Gusta luxul in hotelurile din Orientul Mijlociu (Galerie foto)

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 16:42
3837 citiri
Gusta luxul in hotelurile din Orientul Mijlociu (Galerie foto)

Fascinatia Orientului Mijlociu se datoreaza si luxului sau, avand nenumarate palate si hoteluri de vis in care vizitatorii se pot caza.

Daca vrei sa te cazezi intr-un astfel de loc, pretul poate depasi si o mie de dolari pe noapte, potrivit CNN.

Iata cateva locuri de cazare cu preturi, e drept, cam piperate, insa unde merita sa stai o data in viata:

1. Palatul Emiratelor, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Opulenta nesfarsita a acestui palat se datoreaza unei cupole masive ce include 114 domuri decorative si 1.001 candelabre de cristal.

Hotelul este acoperit cu marmura si aur si are o curte interioara de un kilometru in care turistii se pot plimba. Acest hotel valoreaza trei miliarde de euro si tot ceea ce exista in incinta lui vorbeste despre lux.

Astfel, obiectivul turistic include in cadrul barului sau un automat de aur, iar oaspetii pot servi deserturi ce au in componenta lor acelasi material pretios. Meniul restaurantului Hakkasan include moluste din specia abalone, inabusite cu trufe.

In 2010, hotelul a amenajat cel mai scump brad de Craciun din lume, in valoare de 11 milioane de dolari, decorat cu pietre pretioase.

Pretul de cazare pentru o noapte in Palatul Emiratelor incepe de la 1.198 de dolari.

2. Hotelul Burj Al Arab, Emiratele Arabe Unite

Vizitatorii acestui hotel pot face o plimbare cu submarinul pentru a ajunge la restaurantul subacvatic Al Mahara, unde 50 de grame de caviar Beluga costa 675 de dolari. Pretul unui cocteil Bon Fire servit aici este de 1.300 de dolari.

Parcarea hotelului este plina de limuzine albe Rolls-Rolls Phantom, iar raportul dintre personalul hotelului si oaspeti este de 8:1. Vizitatorii isi pot face si o intrare aeriana spectaculoasa pe heliportul aflat pe acoperisul hotelului, achitand in acest sens 2.700 de dolari.

Preturile pentru o noapte de cazare la acest hotel pornesc de la 2.725 de dolari.

3. Le Gray, Beirut, Liban

Acest hotel este un magnet pentru iubitorii de arta. Proprietarul si colectionarul Gordon Campbell Gray a impodobit una dintre cele mai extravagante cladiri din Beirut cu 500 opere de arta alese cu grija, acestea incluzand si o sculptura cu un pui de elefant acoperita cu bomboane, realizata de Nadim Karam.

Barul ThreeSixty, destinatie favorita a designerului libanez Elie Saab, ofera o viziune panoramica asupra orasului.

Pentru o noapte petrecuta la acest hotel, preturile practicate incep de la 355 de dolari.

4. Qasr Al Sharq, Jeddah, Arabia Saudita

Acest hotel de lux are camere decorate cu marmura adusa din afara tarii si include 46 de apartamente al caror aranjament aduce un omagiu stilului arhitectural italian.

Tavanele camerelor sunt aurite, iar un candelabru ornat cu 600.000 de cristale Swarovski este amplasat deasupra scarii principale.

Pretul pentru o noapte petrecuta la acest hotel incepe de la 495 de dolari.

5. Palatul Al Bustan, Muscat, Oman

Acest palat este cel mai vechi obiectiv turistic de lux din zona, dominand litoralul Golfului Oman de trei decenii. Portari purtand vesminte traditionale ii intampina pe oaspeti. Coridorul palatului are o inaltime de 38 de metri, este octagonal si fabricat din palisandru.

In centru se afla un candelabru de cristal de 18 metri.

Sultanul Qaboos detine un etaj intreg in cadrul acestui palat. Unele camere au vedere catre laguna si catre malul marii, terasele fiind extinse catre mare.

Cazarea pentru o noapte la acest hotel costa 520 de dolari.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#palate cazare Orientul Mijlociu, #hoteluri lux Orientul Mijlociu, #vacanta Orientul Mijlociu cazare, #hoteluri de lux orient pret , #hoteluri