Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Manastiri si temple unde sa te rogi o data-n viata (Galerie foto)

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 20:14
7813 citiri
Manastiri si temple unde sa te rogi o data-n viata (Galerie foto)

Fie ca esti o persoana religioasa, fie ca nu, doar la vederea unora dintre manastirile sau templele izolate ale lumii vei fi incercat de sentimente intense.

O vizita intr-un astfel de loc merita facuta, indiferent daca doar pentru a fi mai aproape de istorie, de Dumnezeu sau de sine, relateaza Listverse. In plus, a ajunge la ele reprezinta adesea o provocare, astfel incat drumul in sine va fi plin de adrenalina, o aventura.

Templul budist Ki, din India

Templul Ki, din satul cu acelasi nume din Himalaya, pare desprins din Stapanul Inelelor. Aflat la o altitudine de 4.166 de metri, "privind" peste Valea Spiti, edificiul a suferit numeroase atacuri din partea mongolilor si nu numai, de-a lungul timpului. Din fericire, inca a ramas in picioare.

Phugtal Gompa, India

Tot in India se afla si Phugtal Gompa, mai precis in regiunea sud-estica Zanskar, tot in muntii Himalaya, la o altitudine de 3.800 de metri. Casa pentru 70 de calugari, structura extraordinara a fost construita in secolul XII de Lama Gangsem Sherap Sampo. Desi structura este realizata din caramida, pietre si lemn, lacasul a supravietuit si probabil va mai primi generatii de turisti.

templul Xuan Kong, China

In provincia chineza Shanxi se afla "Templul care atarna". O simpla prvire asupra sa si e lesne de inteles de unde i se trage numele. Edificiul se afla pe o stanca ce priveste catre Muntele Heng, aflat vizavi.

Desi pare o constructie firava, fragila, si ai crede ca un vant mai serios e in stare s-o dezmembreze, structura pare sa aiba de partea sa protectia divinitatii, din moment ce a trecut cu bine peste mai multe cutremure serioase.

In interior, lacasul, construit in urma cu 1.400 de ani, e greu de imaginat, pentru ca incaperile urmeaza conturul stancilor.

Manastirea Sumela, din Turcia

Veche de 1.600 de ani, manastirea Sumela, din Turcia, a fost construita pe stanci la o inaltime de 1.200 de metri, peste Valea Altindere. Abandonata in 1920, in prezent este un muzeu si o populara atractie turistica.

In 2010, pentru prima oara de la inchidere, aici a fost oficiata o slujba ortodoxa.

Popa Taungkalat Monastery, Myanmar

Despre cei care ajung sa viziteze lacasul Popa Taungkalat se poate spune ca au capul in nori, la propriu. Aflat la 737 de metri inaltime, pe o stanca, edificiul pazeste un vulcan, unul deocamdata adormit.

Templul budist este un loc faimos de pelerinaj, chiar daca aici se ajunge dupa ce ai urcat 777 de trepte. In varf te asteapta o mare de macaci, care abia palpita de nerabdare sa-ti fure sandvisul.

Manastirea Sf. Gheorghe din Cisiordania

Aflata in Cisiordania, pe teritoriile Autoritatii Palestiniene, Manastirea Sf. Gheorghe pare desprinsa din povesti. In sanctuarul din secolul VI se poate ajunge dupa ce se trece peste un pod peste Wadi Qelt, o vale despre care unii spun ca este cea mentionata in Vechiul Testament, in Pslamul 23.

Manastirea este construita in apropierea intrarii intr-o pestera despre care calugarii secolului IV credeau ca e de mare importanta spirituala.

Desi pare ca e invaluita in pace, in ciuda zonei conflictuale in care e amplasata, manastirea a trecut prin momente sangeroase. La putin timp dupa ce a fost construita, persii care au trecut prin vale au ucis 14 calugari care locuiau aici. Osemintele acestora inca pot fi vazute in lacas.

Manastirea Ostrong, din Muntenegru

Manastirea ortodoxa Ostrong e scobita in piatra, la inaltime, in Ostroska Greda, Muntenegru. Este cel mai popular loc pentru pelerini in Muntenegru, mii de oameni vizitand-o anual. Fondat in secolul XVII, edificiul atrage atat de multi oameni pentru ca acestia cred ca un pelerinaj aici le va vindeca suferintele fizice.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#manastiri izolate lume poze, #temple izolate lume imagini, #lacase cult spectaculoase , #destinatii