce ai merge in Bhutan? Nu o data aceasta tara a fost declarata cea mai fericita din lume. Poate ca locuitorii ei au un secret pe care ar merita sa-l descoperi. Aflata intre China, India si Nepal, Bhutan nu e foarte intinsa si de aici poti incerca sa urci cat poti pe Himalaya.

Descopera Bhutanul, tara cu cei mai fericiti oameni din lume (Galerie foto)

O tara linistita, plina de peisaje ce ar merita toate imortalizate - asa e Bhutanul. E mai cu seama verde, din moment ce 72% din teritoriu e acoperit de padure. Poti pierde ore privind Gangkhar Puensum, cel mai inalt munte necucerit pana acum de om. E o tara izolata de restul lumii, iar daca asta cauti, ai nimerit in locul potrivit. Nu are ambasade decat in India si Bangladesh.

Iar daca ajungi in capitala Thimphu, vei avea surpriza sa cauti degeaba semafoare; e singura capitala din lume unde nu exista asa ceva.

Malta, vecina cu Mediterana, e o tara calda, si la propriu si la figurat, ieftina, accesibila - o alternativa perfecta la Italia si Grecia, extrem de vizitate. Localnicii vorbesc engleza, dar si italiana si malteza. Intreaga tara poate fi vazuta in doua trei zile.

Daca-ti plac mancarea si vinul ca in Italia, le vei gasi si aici din plin. In plus, aici e regula sa mananci si sa bei afara (bautura e mult mai ieftina ca in alte tari europene), iar cum vremea permite asta intreg anul (iarna sunt 15 grade Celsius), poti profita din plin.

Comanda pastizzi, un tip de paste traditionale savuroase, de obicei cu ricotta si cere bere Cisk - acestea sunt sfaturile celor care au trecut pe acolo.

Indestulat cu bucate una si una, mergi sa vizitezi vestitele templele megalitice, construite cu 5.000 - 7.000 de ani inainte de Hristos.

Foto: Facebook/Megalithic Temples of Malta

Cele mai vechi temple din lume (Galerie foto)

In timp ce SUA atrage incontinuu turisti, locurile laudate fiind marile orase si parcurile nationale, vecinul sau nordic, Canada, e adesea uitat. Insa exista orase precum Vancouver, unde poti face atat snowboard, cat si surf, in aceeasi zi.

Lasa-ti timp sa vizitezi si Toronto sau Quebec City, orase din afara Europei, dar cu arhitectura tipica acesteia. Pentru o portie de cultura, mergi in Montreal.

Parcurile nationale sunt nenumarate, iar numarul turistilor cu mult mai mic decat in SUA; loc berechet sa explorezi fara a vedea tipenie de om. In parcul Algonquin din Ontario vei auzi cum urla lupii, chiar daca nu-i vei vedea. La fel de pitoresti sunt si parcurile Gros Morne sau Terra Nova.

Foto: Facebook/Algonquin Provincial Park

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#destinatii vacanta putini turisti, #atractii Austria, #plaje Mozambic, #vacanta Canada, #atractii Malta, #Malta concendiu, #mancare Malta, #Bhutan vacanta , #destinatii