Un castel din Romania cucereste strainii: Pare o casa in stil Hobbit (Galerie foto)

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 21:59
25095 citiri
Un castel din Romania cucereste strainii: Pare o casa in stil Hobbit (Galerie foto)
Foto: Facebook/Castelul de Lut Valea Zanelor

Un castel care pare desprins din Stapanul Inelelor i-a cucerit pe straini, desi inca nu este finalizat. Acestia vin doar sa il vada si sa il admire - si nu sunt deloc putini.

Castelul din lut Valea Zanelor, care se afla in Porumbacul de Sus, in judetul Sibiu, pare un loc ireal, dar chiar exista si chiar o sa te poti caza in el in curand.

"Cu acoperisuri inegale adorabile si usi mici si curbate, acest palat de basm arata precum casa lui Frodo din Shire", scriu jurnalistii de la The Mirror.

Dar acesta nu face parte din taramul din Lord of the Rings, ci este, de fapt, un castel construit din materiale organice si care isi va deschide in curand portile pentru oaspeti.

Castelul este situat in Muntii Fagaras, la aproximativ 40 de km de Sibiu, si a durat doi ani de zile sa fie construit, intr-un stil prietenos cu mediul, fiind facut din paie, pamant, nisip si stalpi de lemn.

Micul paradis in care se gasesc zece camere a fost construit de Razvan si Gabriela Vasile, care au lucrat impreuna cu arhitectul Ileana Mavrodin.

Fiecare camera are propriul semineu, iar cand va fi deschis, in castel va exista si un restaurant cu preparate organice.

Si pentru ca totul este de basm, unii tineri au ales chiar sa se casatoreasca aici.

Citeste si de ce este Romania laudata de presa de peste Ocean

Te-ar putea interesa si:

  • Transilvania: Taramul lui Dracula, ridicat in slavi de presa straina
  • Romania, promovata in presa straina: Vino in Bucurestiul hip'n'cool!
  • Presa straina: Ce surprinde la Romania (Galerie foto)
  • Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
    Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
    Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
    Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
    Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
    Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
    #Castel Lut Valea Zanelor, #Castelor Lut Sibiu, #Valea Zanelor castel lut , #destinatii