Sa tot dormi... Cele mai luxoase cusete din lume (Galerie foto)

Joi, 09 Februarie 2012, ora 07:00
16574 citiri
Sa tot dormi... Cele mai luxoase cusete din lume (Galerie foto)
Foto: businessinsider

Desi transportul aerian si cel rutier sunt destul de dezvoltate in intreaga lume, cel feroviar este cautat in continuare mai ales pentru rute lungi, pe unele dintre cele mai complexe sisteme de cale ferata.

Iar unii dintre pasageri isi permit sa calatoreasca in vagoane de dormit luxoase, care in ultimele decenii au devenit din ce in ce mai ofertante - cuprind spatii mai mult decat generoase si mobile extravagante, dar si tehnologie de ultima ora sau personal care iti ofera numeroase servicii.

Conform Business Insider, iata o parte dintre cele mai moderne si somptuoase vagoane de dormit din lume.

1. Blue Train, Africa de Sud

Daca ai ajunge sa te plimbi cu acest tren, cel mai probabil ai vrea sa ramai in el peste cele 27 de ore cat dureaza calatoria dintre Pretoria si Cape Town, fie si numai pentru a te relaxa in cada foarte adanca.

Apartamentul Luxury are mai mult de 5 metri lungime, lambriuri din mahon, un sifonier mare, un birou care se poate strange, daca nu ai nevoie de el, si un centru de divertisment care include canale cu filme, harti pentru GPS si un link catre camera de supraveghere a conductorului.

Baia are podea de marmura si, in plus, poti comanda diverse delicatese prin room service, dupa care sa le savurezi privind peisajul salbatic.

Pretul pentru o calatorie in apartamentul Luxury variaza de la 1.477 de dolari de persoana (cand este vorba de un cuplu), pana la 2.731 de dolari, pentru o singura persoana, in plin sezon (1 septembrie - 15 noiembrie).

2. Royal Canadian Pacific, Canada

Cabinele private ale Royal Canadian Pacific sunt renumite datorita personalitatilor care au dormit in ele de-a lungul timpului, printre ele numarandu-se Winston Churchill, Regele George al VI-lea si Regina Elisabeta a II-a. Iar trenul se opreste pe timpul noptii pentru a permite pasagerilor sa doarma linistiti sub plapumile facute din puf de gasca.

O calatorie de sase zile si cinci nopti prin Muntii Stancosi costa 7.853 de dolari de persoana.

3. Danube Express, Ungaria

Acest tren care functioneaza de doi ani ofera compartimente de lux care au aproape opt metri patrati si tot confortul, printre care oglinzi si garderobe de circa 1,8 metri inaltime. Vagoanele, care candva au fost folosite pentru a transporta demnitari ungari, sunt purtate indeosebi intre capitalele Europei. Printre opririle populare se numara si una din Romania, la Castelul lui Dracula (Bran).

Biletul pentru o calatorie de trei nopti si patru zile cu Danube Express porneste de la 3.777 de dolari de persoana.

4. The Eastern and Oriental Express, Thailanda

Cele doua apartamente prezidentiale ale trenului E&O incanta prin opulenta specifica epocii coloniale, in aproape 12 metri patrati. Peretii sunt acoperiti cu lemn de cires si ulm incrustat cu motive din Thailanda si Malaezia. Fiecare apartament seamana cu un mic salon in timpul zilei, avand o canapea, doua scaune din ratan si un birou situat la fereastra, plus un mic bar.

Pe ruta Bangkok-Singapore, pretul unei calatorii este de 4.420 de dolari de persoana.

5. The Ghan, Australia

Singurul tren cu adevarat transcontinental din lume, The Ghan, a ridicat stacheta in ceea ce priveste luxul prin introducerea in 2008 a clasei platinum, oferind bai adiacente cu dusuri de marime normala si un decor deosebit. Angajatii trenului transforma salonul privat de pe timpul zilei intr-un dormitor comod pentru perioada noptii.

Cabinele de la clasa platinum au ferestre pe ambele parti ale compartimentului, iar o calatorie la aceasta clasa costa 2.987 de dolari de persoana.

6. Royal Scotsman, Marea Britanie

Cabinele luxoase ale acestui tren impresioneaza nu doar prin decorul realizat in stil eduardian si confortul total, ci si prin serviciile speciale pe care le includ, printre care se numara o cafea cu putin whisky, adusa seara, sau ziarul, cand te trezesti. De asemenea, prosoapele din baie sunt inlocuite zilnic.

O calatorie de doua nopti incepe de la 2.170 de dolari, in regim single, si ajunge pana la 3.610 de dolari, in regim double.

7. Venice Simplon-Orient-Express, Europa

Acest tren are vagoane care dateaza din anul 1920, fiind practic obiecte de muzeu pe sine. Mobilele originale, lenjeriile fine si personalul disponibil 24 de ore din 24, la doar o apasare de buton, au facut din acest tren unul legendar. Ii lipsesc insa dusurile, iar cabinele de lux nu au bai proprii. Pentru a compensa aceste lipsuri, trenul opreste in fiecare noapte la hoteluri de cinci stele.

O calatorie de doua nopti pe traseul Paris-Venetia costa 6.620 de dolari in regim double.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai luxoase vagoane, #vagoane dormit luxoase, #vagoane dormit somptuoase, #vagoane dormit lux, #cusete confort international , #destinatii
Comentarii
Poza asterix
asterix
rank 3
Crine ,strange bani si ia-ti si tie o cuseta de asta!