Un stadion care pluteste? O piscina pe apa? Ciudatenii pe luciul apei (Galerie foto)

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 08:58
6503 citiri
Un stadion care pluteste? O piscina pe apa? Ciudatenii pe luciul apei (Galerie foto)
Foto: Oddee

Daca iti place viata pe apa, probabil ti-ai imaginat nu doar un hotel plutitor ori o casuta pe o insula indeajuns de mare incat sa ai tot ce-ti doresti, dar suficient de mica incat sa ai intimitate. Poate ti-ai mai imaginat si un stadion plutitor, daca esti pasionat de sport, sau un cinematograf in aer liber, tot pe luciul apei.

Afla ca nu putini sunt cei care au astfel de fantezii, desi mai putini sunt cei care le-au pus in practica. Oddee a strans astfel de exemple pentru a-ti arata unde sa mergi in vacanta, in cautarea unor astfel de atractii.

Daca iti place sa te dai cu skateboard-ul, dar ai nevoie de ceva adrenalina in plus, spre Lacul Tahoe trebuie sa te indrepti. Aici se afla o rampa plutitoare din lemn, extrem de cautata de cei ca tine. Este periculos, insa situatia ar fi fost cu totul alta daca s-ar fi aflat in ocean.

Rampa a fost gandita chiar de un skateboarder, Bob Burnquist, satul de locurile "de joaca" traditionale.

In golful Homebush din Sydney e raiul turistilor care se dau fotografi. Pe o nava folosita in cel de-al Doilea Razboi Mondial, veche insa de 102 ani, se afla o padure. Se poate spune ca este o padure plutitoare, din moment ce este situata pe apa.

SS Aryfield, construita in Anglia, in 1911, a fost scoasa la pensie si incet-incet a devenit o atractie in sine, imortalizata de fotografi din toata lumea.

O piscina plutitoare? Pare un non-sens, dar nu e. Arena Badeschiff e un bazin de inot si relaxare, locul perfect unde sa-ti petreci zilele fierbinti de vara in capitala germana. Lunga de peste 30 de metri, piscina e montata pe raul Spree.

Cum ar fi sa mergi la cinema, in aer liber, in mijlocul apei? Se poate, in Thailanda. Singurul inconvenient e ca, daca nu-ti place filmul, nici nu poti pleca atunci cand vrei tu.

Un cinematograf atipic - vezi unde e situat

In Marina Bay, Singapore, poti chiar sa asisti la un meci de fotbal jucat pe apa. E cel mai mare stadion plutitor din lume, masurand 120 de metri lungime si 83 latime. Platforma pe care se afla, realizata in intregime din otel, poate gazdui 30.000 de oameni.

Cea mai mare insula artificiala plutitoare din lume, care consta, de fapt, in trei insule legate intre ele, se afla in Coreea de Sud. Insula, inca in constructie pe raul Han, este folosita pentru concerte, expozitii si sporturi acvatice.

Una dintre insule, cea mai mare, are peste 10.000 de metri patrati si o sala de 700 de locuri. A doua insula este folosita pentru evenimente culturale, avand peste 5.000 de metri patrati, iar a treia, de peste 4.000 de metri patrati, este dedicata iubitorilor de sporturi acvatice. In total, 6.200 de oameni pot fi gazduiti.

Daca exista un cinematograf plutitor, de ce nu ar exista si o scena de opera pe apa? In Austria, la fiecare doi ani se construieste asa ceva, diferenta dintre aceasta si cele traditionale fiind ca in acest caz scena este un spectacol in sine.

Seebuhne poate gazdui 7.000 de spectatori, fiind asezata pe lacul Constance.

Esti amator de golf? Iata terenul de golf plutitor care te asteapta. Si mai bine e ca te asteapta, ai putea spune, peste tot, pentru ca isi schimba locul. Pentru moment doar in Idaho, SUA.

Pasiune dusa la extrem. Tu ai face sport in locurile acestea? (Galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#atractii plutitoare lume poze, #cinematograf plutitor, #stadion pe apa, #piscina plutitoare Berlin, #padure vas razboi mondial , #destinatii
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Misto articol!