Azi incepe programul "Litoralul pentru toti". Care sunt preturile

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 07:25
6145 citiri
Azi incepe programul "Litoralul pentru toti". Care sunt preturile
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul "Litoralul pentru toti", prin care turistii beneficiaza de cazare la mare platind intre 150 si 600 de lei pentru o saptamana, incepe duminica si se va derula pana in 30 septembrie.

"Acest program social este destinat turistilor care isi doresc o vacanta la malul marii la sfarsitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute in lunile iulie si august", spun reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Tarifele practicate in programul special "Litoralul pentru toti" sunt mai mici cu pana la 70% fata de cele din varf de sezon si sunt disponibile aproximativ 12.000 de locuri.

"Pentru a veni in sprijinul turistilor, lansarea acestei editii beneficiaza de aceleasi tarife ale editiei de primavara 2017, nemodificate in ultimii sase ani, desi costurile utilitatilor au suferit in toata aceasta perioada majorari de peste 60%, iar in unele cazuri, chiar s-au dublat.

Incepand cu aceasta editie, biletele pot fi achitate si cu vouchere de vacanta. Anul acesta turismul din Romania si in special hotelurile de pe litoral se confrunta cu o criza a fortei de munca fara precedent, multe unitati de cazare refuzand rezervari in luna septembrie din cauza lipsei de personal", adauga reprezentantii FPTR.

Vezi si: Criza de angajati in turism: Hoteluri pline pe litoral, insa jumatate din personal a plecat deja acasa

Pana in prezent s-au inscris in program 54 de hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie un numar de 3.000 de locuri in fiecare dintre cele cinci serii.

Aceste locuri vor fi vandute prin agentiile de turism partenere si revanzatorii lor sau direct de catre hotel, tariful fiind acelasi, in functie de unitatea de cazare.

Citeste si Plajele Vadu si Corbu, inecate in gunoaie lasate de turisti: De la televizoare la scutece

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#litoralul pentru toti septembrie, #programul litoralul pentru toti , #hoteluri