Destinatii turistice deosebite din Europa, putin cunoscute (Galerie foto)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:43
20736 citiri
Destinatii turistice deosebite din Europa, putin cunoscute (Galerie foto)
Foto: Travel and Leisure

Europa are numeroase locuri frumoase, care nu au devenit inca o atractie turistica de top. Multi au facut un "sport de vacanta" din a le cauta si apoi savura pe indelete. E drept, e nevoie de un efort in plus pentru a ajunge in aceste destinatii, dar merita din plin.

Potrivit Travel + Leisure, iata cateva zone frumoase, dar putin cunoscute ale Europei.

1. Matera, Italia

Matera este un oras monocromatic, cu arhitectura veche, de care s-au indragostit multi regizori, ca Pier Paolo Pasolini sau Mel Gibson, folosindu-l drept cadru pentru filmele lor.

Este situat in sudul regiunii Basilicata, are o vechime de circa 1.000 de ani, iar timp de cateva decenii a fost abandonat. Abia in anii '50 artistii si hipiotii au inceput sa il repopuleze, iar in 1993 UNESCO l-a declarat sit de mostenire internationala.

2. Fermanagh Lakelands, Irlanda de Nord

Aici poti admira castele din secolele XVII si XVIII, lacuri si Muntii Donegal, iar pentru o experienta pur irlandeza mergi in aripa de vest a Castelului Crom, care a fost resedinta contilor de Erne pentru mai mult de 350 de ani. Poti ajunge aici dupa circa doua ore de mers cu masina de la Belfast sau Dublin.

3. Insula Muhu, Estonia

Pe aceasta mica insula, la care pe timp de iarna se ajunge pe un drum de gheata, vei gasi mori functionale, cabane cu acoperisuri din paie si o biserica din secolul XIII. Numarul locuitorilor este de doar 2.000, cu aproximatie, dar Muhu este plina de traditii ce dateaza din 1227, cand o armata de crestini a traversat gheata, punand capat Cruciadei Estoniene.

4. Regiunea Matarranya, Spania

Ritmul vietii de aici este destul de lent, lasand suficient timp pentru plimbari lungi pe dealuri sau cu bicicleta, pe munti, ori pentru vizitarea podgoriilor. Piesa de rezistenta este hotelul Torre del Visco, un hotel izolat ce dateaza din secolul XV, care gazduieste adesea membrii familiilor regale din Europa.

5. Insula Lewis, Scotia

Plajele acestei insule din Marea Nordului par desprinse tocmai din zona Caraibelor, dar apa este insa rece. Aici poti simti mirosul de turba si poti pescui in apele agitate. Daca vrei sa socializezi poti merge in Auberge Carnish, o ferma care ofera cazare si care include un restaurant cu vedere catre un golf stancos.

6. Ile de Noirmoutier, Franta

Aceasta insula abunda in viata salbatica - pe plaje, in mlastini si dune, in paduri -, iar parfumul mimozelor se face simtit chiar si iarna. Este o zona foarte potrivita pentru copii, care pot avea aici numeroase experiente interesante: pot culege stridii sau pot observa cum se obtine sarea.

7. Bergen, Olanda

Multi artisti si scriitori vin aici pentru a-si gasi inspiratia, mergand mai ales pe coasta, la care se ajunge in 45 de minute de la Amsterdam. Inchiriaza o bicicleta si plimba-te pe plaja si spre padurea de pini, iar apoi indreapta-te catre Fabel's, pe o straduta pavata cu piatra cubica, pentru o bere rece si calmari foarte gustosi.

8. Insula Ikaria, Grecia

Gratie faptului ca este mai izolata - se ajunge la ea dupa o calatorie de sase ore cu feribotul -, Ikaria are toata frumusetea insulelor din Marea Egee, dar nu si aglomeratia. Aerul proaspat, apele cristaline si mancarea abundenta fac din acest loc unul deosebit, iar locuitorii de aici au o speranta de viata foarte mare, avand de patru ori mai multe sanse sa treaca de 90 de ani decat americanii.

Fa o baie in apele plajei Seychelles si plimba-te printre peretii de piatra din apropiere, care dateaza din secolul V.

9. Ticino, Elvetia

In aceasta zona din Elvetia, situata in apropiere de granita cu Italia, vei avea parte nu doar de peisaje splendide, ci si de o politete si o calitate a serviciilor rar intalnite. Te poti caza la Vila Castagnola, o fosta resedinta a tarilor, situata pe malul Lacului Lugano. Plimbarile pe jos si cu bicicleta sunt foarte populare aici, ca si mini-excursiile pe lac.

10. Insula Formentera, Spania

Aceasta insula, care face parte din grupul celor Baleare, este mult mai linistita fata de "sora" ei Ibiza. O interdictie de a fi construite cladiri pe litoralul de aici a facut ca zona sa-si pastreze farmecul initial, plajele fiind marginite de randuri de palmieri. Aici poti zari si vedete care cauta simplitatea, cum ar fi Kate Moss sau Jade Jagger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta locuri necunoscute Europa, #destinatii putin cunoscute Europa, #atractii putin cunoscute Europa , #destinatii