Destinatii turistice la superlativ (Galerie foto)

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 12:07
5980 citiri
Destinatii turistice la superlativ (Galerie foto)
Foto: homeaway

Daca planuiesti sa faci o calatorie deosebita si nu stii ce sa alegi, site-ul specializat in turism TripAdvisor a scos in evidenta cateva destinatii turistice care exceleaza la nivel mondial, la mai multe categorii.

Potrivit Canada, iata care sunt acestea.

1. Destinatia suprema: Monte-Carlo, Monaco

Monte-Carlo este asezat intre sate medievale frantuzesti si Alpi, iar daca lasi la o parte faptul ca in ultimii ani a devenit o destinatie "de fite" si cauti adevarata sa frumusete, vei fi incantat de ce vei descoperi. Plaja Larvotto este una dintre cele mai frumoase de aici, iar in luna mai iubitorii de automobile pot vedea raliul Formula 1 Grand Prix.

De asemenea, nu trebuie uitat faimosul cazinou din Monte-Carlo - un palat care, pe langa jocuri, poate incanta prin frescele si sculpturile pe care le contine, precum si prin atriumul din aur si marmura.

2. Cea mai buna destinatie turistica pentru plaja si soare: Insula Providenciales, Turks si Caicos

Insula Providenciales, care face parte din Insulele Turks si Caicos (teritoriu britanic, situat intre Bahamas si Republica Dominicana), te poate "imbolnavi" cu frumusetea ei, fiind un loc perfect pentru a face fotografii splendide. Este o insula linistita, iar daca vrei sa fugi si mai mult de oameni mergi pe plaja Malcolm. De asemenea, ai posibilitatea de a incerca diferite activitati mai animate, cum ar fi scuba diving sau echitatie.

3. Cea mai buna destinatie pentru cultura si obiective turistice: Florenta, Italia

Considerat locul de bastina al Renasterii italiene, orasul Florenta impresioneaza indeosebi prin arta si arhitectura. Daca ajungi aici, pe langa obiectivele turistice pe care le vei descoperi, nu rata si un apus deasupra raului Arno sau unul dintre faimoasele vinuri din regiunea Chianti, situata la sud de oras.

4. Cea mai buna destinatie pentru familii: Marne-la-Vallee, Franta

Motivul pentru care acest oras a fost ales ca fiind cel mai potrivit la aceasta categorie este parcul Disneyland Paris care se afla aici si care este destinatia de vis a multor copii. De cand parcul a fost deschis, in 1992, numeroase familii au venit in zona pentru a le face o bucurie copiilor lor.

Iar daca vrei sa scapi pentru un timp de Mickey Mouse si alti "colegi" de-ai lui, viziteaza acvariul Sea Life sau Val d'Europe Shopping Center.

5. Cea mai buna destinatie pentru activitati in aer liber: Queenstown, Noua Zeelanda

Cei innebuniti dupa activitati in aer liber ce abunda in adrenalina pot veni in Queenstown, oras cunoscut si pentru faptul ca o mare parte din trilogia "Stapanul inelelor" a fost turnata aici.

Turistii din Queenstown pot face bungee jumping, rafting, pot merge cu caiacul si pot schia. Aventurierii mai linistiti pot face o croaziera in apropiere de Milford Sound, care face parte din Parcul National Fjordland, mostenire internationala.

6. Cea mai buna destinatie pentru persoanele indragostite: Oia, Grecia

Oia, o diviziune regionala de pe Insula Santorini, este construita pe stanci, vizitatorii putand admira aici un peisaj splendid. Cele mai multe case sunt de un alb pur, cu acoperisuri colorate, iar unele sunt sapate direct in stanca. Daca ajungi aici, nu pleca inainte sa se termine ziua deoarece zona este renumita pentru apusurile superbe.

7. Cea mai buna destinatie in curs de dezvoltare: Garmisch-Partenkirchen, Germania

La sud de orasele Garmisch si Partenkirchen, la granita cu Austria, se afla cel mai inalt varf muntos din Germania, Zugspitze - circa 3.000 de metri. Cele doua orase erau separate, dar pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 1936 ele au fuzionat. Pe Zugspitze sunt aproximativ 120 de kilometri de trasee, de diferite grade de dificultate, iar aici exista si un parc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#destinatii turistice inedite, #destinatii vacanta strainatate, #destinatii turistice deosebite , #destinatii