Romania, in National Geographic - ce zona e laudata

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 14:10
7560 citiri
Romania, in National Geographic - ce zona e laudata
Foto: viatransylvania.com

National Geographic a intocmit o lista a destinatiilor de toamna, unde calatorul poate admira frumusetea frunzelor ingalbenite. Printre locurile alese se afla si o zona din Romania.

In clasamentul locurilor unde pot fi admirate frunzele toamnei, dupa cum se exprima National Geographic, pe locul sapte se afla Transilvania.

Sunt mentionate, in ordine, Districtul Sonoma, din California, unde artarii si stejarii sunt la ei acasa, nordul statului american New Mexico, despre care multi cred, in mod eronat, ca este un desert cu un singur anotimp, in realitate aici putand fi admirate "paduri de plop si lacuri de munte inramate de plopi tremuratori, care devin aurii la sfarsitul lui septembrie si in octombrie".

Urmeaza Districtul Holmes, din Ohio, cu artari, castani si stejari, cei din urma fiind si arborii simbol ai statului, Peninsula Gaspe, din Quebec, Canada, cu artarii sai ce devin rosii toamna, Valea Douro, din Portugalia, unde se recomanda ca peisajele sa fie savurate alaturi de un pahar din renumitul vin Porto, dar si Bavaria, Germania, cu padurile sale alpine.

Casa Poporului, in National Geographic: Monstruosul edificiu de beton

Transilvania atrage prin misticismul zonei, toamna devenind mai adanca gratie legendelor contelui Dracula si castelelor medievale. Este pomenit Transfagarasanul, cu cei 56 de kilometri prin Muntii Fagaras, virajele la 90 de grade si curbele stranse, dar si peisajele spectaculoase cu frunzisul de toamna.

In clasament se regaseste si Moscova, care nu intra in prototipul metropolelor gri, mai ales multumita gradinilor de pe proprietatile fostilor tari. Este mentionata si Valea Jiuzhaigou, din provincia chineza Sichuan, cu o flora dintre cele mai diverse, unde toamna inseamna atat frunzisul rosu-oranj, cat si culorile curcubeului din steagurile de rugaciune din satele Tibetului.

Si Kyoto, Japonia, a intrat in top, niponii avand chiar si o traditie a contamplarii frunzelor, "koyo".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#destinatii toamna, #National Geographic Transilvania, #National Geographic destinatii toamna , #destinatii