Cladiri izolate, in locuri incredibile (Galerie foto)

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:22
8750 citiri
Cladiri izolate, in locuri incredibile (Galerie foto)

Unii oameni vor sa se bucure de intimitate, asa ca isi construiesc un gard mai inalt sau isi pun draperii groase la ferestre. Altii, care chiar nu vor sa fie stresati de vecini, masini ce trec non-stop si alte lucruri de acest gen, isi cumpara case in cele mai izolate locuri cu putinta.

Desi la un moment dat poate sa devina deprimant sa traiesti atat de singur, gusturile nu se discuta, remarca Oddee.com:

De exemplu, o saptamana petrecuta in aceasta casa din Vestmannaeyjar, Islanda, te va scoate cu siguranta din rutina. Aceasta poza este realizata prin geamul unui avion, singurul mod prin care poti fi tulburat de cineva daca locuiesti intr-o asemenea casa.

La inaltimea de 4.003 metri, pe varful Matterhorn din Elvetia, se afla coliba Solvay, apartinand Clubului Alpin Elvetian. Exista spatiu doar pentru 10 persoane care trebuie insa se aventureze pana aici, drumul nefiind deloc prietenos. Cararile alunecoase, pline de gheata sunt extrem de periculoase.

Pe insulita de pe raul Saint Lawrence, in Canada, e loc doar pentru o singura casa. Niciun risc sa fii deranjat de vecini. Cand apa mai coboara putin, proprietarul poate sa-si puna chiar si mobila pentru exterior, in curtea proaspat formata, si sa stea pe veranda, la soare.

Cand conduci pe langa Passo Pian delle Fugazze, in Italia, intre Vivenza si Rovereto, fii atent, caci vei avea parte de o surpriza. Valea Leno din provincia Trento gazduieste schitul Sf. Colombano, izolat undeva nu departe de sosea, dar la o inaltime de 120 metri.

Schitul parca cioplit in stanca ofera un mesaj clar: cei ce locuiesc acolo vor sa traiasca departe de lumea dezlantuita. Cladirea a fost construita acum aproape 700 de ani, in 1319.

Manastirea Sf. Treime este una ortodoxa si se afla in centrul Greciei, fiind una dintre cele 6 manastiri care functioneaza la Meteora. Este una dintre cele mai vechi de acolo, fiind construita in 1476 si stand pe o stanca inalta de 400 de metri. In trecut, accesul era posibil doar cu ajutorul unei scari din franghii. Acum, intrarea se face pe 140 de trepte cioplite in piatra.

Biserica, bogat decorata, detine manuscise rare. Din pacate a fost pradata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Aceasta resedinta privata se afla in cel mai inalt loc al unei insule aflate la cativa kilometri de Stockholm, Suedia. Se intinde pe 137 de metri patrati, iar cladirea principala are un living, o camera de oaspeti, o bucatarie, sauna si usi din sticla care se deschid spre terasa insorita, de unde poti privi intinderile de apa. In plus, niciun vecin nu se va holba la tine.

Aceasta este Katskhi Pillar, o stanca ce se ridica abrupt 40 de metri de la sol pe dealurile din Georgia. In secolul IV, Georgia a adoptat crestinismul ca religie de stat, iar Katskhi Pillar a devenit locatia unei mici biserici construite in secolul al VII-lea. Un calugar locuieste acolo de aproape 20 de ani, insa accesul femeilor este interzis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#case izolate, #cladiri izolate, #biserici manastiri izolate, #case vacanta retrase, #case singuratice poze, #lacase cult stanci , #destinatii