Pro si contra apartamentelor in regim hotelier

Marti, 19 August 2014, ora 15:41
6293 citiri
Pro si contra apartamentelor in regim hotelier

Stiai ca, atunci cand ai nevoie de cateva nopti de cazare intr-un alt oras, pe langa solutiile clasice de cazare (hotel, pensiune, gazda sau prieteni), a aparut si varianta de inchiriere a unui apartament in regim hotelier.

Acesta solutie de cazare este cunoscuta si apreciata de foarte mult timp de turistii ce viziteaza tari precum Spania, Grecia, Germania sau Anglia. Si in Romania au inceput sa apara apartamente de inchiriat in regim hotelier, la inceput in Bucuresti si in zonele turistice. Clientii au devenit rapid interesati de noua oportunitate mai ales datorita preturilor mai mici decat la hotelurile ce ofera conditii similare.

Concurenta este acerba si in aceasta zona asa ca fiecare incearca sa faca diferenta fata de concurenta, dar deja majoritatea aparamentelor sunt dotate cu mobilier modern, bucatarie dotata, internet wi-fi, TV, aer conditionat, etc., dar cativa atreprenori cauta sa se desprinda de pluton. De exemplu, un apartament complex rezidential Central Park poate fi vizionat intr-un tur virtual pe apartamentcentralpark.ro.

Mai jos am facut o scurta analiza a avantajelor si dezavantajelor pe care le ofera o cazare in regim hotelier.

Avantaje

1. Costuri mai mici - principalul criteriu dupa care se uita majoritatea este costul. In medie, un apartament in regim hotelier se inchiriaza la un pret de aproximativ 50% fata de pretul la un hotel cu conditii similare. Iar daca sunteti 2-3 familii sau un grup mai numeros si alegi un apartament cu 2-3 camere economia poate fi chiar mai mare. In plus ai si o bucatarie unde poti prepara mancare, reducand astfel si costurile cu alimentatia, nemaifiind nevoit sa iei toate mesele la restaurant. Daca doresti sa inchiriezi pentru mai multe zile poti primi discounturi generoase.

2. Spatiu - un apartament ofera mai mult spatiu decat o camera de hotel, chiar si apartamentele cu o singura camera au 30-40 mp spre deosebire de camerele de hotel unde putine depasesc 20 mp, iar un apartament cu 2 -3 camere te poate bucura cu un spatiu chiar si de 80 de mp in care te poti simti mai liber!

3. Intimitate si confidentialitate - atunci cand esti cazat la un hotel nu prea ai parte de intimitate, te poti intalni pe holuri si la receptie cu alti oaspeti. Astfel, daca pentru tine este foarte importanta discretia, nu vrei sa dai nas in nas cu cine nu doresti, nu esti nevoit sa lasi datele personale personalul hotelului, nu esti niciodata nevoit sa treci pe la recpetie si nici nu vei fi niciodata deranjat in vreun fel de angajatii hotelului. Ai astfel parte de o sedere discreta, intima si relaxata!

4. Zona - Oferta de apartamente in regim hotelier fiind diversa, poti gasi apartamente in mai toate cartierele, asa ca poti alege un apartament mai apropiat de zona unde vei avea mai multa activitate!

5. Independenta - Majoritatea apartamentelor in regim hotelier sunt dotate cu o bucatarie proprie complet utilata unde iti vei putea pregati mancarea preferata la orice ora din zi si din noapte, fara sa depinzi de programul si meniul oferit de restaurant!

Dezavantaje

Chiar daca avantajele sunt mai multe sunt si ceva dezavantaje care pot inclina balanta catre un hotel.

1. Servicii - nu ai acces la serviciile pe care le poate oferi un hotel, personal la dispozitie, curatenie la orice ora, acces la spa si sala de gimnastica, etc.

2. Prestanta - Daca ai o intalnire de afaceri nu este foarte placut sa le spui partenerilor ca esti cazat intr-un apartament in regim hotelier, unii ar putea interpreta asta ca un semna de saracie sau zgarcenie (cu exceptia cazurilor in care esti cazat la un apartament de lux in regim hotelier).

3. Siguranta - Spre deosebire de situatia cand inchiriezi o camera la un hotel recunoscut, la un apartament in regim hotelier nu stii cu cine ai de a face daca nu ai referinte, nu stii daca persoana este de incredere si nu va umbla prin lucrurile tale atunci cand esti plecat din camera (astfel de incidente se poate intampla si la un hotel de lux).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#apartament regim hotelier, #inchiriere apartament, #vacanta inchiriere apartament, #analiza apartamente inchiriat , #hoteluri