Hotelul de gheata de la Balea Lac e rezervat integral chiar daca nu e gata - Iata cand se deschide

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 15:17
3638 citiri
Hotelul de gheata de la Balea Lac e rezervat integral chiar daca nu e gata - Iata cand se deschide
Foto: Balea Lac

Singurul hotel de gheata din Romania, cel de la Balea Lac, este deja rezervat integral pentru anul acesta, chiar inainte sa fie deschis. Inaugurarea urmeaza sa se faca pe 23 decembrie, cand aici vor dormi turisti romani, britanici si nemti.

"Primii cazati vor fi pe data de 23 decembrie, toate cele 14 camere fiind rezervate. E vorba in special de turisti romani si englezi, dar si nemti. Din 23 decembrie 2016 pana pe 3 ianuarie 2017 sunt rezervate toate locurile in hotelul de gheata de la Balea. Cine doreste sa se cazeze aici are posibilitatea dupa 3 ianuarie 2017 sau in iglu-urile care vor gata in ianuarie", a explicat purtatorul de cuvant al hotelului, Lidia Badila.

O noapte de cazare intr-o camera dubla la Hotelul de Gheata de la Balea Lac costa 450 de lei, potrivit reprezentantilor hotelului.

Sculpturi inspirate din filme

Tema Hotelului de Gheata din acest an de la Balea Lac este "Cinema ice", ceea ce inseamna ca sculpturile din gheata din camere sunt inspirate din cinematografie. Oaspetii hotelului de la Balea Lac vor dormi, in functie de preferinta, in camerele inspirate de peliculele: "Star Wars", "The Hobbit", "Ice Age", "The Passion Of The Christ", "Mihai Viteazul", "Toate panzele sus", "Rocky III", "Gladiator", "King Kong", "Titanic", "Jaws", "Harry Potter" si "Dracula".

Pentru cei care doresc sa se cazeze in camere de gheata, dar vor mai multa intimitate, din ianuarie vor exista si trei constructii de tip iglu. Anul acesta constructia lor va incepe dupa Anul Nou, iar incaperile se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice si Jurassic Park Igloo.

"Interesul oamenilor a crescut treptat. Majoritatea celor care vin sunt din Romania, dar vin si turisti din Anglia, Germania si Ungaria. Noi am cautat sa le dam in fiecare an ceva nou. Cei care vin aici vor tot timpul sa faca ceva. Asa ca avem langa Hotelul de Gheata si Winter Park, cu saniute, schiuri, bob-uri, snowboard-uri, le oferim posibilitatea sa faca tubbing sau rafting.", a mai spus Lidia Badila.

Accesul la acest hotel inedit se poate face doar cu telecabina, in situatia in care conditiile meteo permit acest luru. Un drum dus - intors cu telecabina pana la Balea Lac costa 60 de lei de persoana.

Hotel de Gheata de la Balea Lac se afla la o altitudine de peste 2.000 de metri, in masivul Fagaras, fiind construit integral din bucati de gheata scoase din Lacul Balea.

Turistii care vor sa se cazeze la acest hotel trebuie sa stie ca semneaza o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu au probleme de sanatate.

Paturile, noptierele, peretii, chiar si mesele si scaunele, totul este sculptat in gheata. Temperatura din interior este de maxim plus cateva grade, neexistand nicio sursa de caldura in interior. Pe paturi se afla piei de animale, saltele care nu se uda si fiecare turist primeste un sac de dormit, o perna, un cearsaf si o patura. Camerele nu au usi si nici toalete.

Turistii care merg in aceasta perioada la Balea Lac trebuie sa se astepte la temperaturi negative chiar si cand este soare, vant de peste 100 de kilometri pe ora daca vremea este rea si un strat de zapada care masoara circa un metru.

Citeste si despre primul hotel de gheata deschis tot timpul anului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Balea Lac hotel deshidere, #cazare Balea Lac, #rezervari Balea lac hotel, #hotel gheata Balea Lac , #destinatii