Cipru - Taramul zeilor

Luni, 20 Iunie 2011, ora 11:14
3064 citiri
Cipru - Taramul zeilor

Desi Cipru este cel mai cunoscut pentru asocierile sale inca din antichitate cu zeita Afrodita, aici se afla si numeroase biserici bizantine, ascunse in padurile si satele din muntii Troodos, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru care trebuie sa vizitezi a treia insula ca marime din Marea Mediterana.

Biserica Arhanghelului Mihail, din Pedhoulas

Dupa cum arata Hello Magazine, potrivit mitologiei, orasul Paphos este locul de nastere al Afroditei, de aceea zeita a oferit atat de multa dragoste si frumusete locului natal. In mod surprinzator insa, acelasi loc gazduieste si biserici si manastiri vechi, ce se opuneau zeilor pagani. Construite in paduri idilice si parand de afara niste biete colibe, bisericile gazduiesc in interior icoane de o mare frumusete.

Zece asemenea monumente sunt grupate, facand parte din fondul UNESCO. Pot fi vizitate de turisti, la fel ca satele si orasele din apropierea lor. Ayios Nikolaos tis Stegis, Assinou, si Panayia tou Arakou sunt cele mai cunoscute. Prima este la nord de Kakopetria si zidurile sale sunt acoperite de picturi murale din secolul XVII, cea de-a doua dateaza din secolul XII, iar ultima este situata la marginea orasului.

Desigur, bisericile sunt doar o parte din frumusetea locului, ospitalitatea localnicilor fiind de neinlocuit. Cei ce indragesc vinul pot gusta o specialitate extrem de savuroasa, iar pentru cei care adora sa stea la plaja exista o multitudine de locuri din care pot sa aleaga. Mirosul de migdale, masline si lamaie te imbie la tot pasul, datorita pomilor ce se inalta semeti din stancile de la Petra Tou Romiou, langa Paphos.

Orase

Mostenirea complexa, greaca, romana, bizantina, venetiana si otomana, este monumentala. Nicosia a fost capitala locului inca din secolul X, cand era stiuta sub numele de Lefkosia. Stradutele inguste, serpuitoare, imprejmuite de casute traditionale, evoca atmosfera veche, cu ateliere mestesugaresti, cafenele si taverne.

Al doilea cel mai popular oras, Limassol, este un centru mediteranean important in ceea ce priveste turismul si comertul, aici avand loc si cele mai importante evenimente culturale de pe insula. Carnavalul de la Limassol dureaza 10 zile, avand parade si baluri, iar in septembrie are loc Festivalul vinului, unde sa gasesc cele mai valoroase vinuri cipriote.

Detalii practice

Unde stai

Paphos este gazda unuia dintre cele mai frumoase hoteluri din Cipru, Almyra, de unde ai o priveliste uluitoare catre port de la terasa de pe acoperis. In Limassol, Le Meridien Spa and Resort este un loc foarte placut unde iti poti petrece nopti linistite, iar in Larnaca, Sandy Beach Hotel este chiar pe malul marii.

Gastronomie

Diversitatea gastronomica din zona este uluitoare, avand influente turcesti si britanice. Acest taram al maslinelor si fructelor are si branzeturi exceptionale, pe care localnicii te indeamna sa le consumi asociate cu pepene. Vinul este la el acasa, iar la desert te poti infrupta din tarte de fructe si lichior. Exista numeroase restaurante care iti vor imbia simturile.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#cipru informatii tursitice, #cipru vacanta, #cipru destinatie turistica, #cipru atractii, #cazare cipru, #obiective turistice cipru , #destinatii