O destinatie de vara foarte cautata de turisti interzice Airbnb

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 13:34
7498 citiri
O destinatie de vara foarte cautata de turisti interzice Airbnb
Foto: Arhiva Pixabay

Orasul Palma de pe insula spaniola Mallorca, cunoscut si drept Palma de Mallorca, a hotarat sa interzica proprietarilor sa isi mai inchirieze apartamentele turistilor in sistem Airbnb, devenind astfel primul oras din Spania care introduce o astfel de masura.

Hotararea a fost luata in contextul in care mai multi rezidenti s-au plans de preturile mari la chirii, explozia preturilor fiind un efect al acestei practici, scrie BBC.

Primarul spune ca masura va fi implementata din iulie, iar Palma va fi un model pentru orasele care se confrunta cu un numar mare de turisti. Totusi, asociatiile de business sustin ca multe familii rezidente vor fi afectate, intrucat veniturile le vor scadea simtitor.

Airbnb este o platforma online prin intermediul careia proprietarii de apartamente si nu numai isi pot inchiria locuintele turistilor.

Palma, ca multe alte orase din lume, se "bucura" de un numar din ce in ce mai mare de turisti, tocmai datorita unor astfel de platforme precum Airbnb, pentru ca le permit turistilor sa obtina cazare la un pret mai mic decat la hoteluri sau pensiuni.

Oficiali din Palma sustin ca intre 2015 si 2017 numarul de apartamente fara autorizatie in care s-au cazat turistii a crescut cu 50% fata de anii precedenti.

Potrivit ziarului spaniol El Pais, din 11.000 de unitati de cazare puse la dispozitia turistilor care vin in Palma, doar 645 au autorizatie sa faca acest lucru.

La nivel local, exista resentimente in ceea ce priveste turismul, pentru ca duce la cresterea preturilor la chirie. Din 2013, acestea au crescut cu 40%. In plus, s-au deteriorat si conditiile din cartierele cautate de turisti, din cauza zgomotului si a comportamentului inadecvat.

"Palma este un oras curajos si hotarat. Am cazut de acord asupra acestei masuri, bazandu-ne pe interesul general (al orasului - n.red.) si credem ca vom seta un trend pentru alte orase, cand vor vedea ca echilibrul este cheia", a spus primarul Antoni Noguera.

Un numar record de turisti straini - 82 milioane - au vizitat Spania anul trecut, Catalonia si Insulele Baleare - care includ Mallorca, Menorca, Ibiza si Formentera - fiind destinatiile de top.

Citeste si Din iunie, zbor direct din Bucuresti catre o populara destinatie de vacanta

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Palma interzice airbnb, #Palma de Mallorca Airbnb , #destinatii