Destinatii de vacanta pentru iubitorii de ciocolata

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 07:02
6148 citiri
Destinatii de vacanta pentru iubitorii de ciocolata

Ideea de a merge intr-o vacanta in care sa te rasfeti in fiecare zi cu ciocolata probabil ca te topeste de placere, dar cum acest lucru nu ar fi indicat, caci analizele tale ar lua-o razna, este bine sa gasesti locuri unde sa te poti infrupta cate putin din cele mai bune sortimente.

Iata care sunt cele mai bune tari de vizitat din acest punct de vedere, conform Bing:

Elvetia

In ultimele doua secole, in Elvetia au fost fondate 14 fabrici de ciocolata, elvetienii mancand mai multa ciocolata pe cap de locuitor decat oricare alta tara din lume.

Pentru a vedea cat mai bine cum stau lucrurile acolo, trebuie sa vizitezi fabrica si muzeul Alprose din Lugano-Caslano, care acopera 3.000 de ani de istorie a ciocolatei si ofera o multime de mostre cu cele mai noi inventii si dezvoltari ale fabricii.

Sau poti merge la Berna, locul unde s-a nascut marca Toblerone.

Brujes, Belgia

Micutul oras romantic este cat se poate de serios in ceea ce priveste ciocolata. Poti face un tur al muzeului Choco Story si al zecilor de magazine, inclusiv Old Chocolate House si The Chocolate Line, unde se vinde ruj facut din ciocolata.

Torino

Torino este considerat locul de nastere al ciocolatei solide, acolo fiind ciocolatieri atat din Belgia, cat si din Franta. Festivalul anual atrage peste 700.000 de vizitatori care consuma mai mult de 27.000 de kilograme de ciocolata.

Multe hoteluri au pachete care sa includa vizite la ateliere micute si artizani din satele de pe langa Torino.

Paris

De la macaroanele din ciocolata ale lui Pierre Herme pana la mastile lui Josephine Vannier, Parisul este posibil sa fie capitala mondiala a ciocolatei. Le Salon du Chocolat, un targ ambulant, calatoreste anual pana in Londra, New York, Moscova, Tokio si Shanghai.

Acolo vedea gusta sortimente inimaginabile, dar si "opera din ciocolata", un show in care toate rochiile sunt comestibile.

Germania, Cologne

Fabrica de ciocolata si muzeul Lindt, din Cologne, ofera un tur care se termina cu o cutie gratis de dulciuri. Adevaratul magazin este, insa, jos, unde gasesti bomboane mult mai ieftine decat in altele.

Argentina

Aproape de cascada Aguazu se afla un spa in Iguazu Grand Hotel, in care ciocolta este integrata in toate programele de infrumusetare. Fie ca este vorba de bai, impachetari, masaje, masti sau aromoterapie, te vei relaxa inconjurat de dulceata ciocolatei.

Belize

In Belize, mai ales in sud, exista climatul perfect pentru a creste cacao, fructul din care este procesata ciocolata. Petrece o saptamana la Cotton Tree Lodge, la cativa kilometri de Punta Gorda din jungla Belize, si invata cate ceva despre istoria si modul de producere a ciocolatei printr-o vizita la fermele locale.

In saptamanile din martie si mai pregateste-te sa inveti cum sa prepari unele dintre cele mai bune sortimente alimentare din boabe de cacao.

Barcelona

Muzeul Ciocolatei din Barcelona contine sculpturi, inclusiv replici ale unor constructii celebre precum Sagrada Familia, Casa Batllo sau Casa Amatler. Vei fi placut impresionat cand vei vedea ca si biletul de intrare consta intr-un baton de ciocolata.

Daca ai nevoie de si mai mult dulce, mergi prin oras pur si simplu, in sectorul istoric, si vei intalni o multime de magazine care sa iti satisfaca pofta.

Hershey

Hershey Co. este cel mai mare producator de ciocolata din America de Nord. Poate ca strazile nu sunt facute din ciocolata, dar vei gasi o cantitate mare aproape in orice magazin. Festivalul anual din februarie, Chocolate-covered, include cursuri in care sa inveti cum sa prepari bauturi si deserturi cu ciocolata.

In plus, hotelul Hershey are o multime de servicii care includ gustosul aliment, de la bai, masaje, masti, pana la impachetari.

Mexic

Aztecii au inceput sa foloseasca ciocolata, iar cei din Mexic le urmeaza traditia, facand o bautura calda, condimentata, groasa, astfel incat lingurita ramane verticala in ea dupa ce amesteci.

Pentru cea mai buna degustare de ciocolata din Mexic indreapta-te catre Puebla, Tulum sau Cancun, din regiunea Yucatan, acolo unde un fel de mancare numit "musuroi" este specialitatea casei, continand piper si numeroase alte condimente.

Birmingham, Anglia

Cadbury World din Birmingham este un centru dedicat fabricantilor de ciocolata, avand 14 zone care se adreseaza istoriei ciocolatei. Chiar daca nu vrei sa treci prin acest tur, acolo vei gasi unul dintre cele mai mari magazine de ciocolata.

Croaziere cu rasfat de ciocolata

Exista numeroase croaziere in care te vei putea bucura de deserturi somptuoase de ciocolata, ca sa nu mai spunem de bomboanele delicioase pe care le vei gasi pe perna.

Daca esti in cautare de teobromina, Windstar Cruises, Regent Seven Seas Cruises si MSC Cruises sunt croazierele pe care nu trebuie sa le uiti.

Canada

Daca planuiesti sa te logodesti, ai nevoie de o casa de bijuterii, ciocolateria Rogers din Victoria British Columbia si de putina sampanie pentru a crea o atmosfera de vis. Poti vizita si St. Stephen, oraselul ciocolatei din Canada. Muzeul Ganong este mic, dar plin de dovezi istorice ale dezvoltarii industriei ciocolatei.

San Francisco

Artizanii ciocolatieri se gasesc din abundenta in toata America, in special in California. In San Francisco vei gasi 225 de tipuri de ciocolata, aduse din peste 15 tari. In afara de oprirea evidenta la Ghirardelli, mai sunt cei de la Recchiuti - cunoscuti pentru caramelele sarate, Teuscher - pentru trufe si artizanii de la XOX. Chocolates.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#destinatii turistice ciocolata, #tari ciocolata, #orase specilizate ciocolata , #destinatii