Destinatii accesibile pentru o vacanta de vis (Galerie foto)

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 19:45
6268 citiri
Destinatii accesibile pentru o vacanta de vis (Galerie foto)
Foto: Squidoo

Cei care adora sa calatoreasca sunt necontenit in cautare de locuri care merita vizitate. Uneori ajung acolo, daca resursele financiare permit, iar alteori se multumesc doar cu solutii virtuale.

Squidoo a scos in evidenta cateva astfel de destinatii turistice pentru care merita sa pui din timp ceva deoparte, astfel ca in sezonul concediilor sa nu stai in coloana pe drumul catre Valea Prahovei.

1. Dalarna, Suedia

Dalarna este o provincie din Suedia in care a locuit pictorul si ilustratorul Carl Larsson si care incanta prin peisaje pitoresti, asa cum se poate vedea si in imagine.

2. De Hoge Veluwe, Olanda

Acest Parc National impresionant poate fi vizitat pe bicicleta. In plus, De Hoge Veluwe gazduieste Muzeul Kroller-Muller, care ofera o colectie de opere de arta din secolele XIX si XX, inclusiv 46 de picturi realizate de Van Gogh.

3. Santorini, Grecia

Santorini este o insula situata in Marea Egee, care apartine Greciei, atractiile din aceasta zona fiind spectaculoase si unele chiar unice in lume - casele albe cu acoperisuri deosebite, plajele splendide, printre care si unele cu nisip negru, sau apusul vazut din zona Oia, faimos pentru peisajul incantator pe care il ofera.

4. Marele Canal, Venetia

Principalul canal al Venetiei imparte orasul in doua, acesta fiind divizat mai departe in "sestieri" (unitati ale orasului), la est si la vest. In jurul Marelui Canal este concentrata o mare parte din activitatea Venetiei, acesta fiind strajuit de palate cu fatade impresionante.

5. Muntele Matterhorn, Elvetia

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuti si deosebiti munti din lume, fiind o emblema a Alpilor Pennini si cel mai fotografiat munte de pe Pamant. La poalele lui se afla localitatea Zermatt, la granita cu Italia.

6. Temple Bar, Dublin

Aceasta zona unica de pe malul sudic al raului Liffey, din centrul Dublinului, te familiarizeaza cu o parte din cultura Irlandei, avand strazi care respecta un tipar medieval, dar unde poti gasi si baruri, cafenele, galerii de arta si cladiri cu o arhitectura incantatoare.

7. Times Square, New York

Aceasta intersectie comerciala uriasa din Manhattan, orasul New York, statul New York, situata la intretaierea strazilor Seventh Avenue si Broadway, este foarte cautata pentru teatre si cinematografe, reclame luminoase luandu-ti ochii. Nu degeaba Times Square a fost supranumita si "Intersectia lumii".

8. The Las Vegas Strip, Nevada

Aici se gasesc cele mai mari hoteluri, cazinouri si statiuni din lume. 19 dintre cele mai mari 25 de hoteluri din lume sunt situate in Las Vegas, acestea avand un design modern si spectaculos. Unii spun ca totul e un kitch, insa chiar si asa merita sa vezi locul cu ochii tai, pentru a-ti face o parere.

9. Disney World's Magic Kingdom, Florida

Deschis in 1971, acest parc a avut in 2009 circa 17 milioane de vizitatori, devenind cel mai popular parc tematic din lume. Atractiile sunt numeroase atat pentru copii, cat si pentru adulti - de la personaje celebre din desene animate pana la parade, spectacole muzicale sau carusele ametitoare.

10. Lacul Mead, Arizona

Regiunea in care se afla acest lac iese in evidenta printr-un contrast fascinant intre apa si desert, intre canioane si munti, intre tehnologie moderna si locuri aproape primitve. Natura a lucrat mii de ani, iar omul cateva decenii pentru un asemenea peisaj.

11. Parcul National Golden Gate, San Francisco

Acesta este unul dintre cele mai vizitate parcuri nationale din Statele Unite ale Americii si unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Parcul Golden Gate, care se intinde intre districtul San Meteo, in nord, si districtul Marin, in sud, include mai multe atractii turistice faimoase, cum ar fi Monumentul National Muir Woods sau Alcatraz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#destinatii vacanta, #destinatii turistice SUA, #atractii turistice Europa, #Santorini concediu , #destinatii