Orase aflate la cea mai mare altitudine (Galerie foto)

Luni, 06 August 2012, ora 12:30
27307 citiri
Orase aflate la cea mai mare altitudine (Galerie foto)

Natura umana este extrem de flexibila si are capacitatea de a supravietui si in cele mai dificile conditii sau vitrege zone de pe Pamant.

Iata cateva dintre orasele aflate la cele mai mari altitudini, unele dintre devenind chiar capitalele tarilor respective, conform Environmental Graffiti:

Potosi, Bolivia

Potosi este cel mai inalt oras din lume, la 4.090 metri de la nivelul marii. Varful Cerro de Potosi se afla printre nori, strapungand parca linia cerului. El este situat cu 800 de metri mai sus decat zona unde locuiesc oamenii.

Quito, Ecuador

La 2.800 de metri deasupra nivelului marii si la 22 de km de linia ecuatoriala se afla orasul Quito, fiind flancat de Anzi pe o parte. In zilele insorite se poate zari capacul vulcanului Cotopaxi, acoperit cu zapada.

Taya, Buthan

Aproape de granita tibetana, la 3.800 metri de la nivelul marii, se afla unul dintre cele mai izolate orase din Bhutan, Taya. In lunile de iarna nici macar nu se poate ajunge pana acolo din afara.

Assekrem, Sahara

Este greu de crezut ca aceasta zona arida, printre varfurile golase ale muntilor Atakor, este populata. Totusi, aici se afla un oras, la 831 de metri mai sus de linia marii. Asezarea se afla pe o linie veche de comert a Saharei.

La Paz, Bolivia

La Paz este un oras aflat la 3.500 de metri altitudine, casa a sub un milion de oameni. Contine numeroase ruine, inclusiv cele ale Tiahuanacu, un loc mult mai vechi decat Machu Picchu, dar si lacul Titicaca.

Andorra

Micul principat al Andorrei se afla intre culmile Pirineilor, intre Spania si Franta. Intreaga tara nu depaseste 470 de km patrati si cel mai inalt varf al sau este Coma Pedrosa, la o inaltime de 2.946 metri. Este una dintre cele mai populare destinatii de schi din Europa.

Machu Picchu, Peru

Nicio lista a oraselor dintre nori nu ar fi completa fara Machu Picchu, din Anzi. Acesta a fost construit intre 1460 si 1470 i.Hr., la 2.430 de metri inaltime de la nivelul marii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#orase altitudini ridicate, #orase situate inaltime mare, #orase varfuri munti , #destinatii