Turistii din Barcelona sunt atacati cu oua de localnici

Joi, 17 August 2017, ora 12:37
8976 citiri
Turistii din Barcelona sunt atacati cu oua de localnici
Foto: Arhiva Ziare.com

In anul 2000, cand fondatorul Barcelona Segway Glides, Edgar Torras, a inceput sa efectueze tururi cu ghid prin Barcelona, localnicii i-au multumit pentru ca aduce turisti, insa 17 ani mai tarziu au inceput sa arunce cu oua in vizitatori, iar municipalitatea i-a restrictionat traseul pentru a evita supraaglomerarea centrului istoric.

"Brusc suntem vazuti ca un inamic", a declarat Torras, citat de Bloomberg.

Unii spanioli incep sa vada turistii straini mai degraba ca o povara decat ca o binefacere economica, iar reactiile ostile se semnaleaza in Barcelona si alte destinatii turistice populare.

Luna trecuta tineri mascati au atacat un autobuz turistic in Barcelona, iar joi urmeaza sa fie organizat un protest fata de vizitatori in orasul basc San Sebastian.

Vezi si Spania: Manifestatii violente impotriva turistilor

In conditiile in care Spania este a treia destinatie turistica mondiala, dupa Franta si SUA, Guvernul de la Madrid este ingrijorat ca aceste tensiuni au putea sa ii afecteze statutul.

Sectorul turistic este responsabil pentru 13% din locurile de munca din Spania, iar numarul vizitatorilor straini ar urma sa creasca cu aproape 12% in acest an, pana la cifra record de 84 de milioane, sustin analistii de la CaixaBank SA.

"Acesta este unul dintre sectoarele care sustine economia noastra in prezent si trebuie sa avem grija de el si sa il sprijinim", a sustinut, luna aceasta, premierul Mariano Rajoy.

Cu toate acestea, pe 12 august, aproximativ 200 de localnici din cartierul Barceloneta au protestat pe plaja fata de proliferarea apartamentelor pentru turisti. Aceasta dupa ce, luna trecuta, un grup de tineri a atacat un autobuz turistic din Barcelona, spargandu-i cauciucurile si acoperindu-l cu graffiti.

Localnicii sunt nemultumiti de grupurile de turisti care aglomereaza strazile din centrul orasului si uneori au un comportament antisocial.

Barcelona a inceput o campanie de combatere a inchirierilor ilegale de locuinte pentru turisti, care in opinia localnicilor sunt de vina pentru cresterea numarului de vizitatori.

Cu toate acestea, prognozele arata ca numarul de turisti va continua sa creasca gratie numarului de nave de croaziera.

Citeste si Localnicii din Venetia fierb de nervi din cauza turistilor care fac galagie si gunoi

Potrivit datelor Ministerului Lucrarilor Publice, aproximativ 3,6 milioane de pasageri de pe navele de croaziera au debarcat in porturile din Spania in prima jumatate a acestui an, dublu fata de cifra din urma cu un deceniu.

In replica, pe langa scurtarea traseelor pentru tururile ghidate efectuate de catre compania Barcelona Segway Glides, primarul din Barcelona, Ada Colau, a interzis deschiderea de noi hoteluri in centrul orasului si a demarat o campanie impotriva inchirierilor fara autorizatie de camere prin platforme precum Airbnb Inc.

Pentru Edgar Torras, aceste ultime restrictii sunt o lovitura pentru afacerea sa, dupa ce anul trecut municipalitatea i-a interzis sa mai faca tururi ghidate pe plaja din Barcelona.

Vezi si Prea multi turisti in Venetia: Numarul vizitatorilor ar putea fi limitat pentru a salva orasul

In mod normal, Torras conduce in fiecare zi doua tururi de trei ore pentru sase persoane care platesc 70 de euro fiecare pentru a vizita Cartierul gotic, zona Rambla si vechiul port. Torras depinde de afacerile din timpul verii pentru a depasi sezonul de iarna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#turisti atacati oua Barcelona, #turisti atacati Barcelona , #destinatii
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Pe când un nou Zid Chinezesc?