Locuri unde paradisul a atins pamantul (Galerie foto)

Marti, 07 August 2012, ora 07:01
6159 citiri
Locuri unde paradisul a atins pamantul (Galerie foto)

Cand totul este greu, agitat, mohorat si obositor in jurul tau, cu siguranta visezi la un colt de paradis, un loc unde parca nu mai esti conectat cu nicio grija si nimic nu te opreste sa stai cat vrei si sa privesti cerul albastru si frumusetile naturii din jur.

De fapt, parca nici nu se cade ca oamenii sa calce aceste locuri si sa le strice puritatea. Totusi, din moment ce ele exista si chiar pot fi vizitate, iata ce alegeri poti face pentru a-ti incarca bateriile, potrivit Askmen:

Isla Vieques, Puerto Rico

Isla Viesques este un mic paradis ramas inca neatins de oameni, care se intinde pe kilometri intregi de plaja alba, cu nisip fin si cu un fundal presarat de munti cum mai poti vedea doar in tablourile lui Monet. Pana nu demult, aceasta zona era impanzita de fortele marine ale Statelor Unite, asa ca nu era permis accesul publicului larg.

Din 2003 acestea s-au retras, asa ca te poti bucura de plaja calarind, alergand sau mergand agale, dupa cum iti place mai mult. Te poti caza la Bravo Beach Hotel pentru o panorama de zile mari, iar pentru a te putea bucura de sentimentul de nepamantean este bine sa te duci cat mai curand pe aceste meleaguri, pana cand nu vor fi transformate in ceva comercial.

Fernando de Noronha, Brazilia

De indata ce accesul intr-un loc este restrictionat, interesul pentru el creste. Asa se intampla si in cazul Fernando de Noronha, pe coasta de nord-est a Braziliei. Numai 240 de oameni au voie deodata pe arhipelag, toti trebuind sa plateasca o taxa de poluare care este folosita pentru prezervarea naturii pe cele 21 de insule.

Doar cea principala este locuita, putandu-te caza cu pat si mancare. Nu ai foarte multe lucruri de facut aici in afara de a te scalda in Oceanul Atlantic si a face bai de soare, dar tocmai asta este ideea cand vii intr-un asemenea loc.

Morzine, Franta

Un paradis alpin sic, Morzine se afla in inima Portes du Soleil, fiind locul oportun pentru a te apropia de natura. Stai intr-un hotel primitor precum La Chaumiere si bucura-te de ospitalitatea montana, in timp ce te plimbi prin pudra alba, imaculata, mirosind pinii si inhaland aerul proaspat, fara pic de praf, pe care il simti cum iti intra in plamani si ti-i curata.

Atunci cand nu este zapada, tot sunt o multime de activitati de facut, precum mersul cu bicicleta, plimbatul, colindatul pesterilor sau chiar golful. Daca nu esti tipul activ, poti sta inauntru, in fata semineului, cu o carte in mana si sa citesti.

Spre seara mergi in oras pentru a te relaxa dupa o zi de schiat sau mers pe munte, Ridge Bar avand spectacole live, DJ, ecrane mari unde sunt difuzate evenimente sportive pentru barbatii care nu vor sa rateze niciun meci, dar si o terasa in aer liber. Daca esti barbat, cu siguranta va fi paradisul pe pamant pentru tine. Iar ca treaba sa fie completa, dupa ce ciocnesti cateva beri cu prietenii, puteti sa porniti spre Buddha Bar, unde veti putea trage cu ochiul spre niste frantuzoaice sexy imbracate in haine de blana si... mai nimic altceva.

Rezervatia Thornybush Game, Africa de Sud

Africa este dupa parerea multora cel mai fascinant continent de pe planeta, fiind impanzit cu animale exotice negasite in alte parti, ce se plimba pe mii de kilometrii de salbaticie pura.

Rezervatia Thornybush Game se afla in inima Lowveld, langa Parcul National Kruger. Poti sa te cazezi in tabara de corturi Chapungu Luxury Tented Camp, care se lauda cu atmosfera sa veche, de colonie si care nu gazduieste mai mult de 16 persoane deodata.

Nu te gandi ca te vei chinui, pentru ca in corturi vei avea conditii cat se poate de bune, cu paturi duble in care poti sa stai si sa privesti rasaritul si apusul, la fel de bine cum o poti face din jacuzzi-ul de pe veranda. In timpul zilei urca-te in jeep-uri si colinda safari-ul, facand mii de poze cu minunatiile naturii care te vor coplesi cu siguranta.

Parcul Algonquin, Canada

Aflandu-se in sudul Ontario, la doar 3 ore de condus de Toronto, parcul Algonquin este pe deplin un paradis pe pamant. Narile iti vor fi imbatate de mirosul pinilor, urechile si inima de suieratul paraiaselor sau al raurilor navalnice.

Aici, intr-adevar, daca nu esti adeptul relaxarii in mijlocul naturii, te vei plictisi de moarte. Exploreaza salbaticiunea din jur, mergi cu caiacul pe lac, inoata, pescuieste sau urca pe trasee montane, ori intinde-te la soare si bronzeaza-te inainte sa te intorci in agitatul oras. Daca esti norocos vei gasi chiar elani si castori in timpul plimbarilor tale, iar daca esti putin ghinionist, vei da nas in nas si cu niste ursi. Ia-ti niste dopuri de urechi daca vrei sa dormi bine noaptea in ciuda oracaielii broastelor, tipetelor de bufnite si urlatului lupilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#destinatii naturale relaxare, #parcuri nationale destinatii turistice, #plaje munti destinatii relaxare, #locuri naturale relaxare vacanta , #destinatii
Comentarii
Poza Mutul
Mutul
rank 5
" Ia-ti niste doape de urechi daca vrei sa dormi"