Vulcanul flamand: Localnicii arunca ofrande vii in crater, pe care saracii incearca sa le prinda (Foto)

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 22:48
12780 citiri
Vulcanul flamand: Localnicii arunca ofrande vii in crater, pe care saracii incearca sa le prinda (Foto)
Foto: Instagram/pikniknusantara

In fiecare an, in Java, Indonezia, are loc un festival care presupune aruncarea de ofrande in caldera vulcanului Bromo. Acesta este unul dintre cei mai activi vulcani din Java. Daca unii dintre localnici arunca ofrande (inclusiv vii, constand in animale) in caldera, exista si altii care incearca sa le prinda.

Vulcanul inalt de 2.300 de metri este o destinatie turistica atunci cand nu erupe, insa putini se apropie de el cand arunca lava si cenusa. Aproape de el locuieste o minoritate hindusa, desi in zona predomina musulmanii.

In fiecare an, comunitatea de 90.000 de oameni aduce ofrande, in caldera vulcanului fiind aruncate atat legume si fructe, cat si animale vii: pui, capre si chiar vaci, conform Amusing Planet. Ofrandele sunt aduse indiferent daca vulcanul erupe sau nu.

Foto: Instagram/chijie

Festivalul Yadnya Kasada dureaza aproape o luna si se organizeaza la inceputul verii. In cea de-a 14-a zi se aduc ofrandele. E ziua cand cei mai saraci din regiune coboara pe peretii craterului vulcanului, in interiorul acestuia, unde incearca sa prinda cate ceva din ofrandele aruncate, chiar daca, practic, isi risca viata. Unii folosesc cearsafuri, pentru a-si mari sansele de a duce ceva acasa.

Foto: Instagram/reynaldtjandra

Despre populatia de aici se crede ca este urmasa a locuitorilor vechiului regat Majapahit, care a existat pe teritoriul Indoneziei si al Asiei de sud-est din secolul XIII pana in secolul XIV. Dupa invazia islamista, multi au cautat refugiu in muntii Tengger, inclusiv fiica fostului rege. Pentru ca aceasta si sotul ei nu reuseau sa aiba copii, au mers pe varful vulcanului, pentru a se ruga zeului acestuia. Li s-au promis multi copii, spune legenda, cu conditia ca mezinul sa fie aruncat in interiorul vulcanului.

Cand s-a nascut cel de-al 25-lea copil, cuplul a decis sa se tina de promisiune, asa ca l-a aruncat in lava incandescenta, spune o varianta a legendei. O alta sustine ca nu a fost facut sacrificiul, acesta fiind motivul pentru care vulcanul a erupt.

In orice caz, traditia de a aduce ofrande in aceste legende isi are originea.

Citeste si Comoara de aur ingropata langa un vulcan activ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ofrande vulcan Bromo, #ofrande vulcan Java, #legenda vulcan Bromo Java, #ofrande vii vulcan , #destinatii
Comentarii