Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rezervarea biletelor de avion online, trendul viitorului in materie de servicii turistice

Marti, 03 Martie 2015, ora 15:03
2298 citiri
Rezervarea biletelor de avion online, trendul viitorului in materie de servicii turistice

Tot mai multi romani se indreapta spre serviciile de travel online, fie ca este vorba de cazare la hoteluri, case de vacanta sau pensiuni, fie ca este vorba de rezervarea biletelor de avion sau inchirierea de masini in aeroport.

Mediul online este ofertant, accesibil oricand, astfel ca rezervarea oricarui tip de servicii are avantajul de a-i scuti pe cei care isi planifica calatoria de timp pretios si bani.

Oamenii sunt tot mai grabiti si se orienteaza spre mediul online pentru a putea compara diversele oferte ale companiilor aeriene, avand in acest fel posibilitatea sa aleaga din multitudinea de oferte si beneficiind de transparenta totala asupra serviciilor contractate.

"Calatorul modern este emancipat, educat si cu informatia la zi, de aceea ne-am gandit sa-i dedicam o platforma de rezervari de servicii turistice online, care este usor de utilizat si de accesat din orice colt de lume in care acesta s-ar afla sau din confortul fotoliului de acasa", spun reprezentantii agentiei de turism Aerocenter din Cluj-Napoca, care a lansat de curand platforma de rezervari bilete de avion online Aerosky.ro.

Aceasta are la baza un motor de cautare si selectie a celor mai competitive oferte a peste 600 de companii aeriene low-cost si de linie si zeci de hoteluri din intreaga lume. Astfel, oricine familiarizat cu mediul online si avand acces la orice device mobil, ca telefon, laptop sau tableta, poate sa-si planifice calatoria rezervand bilete de avion catre New York sau spre orice destinatie din lume, in cel mai comod si simplu mod.

Ceea ce este destul de important este faptul ca zborurile sunt afisate in timp real, exact asa cum sunt la vanzare in momentul cautarii, iar selectia zborurilor disponibile este foarte rapida, aceasta durand de la cateva secunde pentru rutele simple, pana la 1 minut pentru rutele mai complexe, care presupun combinatii de zboruri si companii aeriene.

Platforma reprezinta unul dintre cele mai avansate sisteme de cautare din punct de vedere tehnologic, primul de acest fel din Romania. Plata rezervarilor se face prin card, prin intermediul unui link securizat, insa pentru cei neobisnuiti sa achite cu cardul la distanta sau care nu detin un card, exista si metodele clasice de plata, transferul bancar, depunere in cont la sediul bancii sau la agentie.

Orice inovatie are insa anumite obstacole pe care s-ar putea sa le intampine. In cazul sistemelor de rezervari din mediul online acestea sunt neincrederea si teama de a furniza bani unei agentii de turism fantoma care se poate afla in spate.

"Este mult mai usor sa castigi increderea unui public necunoscut atunci cand reprezinti o agentie cu 15 ani de experienta in spate, cand ti-ai format deja clienti fideli si detii un renume pe piata serviciilor de travel", spun reprezentantii agentiei Aerocenter, care sustin ca acest sistem inovativ de rezervari a venit din acest motiv ca o consecinta fireasca a dezvoltarii si diversificarii serviciilor, adaptate la noile cerinte ale tipului de calator grabit, dar exigent si atent la detalii.

In spatele platformei aerosky.ro se afla o echipa de profesionisti in ticketing (domeniul rezervarilor de bilete de avion) cu experienta de minim 10 ani fiecare, care urmeaza periodic cursuri de specializare si detin informatii, sfaturi si tips-uri, astfel ca acestea pot fi folosite in beneficiul celor care doresc si alte informatii dincolo de ceea ce afiseaza motorul de cautare.

Caut zboruri spre destinatia X

Pentru cei care sunt indecisi si nu au luat o hotarare cu privire la destinatia unde vor sa ajunga, specialistii in ticketing recomanda sa urmareasca constant promotiile companiilor aeriene, pentru a beneficia de zboruri ieftine.

Avantajul este ca o platforma de rezervari bilete de avion online cuprinde ofertele speciale si promotiile tuturor companiilor aeriene, atfel ca acestea pot fi analizate mai rapid, ceea ce va face mai usoara luarea unei decizii. O alta varianta este inscrierea newsletter, prin care sunt anuntate oferte si informatii de interes general.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#platforma bilete avion online, #bilete avion online, #bilete avion ieftine , #destinatii