O tara exotica, unde toate sunt mai altfel: Ecuador

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 22:48
31628 citiri
O tara exotica, unde toate sunt mai altfel: Ecuador
Foto: Factroom

Tot ce e exotic atrage, iar in ultimii ani tarile putin umblate sunt mai cautate de unii turisti chiar decat cele cu vestitgii si obiective de exceptie.

Un astfel de loc se afla in padurile Americii Latine, este situat chiar pe ecuatorul planetei si, nu intamplator, poarta numele de Ecuador. Are o suprafata putin mai mare decat cea a Romaniei si vreo 15 milioane de locuitori.

Poate ca mai cunoscuta decat tara insasi este o posesiune a ei, insulele Galapagos, spre care se indreapta numerosi straini din intreaga lume si care si-a facut o faima deosebita datorita uriaselor ei broaste testoase.

De altfel tara este renumita datorita biodiversitatii ei, concretizata prin 1.600 de specii de pasari (15% din toate pasarile cunoscute ale lumii), 106 specii de reptile, 16.000 de specii de plante si 6.000 de specii de fluturi.

In afara de toate aceste daruri ale naturii, merita insa spicuite si unele curiozitati locale aparute ca urmare a convietuirii interumane sau evenimente deosebite, din cele prezentate de portalul Factroom.

1. Ecuador este singura tara din lume unde orice strain este primit fara viza, indiferent de unde provine el.

2. Pentru a obtine o viza de rezidenta permanenta necesara inceperii unor afaceri, cetatenii straini trebuie sa depuna totusi la o banca din Ecuador cel putin 25.000 dolari.

3. Ecuador este, de asemenea, singura tara din lume care a refuzat sa onoreze serviciile datoriei externe nu datorita insolvabilitatii, ci din principiu.

4. Ecuador nu are moneda proprie si se foloseste pentru necesitatile interne de dolarul american. Cea mai mare cupiura aflata in circulaie este cea de 20 USD.

5. In Ecuador, orice cetatean are drept de vot, inclusiv strainii care s-ar afla pe teritoriul tarii in ziua alegerilor. Pentru cetatenii ecuadorieni, insa, votul este obligatoriu.

6. Importul automobilelor mai vechi de un an este interzis in statul Ecuador.

7. Legea nu interzice prostitutia, considerata a fi o profesie onorabila.

8. Constitutia si Codul Penal din Ecuador permit aplicarea "traditiei si obiceiurilor nationale indiene". Acestea insa sunt legi nescrise si se aplica "dupa ureche".

9. In Ecuador, soferilor le este permis sa circule cu o concentratie alcoolica in sange de cel mult 0,3 la mie.

10. Din anul 1996 si pana in anul 2006, in Ecuador au fost schimbati noua presedinti de stat.

11. Ecuador este singura tara din lume unde un presedinte aflat in exercitiu a fost schimbat din functie in urma unui certificat medical de "handicapat mintal".

12. In februrie 1945, statul Ecuador a declarat pe neasteptate razboi Germaniei. Negasind explicatia acestei inversunari, Hitler a cazut intr-o adanca depresie.

13. Ecuador este tara unde se pretinde ca au fost observate cele mai multe OZN-uri din lume.

14. Pe teritoriul statului Ecuador, se inregistreaza anual circa 400 de cutremure care depasesc gradul 4 pe scara Richter.

15. Statul Ecuador nu are si nu doreste sa construiasca nicio cale ferata, fiind din principiu impotriva acestui mijloc de transport.

16. Un sondaj care urmarea sa afle entitatile lumii celei mai indragite de catre populatie a primit raspunsul in urmatoaea ordine: Iisus, Fotbalul, Berea, Coca Cola.

17. In orasele statului Ecuador nu exista niciun restaurant McDonald's.

18. Anul scolar in Ecuador incepe toamna in zona montana si primavara de-a lungul coastei. Dar asta nu spune nimic, pentru ca tara are clima ecuatoriala, iar diferenta dintre anotimpuri este putin perceptibila.

19. Ecuador este tara cu cea mai ridicata rata a diabetului din lume. Statisticile arata ca cel putin 10% din populatie este bolnava, iar riscul de imbolnavire in urmatorii ani se prevede a fi de 30%.

20. In zonele impadurite ale tarii mai traiesc canibali. Deocamdata, autoritatile n-au reusit sa rezolve aceasta problema.

21. Ecuador a fost prima tara din lume care in anul 1906 a abolit pedeapsa cu moartea, desi unele grupari primitive, cand isi prind dusmanii, nu se abtin sa-i arda de vii.

22. Candva, Euadorul le-a apartinut incasilor. Ei au devnit stapani peste tara, prin casatoria comandantului lor suprem cu fiicele unui sef de trib local, ocazie cu care a luat intreaga tara ca zestre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ecuador legi, #emigrare ecuador conditii straini, #istorie ecuador , #destinatii