De la comori blestemate, la OZN-uri: Harta Romaniei misterioase

Miercuri, 03 August 2011, ora 21:30
12024 citiri
De la comori blestemate, la OZN-uri: Harta Romaniei misterioase
Foto: Arhiva

Nu putine sunt zonele Romaniei unde se spune ca paranormalul invinge realitatea, facand sa rodeasca, inca din vremuri imemoriale, legende, mistere si povesti incredibile.

De la paduri pe care vizitatorii le descriu ca "portaluri" catre alte lumi, deasupra carora s-ar fi perindat destule OZN-uri cat sa le aduca faima internationala, pana la temple misterioase sau comori blestemate, nimic nu lipseste de pa harta Romaniei asa-zis paranormale sau superstitioase, daca e sa-i ascultam pe sceptici.

Padurea Baciului, Templul Ursitelor, Rapa Diavolului si satele maramuresene in care masinile "aluneca" la deal sunt primele destinatii de pe acest traseu al misterelor autohtone asupra carora ne-am oprit pentru a vedea unde se termina explicatiile stiintifice si unde incepe folclorul local.

Padurea Baciu - "taramul" preferat al specialistilor in paranormal si ezoterism

Padurea Hoia-Baciu, situata in inima Ardealului, in vestul orasului Cluj Napoca, este cu siguranta locul cel mai faimos din Romania unde au fost investigate si analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Fenomenele paranormale intalnite aici sunt in mod clar evidente, fiind necontestate chiar si de cei mai sceptici oameni de stiinta.

Inca din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul padurii au observat pe propria piele ca ceva straniu se intampla cu ei sau in jurul lor: senzatii fizice inexplicabile, observarea unor lumini cu forme si culori diverse, umbre ciudate, voci si chipuri umane.

Perceputa ca o poarta intre lumi, padurea Baciu a ramas multa vreme un subiect tabu, oamenii temandu-se sa-i calce "pragul" sau sa aduca vorba despre ea, considerand-o un loc bantuit de duhuri rele.

Cel care s-a incumetat sa sparga gheata pentru o analiza aprofundata a fenomenelor paranormale specifice locului a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). Din 1950 si pana in 1960, el a surprins cu aparatul de fotografiat "umbrele" care il insoteau in lungile plimbari printre stejarii misterioasei paduri, dar si numeroase alte forme, lumini si siluete, invizibile cu ochiul liber. Dupa 1970, cercetarile incepute de Sift au fost continuate de diversi oameni de stiinta din Romania.

Zona devine in scurt timp celebra si printre specialistii in paranormal si ezoterism din intreaga lume, cercetatori renumiti din Europa si Statele Unite reusind sa prinda pe pelicula misterele padurii.

Cercetatorul Adrian Patrut, doctor in chimie si conferentiar la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, presedinte al Societatii Romane de Parapsihologie, si-a dedicat o buna parte din viata cercetarii fenomenelor stranii din padurea Baciu, fiind in prezent una dintre cele mai autorizate voci pe subiect.

Dupa 30 de ani de cercetari, profesorul sustine ca spectrul larg al fenomenelor paranormale intalnite in Padurea Baciu nu permite incadrarea lor intr-un singur capitol al fenomenologiei paranormale.

Structuri imateriale sau materiale de forme diverse care apar in fata ochilor curiosilor, in miez de noapte sau in plina zi, fluctuatii ale campului electromagnetic, emisii infrasunet sau urme neobisnuite aparute pe sol reprezinta doar o parte din "spectacolul" pe care padurea il ofera cu generozitate calatorului mai mult sau mai putin avizat.

Oamenii care trec accidental prin anumite zone ale padurii, considerate de initiati adevarate porti de trecere in alte lumi, se plang de arsuri de piele, anxietate, stare de lesin, sete excesiva, iritatii, dureri de cap etc. Aici si plantele par afectate de misterele padurii, vegetatia prezentand pe alocuri forme de deshidratare, arsuri si necroze ale tulpinilor si frunzelor.

Padurea mai este celebra si datorita asa-numitelor OZN-uri care strabat cerul, din senin, dar si celor invizibile pentru ochiul uman, care pot fi insa fotografiate. "Prezenta OZN-urilor invizibile, mult mai numeroase decat cele vizibile, reprezinta o premiera mondiala", spune Patrut.

In lume, zone cu astfel de manifestari mai sunt in Desertul Mojave, Golful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia si Muntele Kailasa din Tibet.

"Insa, prin amploarea, varietatea si complexitatea manifestarilor, Padurea Baciu ramane, pana in prezent, cea mai importanta zona cunoscuta in care se produc relativ sistematic fenomene neconventionale", afirma profesorul clujean.

Enigmele de la Templul Ursitelor din Sinca Veche

La poalele Fagarasului, in stravechiul sat romanesc Sinca Veche, se afla "Manastirea Sapata in Piatra" sau "Templul Ursitelor", cum i se mai spune, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie. Manastirea a fost construita pe locul unui strabun loc sacru despre care cercetatorii spun ca are o vechime de aproape 7.000 de ani.

Controversele despre originea locului sunt numeroase: o manastire crestina ascunsa, un vechi templu dacic ori poate preistoric? Desi exista voci care sustin ca manastirea a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, alti specialisti plaseaza originea ei in perioada predacica, aducand in sprijinul acestei idei existenta catorva inscriptii necrestine de pe unul din peretii altarului.

In piatra fragila au fost sapate cinci incaperi, mai mari de un stat de om, cu doua altare si cu un horn piramidal, ca o turla de biserica prin a carei deschidere se vede cerul.

Citeste mai multe despre De la comori blestemate, la OZN-uri: Harta Romaniei misterioase pe Think Outside the Box.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#harta Romaniei OZN comori blestemate, #Padurea Baciului Templul Ursitelor, #Rapa Diavolului , #destinatii