Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, promovata in presa straina: Vino in Bucurestiul hip'n'cool!

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 12:40
7299 citiri
Romania, promovata in presa straina: Vino in Bucurestiul hip'n'cool!
Foto: Travel for Senses

Sighisoara, Delta Dunarii, Viscri, Bucuresti, Voronet, Sfinxul, Pelesul, Sapanta, Transfagarasanul, Sarmizegetuza, Sibiu - sunt doar cateva dintre locurile unde strainii sunt sfatuiti sa vina, daca aleg sa-si petreaca o vacanta in Romania.

Site-ul de turism Travel of Senses dedica un articol amplu, bogat ilustrat, Romaniei si principalelor sale atractii turistice. Cel care semneaza articolul este Christian Stan.

Romania are 7 monumente aflate in patrimoniul UNESCO, peisaje ce-ti taie rasuflarea, o cultura bogata si traditii asemenea, mancare gustoasa si oameni prietenosi - asa este promovata tara noastra pentru turistii straini. "Romania te va surprinde", promite autorul articolului, care prezinta 15 dintre atractiile patriei.

Acestea numara atat sate unde timpul s-a oprit, in Transilvania, cat si Delta Dunarii (cu cele 360 de specii de pasari si 45 de specii de pesti), muntii maiestuosi, manastirile spectaculoase (cum e Voronetul, numit si "Capela Sixtina a Estului"), Cimitirul Vesel din Sapanta si Bucurestiul hip'n'cool.

Astfel, pe locul intai in ceea ce priveste atactiile din Romania este Sighisoara, "un exemplu perfect de mic oras medieval fortificat", care se afla de la inceputul anilor '90 in patrimoniul UNESCO. Mai ales vara, aici se desfasoara evenimente culturale, dar si din zona divertismentului.

Delta Dunarii este urmatoarea atractie sugerata. Este promovata ca fiind una dintre cele mai mari si mai bine pastrate delte din Europa, avand peste 300 de specii de pasari si peste 45 de specii de peste de apa dulce. Este pomenita Padurea Letea, unde traiesc liber ultimii cai salbatici de pe continent. Potrivit autorului articolului, aici se afla peste 2.500 de cai.

In topul atractiilor urmeaza Viscri, satul de care si printul Charles s-a indragostit. Aici, timpul s-a oprit in secolul XVIII, singurele semne ale civilizatiei fiind telefonul si electricitatea. Casa pe care fiul reginei Elisabeta a II-a si-a cumparat-o aici e considerata a doua locuinta a printului.

Bucurestiul s-a metamorfozat, devenind, dintr-un oras gri si neprietenos, una dintre cele mai "cool" capitale europene. Rai al hipsterilor, orasul este promovat mai ales prin Centrul Vechi, care a fost renovat, unde gasesti "la fiecare colt" o terasa frumoasa unde sa bei o cafea, un pub "cool", prajituri de casa delicioase si "cea mai buna varietate de restaurante".

Voronetul este, de asemenea, de bifat, fiind "cea mai pitoreasca dintre manastirile pictate din Bucovina". Autorul aminteste de celebrul albastru de Voronet, culoare ale carei ingrediente nu sunt cunoscute nici in prezent, la peste 500 de ani de cand lacasul de cult a fost ridicat.

Sfinxul, aflat la o altitudine de 2.216 metri, a fost fotografiat prima oara in 1900, dar abia in 1935 a primit acest nume. Cel care l-a numit asa a fost profesorul Alexandru Badauta. Pietrele de pe acest platou au o vechime de 90 - 96 de milioane de ani.

Turistii ar trebui sa vina aici si pentru a verifica "cu ochii lor" teoriile vehiculate cu privire la originile Sfinxului. Una dintre acestea spune ca Sfinxul e creatia omului, in timp ce geologii afirma ca piatra a fost sculptata doar de vant si apa. Altii amintesc de energiile pozitive emanate din aceasta zona.

Urmeaza in topul atractiilor Pelesul, un "castel magic". Este primul castel european care a avut incalzire centrala si electricitate. Constructia edificiului de 3.500 de metri patrati a inceput in 1875. Abia in 39 de ani a fost gata, cu doar cateva luni inainte ca regele Carol I sa moara. Acesta isi dorise ca Pelesul sa fie resedinta sa de vara. In prezent, Pelesul este un muzeu deschis publicului.

Transfagarasanul nu trebuie ratat, gratie peisajelor pe care le ofera. Lung de mai bine de 150 de kilometri, a fost numit "cea mai spectaculoasa sosea din lume" de catre echipa Top Gear. Pe acest drum se ajunge la Lacul Balea, o alta atractie turistica a Romaniei.

Sarmizegetusa Regia este popasul obligatoriu in istoria dacilor. Aflata la o altitudine de 1.200 de metri, fortareata, ce cuprinde sase citadele, era centrul sistemului de aparare din Muntii Orastiei.

Sibiul, care a fost Capitala Europeana a Culturii in 2007, este promovat ca fiind cel mai frumos oras din Romania. Cu sute de evenimente culturale anual, "Sibiul este orasul de care te vei indragosti". Un turist are nevoie de 4 - 5 zile pentru a explora orasul si imprejurimile.

Cimitirul Vesel din Sapanta este faimos pentru crucile sale colorate, desenele naive si versurile originale ce vorbesc despre viata celor ingropati aici. Practic, e un muzeu in aer liber.

Aberatia zilei: Biserica ameninta turistii - amenzi uriase daca intra pe un celebru traseu

Marea Neagra beneficiaza de un litoral generos. Mamaia este promovata ca fiind "cea mai buna statiune".

Pestera Ursilor merita de asemenea vizitata, numele tragandu-i-se de la faptul ca aici au fost gasite scheletele a 140 de ursi, in 1983. Pestera e in Muntii Apuseni, langa Chiscau, in Bihor. Oasele apartin unei specii de urs care a disparut in urma cu 27.500 de ani, Ursus spelaeus.

Chipul de 40 de metri al lui Decebal, sculptat in munte in perioada 1994 - 2004, la Portile de Fier, trebuie vazut. Se afla la granita dintre Romania si Serbia, aproape de Orsova.

Si nu in ultimul rand, turistii sunt invitati la "Castelul lui Dracula", Bran. Acesta este deschis turistilor, ca muzeu, aici putand fi admirate piese de mobilier si obiecte de arta ale reginei Maria.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#tractii turistice Romania, #Romania presa straina turism, #atractii Romania turism, #straini Romania atractii, #de vizitat Romania , #destinatii