Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Castele europene transformate in hoteluri

Duminica, 10 Martie 2013, ora 17:49
8771 citiri
Castele europene transformate in hoteluri

Nu oricine isi poate permite sa cumpere un castel, insa poti vedea cum este sa locuiesti intr-un astfel de loc, macar pentru o perioada de timp scurta. Exista o serie de castele foarte frumoase in Europa, care au fost transformate in hoteluri, astfel ca te poti caza in aceste locuri.

CNN Travel a realizat o selectie a celor mai frumoase castele din Europa in care poti petrece, contra cost, cateva nopti.

Hotel de la Cite, Carcassonne, Franta

Hotel de la Cite este locul ideal de cazare pentru cei care viziteaza incantatorul oras Carcassonne. Este singurul hotel inclus in obiectivele protejate din cadrul Patrimoniului Mondial UNESCO.

Seara, cand nu mai sunt turisti prin zona, te poti numara printre putinele persoane cazate la acest hotel, ceea ce inseamna ca ai impresia ca acest loc aproape iti apartine.

In aceste momente, poti savura un aperitiv pe terasa in timp ce privesti apusul soarelui si inainte de a servi o cina somptuoasa la un restaurant cu mai multe stele Michelin.

Pretul pentru o noapte de cazare la acest hotel porneste de la 350 de euro.

Swinton Park, Masham, Anglia

Swinton Park este caminul familiei Cunliffe-Lister, cu afaceri in domeniul industriei si produselor textile. Castelul cu 30 de dormitoare a fost transformat intr-un hotel de lux.

Aspectul stravechi al acestui castel este completat de turnurile sale, coridoarele lungi unde se poate auzi ecoul si scarile enorme care duc catre dormitoarele cu decoratiuni deosebite.

Este genul de loc in care te poti bucura de una din cele mai autentice experiente britanice. Pretul unei nopti de cazare porneste de la 200 de euro.

Schlosshotel Igls, Austria

Construit cu mai mult de 100 de ani in urma ca rezidenta de vara a unui cunoscut doctor german, Schlosshotel Igls a servit de atunci drept baza pentru fortele aeriene germane in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind apoi preluat de trupele franceze si americane.

In prezent, acest hotel ofera o cazare de lux, fiind in acelasi timp cel mai mic obiectiv de acest tip de cinci stele din Germania. Schlosshotel Igls se afla in inima Alpilor Tirolezi, la cinci kilometri de Innsbruck.

Pentru o noapte de cazare, pretul porneste de la 177 de euro.

Castelul Ashford, Irlanda

Castelul Ashford te va uimi cu turnurile si sistemele sale de fortificatie, candelabrele Waterford si oglinzile aurite in stil rococo.

Constructia sa a inceput in 1228, fiind condusa de familia Burgo. Castelul are vedere catre lacul Lough Corrib, al doilea ca marime al Irlandei.

Castelul Ashford are 83 de dormitoare, un centru spa si 140 de hectare de parc cu paduri. Pentru o noapte petrecuta aici, pretul porneste de la 375 de euro.

Castelul Porrona, Toscana, Italia

In zona deluroasa a Toscanei se afla un sat incantator ce dateaza din secolul al XI-lea, inconjurat de podgorii, floarea soarelui si cranguri de maslini. In apropiere se gaseste si castelul Porrona.

Fiecare din cele 22 de camere ofera privelisti uimitoare asupra satului si a peisajului din jur. In timpul verii, poti sta pe terasa impodobita cu flori, unde poti degusta in liniste un pahar de vin din regiune.

Pentru o noapte, pretul de cazare porneste de la 193 de euro.

Burg Wernberg, Germania

Datand din secolul al XII-lea, acest castel este situat in varful unui deal, oferind o vedere panoramica asupra provinciei bavareze. Acest obiectiv a fost transformat intr-un hotel in 1953.

De atunci, oaspetii s-au putut bucura de farmecul gotic al cladirii, alaturi de bucataria bazata pe produse locale, inclusiv vanat din padurile aflate in zona.

O noapte de cazare in acest loc implica achitarea unui pret minim de 198 de euro.

Dornroschenschloss Sababurg, Germania

Acest castel vechi de 650 de ani a fost locul in care a luat nastere legenda Frumoasei din Padurea Adormita, despre care se spune ca ar fi dormit aici 100 de ani, inainte ca Fat Frumos sa o salveze cu un sarut.

Poti avea un somn extrem de linistit aici, in inima padurii Reinhardswald. Pentru a sta o noapte in acest peisaj de vis trebuie sa platesti cel putin 143 de euro.

Pousada de Obidos, Portugalia

Intre zidurile orasului Obidos se gaseste hotelul Pousada de Obidos, care a fost transformat intr-unul din cele mai bune hoteluri. A fost printre primele obiective devenite "pousada", hotel traditional portughez.

Cu numai noua camere, hotelul este incantator si caracterizat de o atmosfera intima. Este insa destul de greu sa rezervi o camera aici, in special pe perioada verii. Camera tronului este foarte cunoscuta.

Pretul pentru a petrece o noapte aici porneste de la 230 de euro.

Castelul Ruthin, Tara Galilor

In acest castel, situat intr-o zona plina de paduri, poti avea impresia ca traiesti povestea Regelui Arthur.

Castelul, situat in Denbighshire, are un trecut sangeros, detinand o inchisoare subterana, un loc in care oamenii erau biciuiti si o groapa in care acestia erau inecati.

Toate aceste elemente terifiante apartin insa trecutului, castelul fiind acum un hotel plin de romantism, in care se organizeaza in mod regulat banchete medievale in cadrul carora te poti ospata precum regele Henry VIII, care, la un moment dat, considera ca acesta este castelul sau.

Pentru 82 de euro poti petrece o noapte inedita in acest loc.

Abbaye de la Bussiere, Burgundia, Franta

Calugarii au plecat de multa vreme din acest loc, insa exista inca aici o atmosfera plina de liniste. Abbaye de la Bussiere este o fosta manastire ce dateaza din secolul al XII-lea, intinzandu-se pe sase hectare aflate in zona gradinilor Burgundiei.

Interioarele au tavane arcuite, ferestre din sticla colorata si balustrade din piatra. Desi acest obiectiv are un aspect ascetic, cele 11 camere amintesc mai degraba de un hotel englezesc din zona rurala. Mancarea apartine insa bucatariei frantuzesti.

O noapte petrecuta la Abbaye de la Bussiere implica un cost minim de 192 de euro.

Castelul Amberley, West Sussex, Anglia

O vizta la castelul Amberley inseamna o calatorie in timp. Construit in urma cu 900 de ani, castelul se afla in vecinatatea vaii Amberley, din provincia South Downs.

Daca treci dincolo de zidurile castelului, ce au o inaltime de 18 metri, vei descoperi gradini amenajate, piese de arhitectura medievala si o atmosfera plina de pace si liniste.

Desi castelul are o istorie lunga in spate, conditiile de cazare nu au nimic de moda veche. Exista 19 camere in care domneste luxul, multe din acestea avand paturi cu baldachin. Toate camerele au jacuzzi.

Pretul minim pentru o noapte la castelul Amberley este de 288 de euro.

Fenton Tower, North Berwick, Scotia

Acest magnific turn fortificat din secolul al XVI-lea, asezat pe pamanturile fertile din East Lothian, ofera o priveliste incredibila asupra golfului maritim Firth of Forth.

In trecut, acest obiectiv a oferit refugiu armatei regelui James al VI-lea al Scotiei, care fugea de o armata de rebeli. Acum, Fenton Tower a devenit un loc de cazare luxos, care poate gazdui 12 persoane.

Cei care vin aici stau intre pereti care au o grosime de doi metri.

O noapte petrecuta in castel presupune un cost de minim 188 de euro.

Chateau de Bagnols, Franta

Chateau de Bagnols reprezinta tot ceea ce este un castel, fiind inconjurat de santuri de apa, pod metalic mobil si turnuri clasice.

In acelasi timp, Chateau de Bagnols este un hotel de cinci stele. Interioarele sale se disting prin linii moderne. Castelul are 21 de camere, incluzand si opt apartamente, toate fiind decorate individual si pline de antichitati si opere de arta.

Daca vrei sa petreci o noapte aici, trebuie sa achiti cel putin 390 de euro.

Castelul Balfour, Shapinsay, Insulele Orkney, Scotia

Supranumit cel mai nordic castel din lume, este un loc perfect in care poti sa iti aduci perechea.

Butuci de lemn care trosnesc, capete de cerbi care impodobesc peretii, antichitati din epoca victoriana si biblioteca dotata cu rafturi false care deschid pasaje secrete - sunt elemente care ofera cadrul perfect pentru un sejur romantic.

In plus, te poti casatori in capela castelului, unde au loc numai 20 de persoane. Daca vrei sa petreci o noapte aici, trebuie sa stii ca pretul de cazare porneste de la 246 de euro.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#castele europene, #castele hoteluri, #castele transformate hoteluri, #pret cazare castel, #cazare hotel Europa pret , #hoteluri
Comentarii