Locuri secrete ale Europei, tinute in taina mult timp

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 12:26
5674 citiri
Locuri secrete ale Europei, tinute in taina mult timp
Foto: news.com.au

Cei care sunt plictisiti sa calatoreasca prin lume catre obiectivele deja consacrate pot merge in cateva locuri tinute secrete de europeni mult timp.

Sealand, Marea Britanie

Platforma ruginita din Marea Britanie ar fi putut deveni cea mai mica tara din lume, insa acest lucru nu s-a intamplat. Ea a fost insa recunoscuta de ONU, scrie news.com.au. Sealand se afla la o distanta de 10 km de Suffolk, fiind construita pentru a apara Marea Britanie de raidurile aeriene germane in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1967, fostul maior de infanterie Roy Bates a infiintat statul Sealand, el devenind chiar Printul Roy, pana anul trecut, cand a incetat din viata. Sealand elibereaza si pasapoarte celor doritori de senzational.

Teritoriul neutru Moresnet, Belgia

Acest teritoriu se gaseste intre Belgia si Germania. El a devenit stat neutru in anul 1816 datorita unei intelegeri intre Provincia Liege de atunci si Imperiul Prusiei. In 1920, Belgia l-a luat inapoi, teritoriul facand acum parte din provincia belgiana Liege.

Statul Seborga, Italia

In anii 1960, Giorgio Carbone, care facea afaceri cu flori, propunea ca micul teritoriu aflat langa granita cu Franta sa isi redobandeasca independenta istorica si sa redevina principat. Apoi, el a devenit Printul Giorgio I de Seborga. Statul exista si acum, chiar daca intemeietorul lui a murit in anul 2009.

NSK, tara artistilor sloveni

NSK este o denumire care provine de la Slowenische Neue Kunst (Noua Arta Slovena). Aceasta nu este o tara in acceptiunea clasica a termenului, nevand granite, dar avand ambasade in lume. NSK este populata de o comunitate de artisti din Ljubljana, capitala Sloveniei.

Kugelmugel, Austria

In 1984, artistul Edwin Lipburger a construit o casa sferica intr-o regiune rurala a Austriei. Ea este denumita Kugelmugel ("casa de pe deal"). Autoritatile locale au vrut sa o darame, dar artistul a declarat-o republica independenta, el autoproclamandu-se presedinte.

Din pacate, Lipburger aproape a ajuns in inchisoare din aceasta cauza. Acum, casa este doar o atractie turistica, ajungand in parcul Prater din Viena.

Uzupis, tara fericirii

Aceasta se afla in Vilnius, capitala Lituaniei. Aici locuiesc artisti si designeri, locul fiind plin de galerii de arta. Uzupis si-a declarat independenta in anul 1998, avand propriul presedinte, un imn oficial si o constitutie cu 41 de articole inedite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#locuri secrete lume, #destinatii vacanta inedite, #cele mai mici tari , #destinatii