Cele mai bune 10 hoteluri noi din 2012 (Galerie foto)

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:12
3599 citiri
Cele mai bune 10 hoteluri noi din 2012 (Galerie foto)
Foto: Travel + Leisure

Un hotel prost lasa de dorit in privinta multor aspecte - utilitati, personal, design, mancare -, in cele din urma murind de la sine, din cauza publicitatii negative. Grija fata de clienti, din toate punctele de vedere, face insa ca vestea sa se duca, iar unitatile hoteliere bine cotate sa castige din ce in ce mai mult prestigiu.

Editorii publicatiei Travel + Leisure au calatorit pe intreg globul pentru a testa hoteluri care fie au fost inaugurate anul acesta, fie au fost imbunatatite recent, dupa care au intocmit un clasament al celor mai bune din categoria noi sau renovate.

In functie de preturi, hotelurile au niste simboluri: $ - inseamna mai putin de 200 de dolari pe noapte; $$ - intre 200 si 350 de dolari pe noapte; $$$ - intre 350 si 500 de dolari; $$$$ - intre 500 si 1.000 de dolari, iar simbolul $$$$$ inseamna peste 1.000 de dolari. Iata o parte dintre cele mai bune hoteluri noi sau renovate in 2012, potrivit Travel + Leisure.

1. Hotel Americano, New York - $$

Realizat preponderent din sticla si otel, acest hotel care ofera 56 de camere gazduieste frecvent expozitii, iar restaurantul tapas, cu specific spaniol, a devenit locul de intalnire al multor iubitori de arta din oras.

2. Lords South Beach, Miami Beach - $

Hotelul Lords South Beach este realizat in stil art deco, in nuante de galben aprins si azuriu, cu detalii iesite din comun, constand in imagini supradimensionate cu Cleopatra sau o sculptura care infatiseaza un urs polar gigantic, tinand in brate o minge de plaja. Este un hotel "prietenos" cu minoritatile sexuale si una dintre proprietatile despre care se vorbeste din ce in ce mai mult.

3. Corinthia Hotel London, Londra - $$$$

O cladire in care isi avea sediul Ministerul Apararii din Anglia, situata la sud de Trafalgar Square, a fost transformata cu 488 de milioane de dolari intr-un hotel luxos, cu 294 de camere. Acesta gazduieste 7 apartamente penthouse pe doua etaje (cel regal are o colectie de vinuri si chiar un cinematograf privat), un spa realizat pe patru etaje si un restaurant axat pe mancarurile din fructe de mare.

4. Washington School House, Park City - $$$$

Acest hotel din statul american Utah incanta prin lambriuri alb-crem, candelabre vintage, antichitati din Franta si Spania, 12 camere si apartamente unice, o piscina incalzita, iar personalul poate face recomandari pentru restaurante si buticuri deosebite din zona.

5. Hotel Chocolat, Soufriere - $$$$

Hotel Chocolat este situat chiar pe o plantatie de cacao din regiunea Soufriere, Insula St. Lucia, si reprezinta unul dintre cele mai incantatoare refugii din Caraibe, mai ales pentru iubitorii de mancare buna si de plaja. Proprietatea si ferma sunt ale unor antreprenori britanici care au cumparat 140 de acri in aceasta zona, cu intentia de a reface industria ciocolatei de pe insula, candva prospera.

6. Mandarin Oriental Paris, Paris - $$$$$

Deschis in 2011, acest hotel din capitala Frantei are 138 de camere care au si peste 37 de metri patrati fiecare - unele dintre cele mai incapatoare din Paris. Multe dintre ele sunt decorate cu imagini realizate de celebrul fotograf Man Ray.

7. Rosewood Hotel Georgia, Vancouver - $$$

Acest hotel a fost deschis in 1927, dar vara trecuta a primit un nou "look", dupa o renovare extinsa. In loc sa adauge camere pentru a concura cu cele mai inalte hoteluri din orasul canadian, conducerea a preferat sa imbunatateasca apartamentele si camerele intime care exista din 1927 si care au atras celebritati ca Elvis Presley si membrii trupei Beatles.

8. Lamai Serengeti, Tanzania - $$$$

Guvernul tanzanian a permis catorva companii care au ca principal obiect de activitate safari sa isi stabileasca "tabere" in zona Serengeti, iar Lamai Serengeti este cea mai impresionanta. Asezata printre rocile antice ale stancii Kogakuria Kopje, aceasta cuprinde 12 apartamente sub forma de cort, cu presulete tesute la intrare si alte detalii incantatoare.

9. Conservatorium, Amsterdam - $$$

Conservatorium este un hotel cu 129 de camere, cu interioare opulente si personal politicos (ceea ce este de apreciat intr-un oras cunoscut ca deficient la acest capitol).

De asemenea, iese in evidenta prin spa-uri foarte bine dotate si facilitati tehnologice ca senzori de interior si lumini LED. Centrul subteran Akasha Wellbeing este cel mai impresionant. Ofera o piscina lunga de 30 de metri, un hamam, o sala de gimnastica, una pentru yoga si patru camere de relaxare care intrec orice alt spa din Tarile de Jos, potrivit editorilor Travel + Leisure.

10. Vivanta by Taj Bekal, Kappil Beach - $$

Acest hotel, situat pe o proprietate de 26 de acri in capatul cel mai sudic al Indiei, unde raul Kappil se varsa in mare, ofera 71 de camere, iar multe dintre ele au deschidere direct catre piscine. Peretii camerelor sunt pictati cu scene inspirate din opere indiene, iar spa-ul incanta oaspetii cu tratamente ayurvedice si tratamente bazate pe arome.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#cele mai bune hoteluri, #clasament hoteluri 2012, #destinatii vacanta hoteluri, #Travel Leisure top hoteluri , #hoteluri