Secretele Balcanilor: Destinatii mai putin cunoscute, inclusiv din Romania (Galerie foto)

Marti, 06 Iunie 2017, ora 22:40
13295 citiri
Secretele Balcanilor: Destinatii mai putin cunoscute, inclusiv din Romania (Galerie foto)
Foto: Facebook/Gura Portitei

Fara indoiala zona balcanica are farmecul ei. Nu sunt deloc putine nestematele naturale din aceasta regiune.

Adesea, insa, se afla in locuri la care se ajunge cu greu, locuri in care turistii nici nu au unde sa se cazeze. Chiar si asa, merita sa faca un efort si sa se abata din drum, pentru a le vedea, arata Balkan Insight.

Sunt trecute in revista locuri din Albania, cum ar fi plaja Gjipe, cascada Gramsh sau valea Kelmend, din Bosnia, Bulgaria sau Croatia, unde turistii ar trebui sa meraga la Muzeul Evolutiei.

Locuri ce merita a fi vazute sunt si in Kosovo, prezent in acest clasament cu pestera Gadime sau cu orasul antic Ulpiana.

In Muntenegru turistii sunt imbiati cu podul Djurdjevica Tara, construit intre 1937 - 1940, sau cu orasul medieval Perast.

In ceea ce priveste Romania, punctele de atractie mai putin cunoscute, conform sursei, sunt Gura Portitei, Castelul Poenari si Focurile Vii de la Lopatari.

Gura Portitei este prezentata ca o "plaja salbatica", o limba de nisip intre Marea Neagra si lacul Golovita, in Delta Dunarii. Se mentioneaza ca pe aceasta limba de nisip, unde se afla un sat pescaresc, nu se ajunge simplu. Turistii pot ajunge aici cu vaporasul, plecand din Jurilovca, iar un drum dureaza o ora si jumatate.

Castelul Poenari este prezentat ca fiind "adevarata resedinta" a lui Vlad Tepes. Nici la acesta, aflat pe munte, nu se poate ajunge usor. Pentru a-l vedea de aproape, turistii trebuie sa urce 1.480 de trepte, mai arata sursa.

Dracula's Fortress #dracula #Romania #Transylvania #poenari #poenarifortress

A post shared by Rash Tagirov (@rash_tagirov) on

Cat despre Focurile Vii din Lopatari, Buzau, acestea sunt vazute ca fiind "unul dintre cele mai misterioase si neobisnuite fenomene ale naturii". Adesea, acest loc este comparat de turisti cu Mordor, din "Lord of the Rings". Se recomanda ca acest loc sa fie vizitat mai ales noaptea, cand e "spectaculos".

Focul Viu / The Living Fires in Buzau county from Mustaine on Vimeo.

Citeste si ce tari atrag cei mai multi turisti, un raport realizat in 2017.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#locuri deosebite Balcani, #recomandari turisti Balcani, #Romania atractii turistice rare , #destinatii