Transilvania este in topul recomandarilor turistice din presa americana in 2019

Duminica, 21 Aprilie 2019, ora 16:40
7545 citiri
Transilvania este in topul recomandarilor turistice din presa americana in 2019
Foto: Facebook / Colinele Transilvaniei

Platforma Conde Nast Traveller a selectat mai multe destinatii demne de urmarit pentru turistii anului 2019, din Tahiti pana in Grecia, India, Scotia si Egipt, iar Transilvania este una dintre ele.

Transilvania este descrisa de jurnalistii platformei americane drept "un colt al Romaniei invaluit in folclor si frumuseti superlative".

Cunoscuta pentru povesti si legende gotice, Transilvania este prezentata ca locul in care au ajuns copii din Hamelin si in acelasi timp ca decorul romanului lui Bram Stocker si al personajului sau, contele Dracula dar este pomenit si Vlad Tepes cu numele lui oficial Vlad al III-lea.

Jurnalistii arata ca Transilvania incepe sa artaga vizitatori interesati de ceva mai mult decat de vizitele la Caselul Bran.

"Transilvania ramane un taram pierdut in timp. Izolata de lumea moderna pentru decenii bune de Cortina de Fier, a fost parasita de multi locuitori, iar satele sale sasesti din secolul XIII au inceput sa se prabuseasca. Dar spiritul i-a ramas intact. Padurile si pajistile cu flori salbatice au ramas neatinse. Viata se intoarce si constructii prabusite sunt reconstruite".

Americanii remarca si faptul ca Printul de Wales a prevazut revenirea zonei si citeaza preocuparea figurii regale britanice pentru restaurarea caselor din Transilvania, dar si faptul ca rezidenta sa din Valea Zalanului, de langa Brasov este disponibila pentru rezervari turistice.

Prezentarea vorbeste si despre reconstructia caselor de la Malancrav, si remarca refacerea conacului Apafi cu parfumul perioadei Austro-Ungare.

Transilvania este recomandata si de expertii de la compania de turism Butterfield & Robinson care pun accentul pe industria viticola, peisajele impresionante si patrimoniul nedescoperit din zona.

Printre atractiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighisoara si Biertan. "Cel mai tare te incanta diversitatea culturilor europene si istorice din Romania, de la satele sasesti, la comunitatile romani, pana la suprapunerea de influente culturale maghiare si italiene. Oamenii si ospitalitatea romaneasca ma fac sa-mi doresc sa ma intorc aici cat mai repede", spune Tom Abraham, de la Butterfield & Robinson.

Foto: Colinele Transilvaniei

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Transilvania turism, #destinatii Transilvania , #destinatii