Ghid de calatorie: Zakynthos, paradisul secret al Greciei

Luni, 27 August 2012, ora 18:11
11270 citiri
Ghid de calatorie: Zakynthos, paradisul secret al Greciei

In ciuda tuturor controverselor politice, Grecia se afla inca in topul preferintelor turistilor romani si nu numai. Clima mediteraneana, peisajele salbatice, golfuletele linistite, plajele virgine si nu in ultimul rand preturile accesibile fac din insulele grecesti destinatia perfecta pentru vacanta.

Unul dintre avantajele acestei optiuni este si vremea frumoasa care nu paraseste taramurile grecesti pana tarziu in toamna. Asadar, luna septembrie poate fi perioada ideala pentru o vacanta reusita si mult mai ieftina.

Daca nu ai plecat inca in calatorie sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou, citeste mai jos cateva informatii despre insula Zakynthos, una dintre destinatiile de top ale Greciei.

Cu siguranta, vei fi atat de incantat de atractiile turistice de aici incat vei studia mai atent ofertele agentiilor de turism sau, de ce nu, te vei aventura intr-o vacanta pe cont propriu.

1. Plaja Navagio

Cu siguranta ai vazut pana acum vederi sau fotografii cu vestita plaja Navagio, cu pietris alb, apa turcoaz, dar si cu epava veche de sute de ani, alaturi de care turistii se fotografiaza de fiecare data.

Legendele invaluie inca in mister adevarata poveste a acestei nave. Unii spun ca nava ar fi apartinut contrabandistilor si mafiotilor italieni, esuand in urma unei urmariri cu navele pazei de coasta grecesti, insa exista si variante potrivit carora nava nu ar fi decat o strategie de marketing, insusi ministrul Turismului grec din anii '80 aducand aici nava pentru a atrage turistii.

2. Croaziera la Blue Caves

Agentiile de turism includ in ofertele lor si croaziera in jurul insulei Zakynthos, croaziera ce cuprinde atat vizitarea Plajei Navagio, cat si a Blue Caves.

Peisajele de vis ascunse in salbaticie, peticele de culori schimbatoare ale Marii Ionice, baia in apa limpede a Pesterilor Albastre, toate fac din aceasta croziera o experienta de neuitat.

3. Cameo Island

O insulita in apropierea statiunii Laganas, Cameo Island pare desprinsa dintr-o fila de poveste. Intrarea este 4 euro, pret in care ti se ofera si o bautura.

In timp, Cameo Island s-a transformat intr-un fel de insula club, in care poti lua masa, poti face plaja sau iti poti petrece o dupa-amiaza linistita.

4. Broscutele de la Caretta-Caretta

Simbolul insulei Zakynthos il reprezinta tocmai broscutele testoase. Niciun turist nu rateaza plaja Kalamaki, acolo unde broscutele Caretta-Caretta isi depun ouale.

5. Turul insulei cu masina sau autocarul

Pe langa croaziera, turul insulei iti va revela toate celelalte frumuseti ale intinderii de uscat. Vizitarea celui mai batran maslin din insula (peste 1.500 de ani), a satelor traditionale din Zakytnhos, a fabricii de ulei de masline, a unei crame locale sau plimbarile pe Plaja Navagio, dar de sus, sunt toate obiective pe care nu trebuie sa le ratezi.

Zakynthos ascunde inca alte si alte atractii. O saptamana va fi prea putin pentru a vizita si insula din apropiere, Kefalonia, cea in care vei cerceta pesterile subterane Melisani si Drogarati, te vei plimba pe stradutele inguste ale capitalei insulei, Zante Town, sau vei ajunge in Keri, loc de unde, se spune, vei admira cel mai frumos apus.

In cazul in care te-ai convins ca Zakynthos trebuie sa fie urmatoarea destinatie de vacanta, de ce nu, chiar pentru aceasta toamna, iata mai jos cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont in calatoria ta:

Multi turisti romani aleg varianta calatoriei cu avionul, intrucat in maxim 2 ore ajungi in Zakynthos. Pentru ceilalti, ar fi bine de stiut ca trebuie sa mearga aproximativ 1.260 km din Bucuresti, un drum ce se parcurge in 16-17 ore, fara multe opriri. De asemenea, de la Kyllini trebuie sa iei feribotul. Intereseaza-te din tara de orele de plecare spre Zante, deoarece orarul se schimba periodic.

Daca pleci cu prietenii, cea mai buna varianta ar fi inchirierea unei masini in Zakynthos, pentru a putea atinge cat mai multe obiective. In caz contrar, exista mijloace de transport intre statiuni si capitala, totul este sa respecti programul microbuzelor.

Pe langa plajele spectaculoase din Porto Vromi, Kalamaky, Agios Sostis sau Limnionas, si celelalte, din statiuni, sunt curate, cu nisip fin, iar pentru un sezlong nu trebuie decat sa faci consumatie.

Nu trebuie sa ratezi bucatele traditionale grecesti, mai ales ca un fel de mancare costa pana in 10 euro. Kleftiko (carne de miel la cuptor, cu verdeturi, lamaie si vin), Stifado (un fel de tocana cu carne de vita), Pastisada (paste cu carne si tot felul de mirodenii grecesti), Gyros sau Moussaka, toate iti vor incanta simturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Zakynthos Grecia vacanta, #Zakynthos ghid calatorie, #Zakynthos plaje, #Zakynthos locuri vazut , #destinatii