Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Idei de vacanta: Cele mai frumoase plaje din lume (Galerie foto)

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 12:29
15088 citiri
Idei de vacanta: Cele mai frumoase plaje din lume (Galerie foto)
Foto: Facebook/Ihab Itawi

Ca in fiecare an, TripAdvisor a realizat topul celor mai frumoase plaje din lume, in urma voturilor turistilor din intreaga lume.

Anul acesta, plaja "suprema" e Grace Bay, din Turks and Caicos. Aceasta a reusit sa detroneze castigatoarea din ultimii doi ani, plaja Baia do Sancho, din Brazilia, informeaza CNN.

Castigatoarele au fost stabilite in functie de notele date de turisti pentru calitatea plajei, dar si in functie de numarul comentariilor primite pentru fiecare plaja, in decurs de un an.

Au fost stabilite topurile si pe regiuni. Astfel, cea mai frumoasa plaja din SUA este considerata cea numita Clearwater, din Florida. In Europa, Playa de Ses Illetes, din Formentera, Spania, a primit cele mai multe voturi, iar in Asia castigatoare e plaja Ngapali, din Myanmar.

1. Grace Bay, aflata pe malul nordic al Providenciales, in Turks and Caicos, a cucerit cei mai multi turisti, gratie nisipului sau fin si alb, care nu se incinge niciodata, astfel incat e o desfatare sa te plimbi pe intinderea de peste 12 kilometri.

In plus, e considerata una dintre cele mai sigure plaje, calma, ideala inclusiv pentru familii cu copii. Cei care vor actiune, pot face scufundari si snorkelling. Turistii spun ca daca vrei sa vezi ce inseamna o apa turcoaz, aici trebuie sa vii.

Foto: Turks and caicos Grace Bay

2. Baia do Sancho, din Fernando de Noronha, Brazilia, e castigatoarea din ultimii doi ani si pe buna dreptate. Departe de a fi vorba doar despre nisip fin si apa limpede, Baia do Sancho inseamna stanci imbracate de muschi, vegetatie densa si o sumedenie de pasari - unele specii sunt specifice acestei zone.

Uscatul de aici e de fapt varful unei formatiuni vulcanice, facand parte din patrimoniul Unesco. Cei care iubesc scufundarile vor crede ca au ajuns in rai, pentru ca aici vizibilitatea in apa trece de 50 de metri.

Pentru ca e o insula mica, cu resurse de apa limitate si un ecosistem fragil, nu poti fi primiti mai mult de 460 de turisti deodata. Aici locuiesc permanent 5.000 de oameni.

Foto: Facebook/Samuel Camila

3. Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba, plaja de pe locul trei, inseamna doi kilometri de nisip alb "fin ca pudra de talc" si liniste. Daca-ti plac stelele de mare, aici e raiul lor si al tau. Un rai nu prea ieftin, spun insa turistii care si-au lasat parerile pe TripAdvisor. E insa genul de loc in care, daca ai calcat, te vei intoarce negresit.

Plaja e ferita de vant, iar apa e foarte calma. E o plaja unde sunt bineveniti si cei care fac nudism, care se intalnesc cel mai adesea in partea sa estica.

Cei care vor mai multa actiune, sunt invitati pe o plaja alaturata, Playa Sirena. Peste tot apa are, spun turistii, 35 de grade Celsius, asa e ca vorba despre un nesfarsit jacuzzi.

Foto: Facebook/Stephane Racicot

4. Anse Lazio, insula Praslin, Seychelles, e plaja de pe locul patru. Insula plina de vegetatie si nisip alb e aflata la nord-est de Madagascar, la est de Zanzibar si la sud de Socotra, in mijlocul Oceanului Indian.

Daca ti-e teama de rechini, poate nu e cel mai bun loc sa-ti faci vacanta. In 2011 au existat doua atacuri mortale. Ultimele atacuri avusesera loc in 1963.

Daca, totusi, indraznesti, te vei intoarce acasa cu o gramada de poze cu broaste testoase si cu amintirea unor pranzuri cu fructe de mare cum nu ai mai mancat nicaieri in alta parte.

Foto: Facebook/Oxana Mateus

De la vara am putea avea sase plaje noi in Constanta si Tulcea

5. Cayo de Agua, Parcul National Los Roques, Venezuela, plaja de pe locul cinci, e tot una cu nisip alb si o viata acvatica vizibila: pesti si crabi la tot pasul. Cand te saturi de ei, te poti relaxa pe plaja, ascultand reggae si sorbind din pina colada.

Putini turisti ajung aici, asa ca e raiul perechilor ce cauta romantism.

Foto: Facebook/Julia Bertoldi

6. Plaja Flamenco, Culebra, Puerto Rico, de pe locul sase, e un loc perfect pentru familie, cu multe facilitati. Mancarea si cocteilurile sunt la doi pasi, plaja e sigura, valurile mici, nisipul placut, umbrele la tot pasul si fundalul asigurat de munti. Bonus: se poate face snorkelling.

Foto: Facebook/Flamenco Beach, Isla de Culebra, Puerto Rico

7. Playa de Ses Illetes, Formentera, Spania, aflata pe locul sapte, este o plaja aglomerata in plin sezon. Chiar si atunci insa, daca te trezesti de dimineata, raiul va fi doar al tau.

Putini turisti lauda restaurantele de aici, unde preturile sunt piperate, "mancarea cel mult mediocra", iar personalul "nepoliticos". La capitolul natura, nu e insa nimic de reprosat!

Foto: Facebook/ La Playa de ses illetes

Un colt de rai, salvat printr-o campanie de donatii pe Internet: Plaje virgine si peisaje mirifice (Video)

8. Plaja Ngapali, Myanmar, aflata pe locul opt, e, chiar si in plin sezon (februarie), o plaja unde e posibil sa fii chiar singur. Aflata intre doua sate pescaresti, e o destinatie ieftina (odata ce ai ajuns acolo), cu mancare buna si proaspata (in general venita din mare). Serviciile sunt de buna calitate si la preturi mici, spun turistii.

Foto: Facebook/Rob van den Blink

9. Plaja West Bay, Bay Islands, Honduras, destinatia de pe locul noua, e preferata multora amatori de snorkelling. Un cadru natural perfect, stricat insa de vanzatorii ambulanti si de cei care vor sa maseze turistii contra cost. In plin sezon, si plaja e intesata, spun cei care si-au lasat impresiile pe TripAdvisor.

Altfel, berea e ieftina, restaurantele sunt chiar pe plaja, iar apusurile fantastice.

Foto: Facebook/Edda Borjas

10. Plaja Nacpan, El Nido, Filipine, e bijuteria acestuia stat, spun multi care au trecut pe aici. In afara a doua restaurante situate pe plaja, e pustiu, loc berechet de batut cu piciorul. Plaja e extrem de curata, iar apa creste gradual, fiind locul perfect de imbaiere pentru cineva care nu stie sa inoate.

Foto: Facebook/Nacpan Beach

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cele mai bune plaje 2016, #top plaje 2016 TripAdvisor, #cele mai frumoase plaje top, #cele mai frumoase plaje poze , #destinatii