Locuri preferate pentru vacanta de cei cu sange albastru (Galerie foto)

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 07:02
7292 citiri
Locuri preferate pentru vacanta de cei cu sange albastru (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Desi si-ar putea alege orice colt de pe Terra pentru vacanta, indiferent cat de scump ar fi, membrii unor familii regale sunt vazuti adesea in aceleasi locuri, sezon de sezon.

Spre exemplu, in timpul iernii, printesa Margareta a Marii Britanii obisnuia sa se indrepte catre plajele insulei Mustique, care face parte din statul insular Sfantul Vicentiu si Grenadinele. Iar printul Charles merge de 40 de ani intr-o zona montana din Elvetia.

Potrivit Business Insider, iata cateva dintre locurile care au fost sau sunt preferate de unii nobili din lume.

1. Mustique, Sfantul Vicentiu si Grenadinele - printesa Margareta

Insula Mustique este una privata si a devenit cunoscuta datorita printesei Margareta a Marii Britanii, sora reginei Elisabeta a II-a. Acest pamant, pe care printesa a construit o vila, a fost cadou de nunta pentru ea si sotul ei, Antony Charles Robert Armstrong-Jones (Lordul Snowdon).

Dupa moartea printesei Margareta, in 2002, vila ei, Les Jolies Eaux, a devenit disponibila pentru inchiriere. Pretul porneste de la 18.000 de dolari pe saptamana, in extrasezon, si ajunge la circa 28.000 de dolari pe saptamana, in plin sezon. De curand si Kate Middleton a fost vazuta pe aceleasi meleaguri.

2. Spetses, Grecia - printul Nikolaos al Greciei si Danemarcei

Grecia a fost o atractie turistica pentru familiile regale inca de pe vremea lui Homer, iar insulele marilor Egee si Ioniana poti fi demne de orice nobil din prezent.

Insula Spetses, spre exemplu, locul de vacanta al familiei regale grecesti, a gazduit si nunta dintre printul Nikolaos al Greciei si Danemarcei cu Tatiana Blatnik, in 2010. Cei mai alesi oameni cu sange albastru din Europa s-au adunat atunci la hotelul Poseidonion Grand (o camera dubla costa peste 300 de dolari pe noapte).

3. Udaipur, India - mai multe familii regale din Europa

Orasul Udaipur din statul indian Rajasthan a fost supranumit Venetia Orientului si este o destinatie exotica favorita a unor familii regale din Vest. Regina Elisabeta a II-a, spre exemplu, familiile regale ale Danemarcei si Spaniei, precum si Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, au vizitat chiar anul trecut acest oras.

4. Muntele Kenya, Kenya - Printul William

Atunci cand printul William a cerut-o in casatorie pe Kate Middleton, cei doi erau cazati la hotelul Rutundu Lodge, situat pe versantul Muntelui Kenya, care este accesibil doar pe calea aerului, cu calul sau dupa parcurgerea pe jos a unui traseu de peste 11 kilometri.

"Imi plac focurile calde si luminile lumanarilor", a scris Kate in cartea de oaspeti a hotelului. "Sper sa revenim curand", a adaugat si printul William.

5. Castelul Balmoral, Scotia - regina Elisabeta a II-a si printul Philip

Acest castel este locul in care regina Elisabeta a II-a si sotul ei, printul Philip, isi petrec fiecare luna august, septembrie si inceput de octombrie. Regina adora picnicurile, calaritul si sofatul unui Ranger Rover in jurul proprietatii de 64.000 de acri. Tot aici printesa Diana a fost fotografiata pentru prima data ca prietena a printului Charles, in 1980.

Cand in castel nu locuiesc membri ai familiei regale britanice, din aprilie pana in iulie sau din a doua jumatate a lunii octombrie pana la inceputul lunii decembrie, unele parti ale sale si gradinile din jur sunt deschise publicului.

6. Klosters, Alpii Elvetieni - printul Charles

Pe partiile de schi din Alpi vin cele mai multe familii regale din Europa, in fiecare iarna si primavara. Printul Charles, spre exemplu, merge in Klosters de 40 de ani si sta la hotelul Walserhof. Un teleferic care urca pe varful Muntelui Gotschnagrat este numit chiar Printul de Wales.

De asemenea, printul William si Kate au fost fotografiati sarutandu-se pe un versant din Klosters, in 2008, iar in 2009 printul si-a rasfatat viitoarea sotie cu o vacanta de o saptamana la o cabana din zona, pentru care a platit 60.000 de dolari.

7. Insula Mallorca - regele Juan Carlos al Spaniei si regina Sofia

Regele Juan Carlos al Spaniei si regina Sofia, precum si alti membri ai familiei lor, isi petrec vacantele de vara la Palatul Marivent de pe Insula Mallorca din Baleare, in fiecare an. Regina a fost vazuta la cumparaturi in Palma de Mallorca sau ducandu-si nepotii la parcul acvatic, iar regele Juan Carlos, pasionat de iahting, este adesea vazut in timp ce concureaza in cadrul unor regate din Palma.

In 2009, Michelle si Sasha Obama au luat masa cu familia regala a Spaniei.

8. Saint-Tropez, Franta - regele Abdullah si regina Rania a Iordaniei

Multe familii regale ajung in Saint-Tropez cu iahturile, dupa sau inainte de a petrece ceva timp si in Sardinia. Regele Abdullah si regina Rania a Iordaniei adora sa isi petreaca vacanta in acest oras de la malul Marii Mediterane, iar Rania a fost vazuta cinand cu modelul Naomi Campbell intr-un club exclusivist de aici.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#vacanta familii regale, #concediu destinatii familii regale, #locuri preferate familii regale, #locuri vacanta familii regale , #destinatii
Comentarii
Poza WindowsXP
WindowsXP
rank 5
La St. Tropez se duc aia de s-au saturat de Bulgaria!