Ziare.com

Cele mai indepartate 5 insule tropicale locuite din lume (Galerie foto)

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 12:11

   

Cele mai indepartate 5 insule tropicale locuite din lume (Galerie foto)
Toti am visat cel putin o data sa locuim pe o insula tropicala indepartata, acolo unde stresul sau grijile sa nu ajunga la noi. Pentru a putea face acest pas sau doar pentru a visa in continuare la el, insa in cunostinta de cauza, ar fi bine sa stim cate ceva despre peticele de pamant la care jinduim.

Environmental Graffiti a facut inconjurul lumii si a realizat un top al acestor destinatii de vis, dar despre care se stiu prea putine. Citeste mai jos care sunt insulele cele mai indepartate unde ai putea locui, cel putin teoretic, intr-o buna zi.

1. Insula AscencionInsula vulcanica din sudul Oceanului Atlantic apartine de o alta insula indepartata, Saint Helena. Descoperita in 1503, de catre navigatorul portughez Alfonso de Albuquerque chiar de Ziua Ascencion, insula a inceput sa fie populata de-abia in 1815, odata cu aducerea lui Napoleon Bonaparte in Saint Helena.Astazi, insula are 940 de locuitori, comunicatiile si turismul fiind principalele domenii de activitate. Pentru a te stabili pe insula ai nevoie de contract de munca, fiindca nu exista varianta rezidentei permanente.

2. Insula Sfanta ElenaUnul dintre cele mai izolate locuri din lume, la 2.000 km de coasta africana, Insula Sfanta Elena este tot una de natura vulcanica, in sudul Oceanului Atlantic. Insula a fost descoperita in 1602 de catre navigatorul portughez Joao da Nova, in 1602, si a fost "botezata" dupa Elena din Constantinopol. Britanicii au folosit insula ca loc de exil intai pentru Napoleon Bonaparte, apoi pentru alti prizonieri.Insula era populata cu bastinasi inca de la descoperire, astazi populatia ajungand la 5.255 de locuitori. Turismul este si el dezvoltat, locuitorii luand in calcul varianta construirii unui aeroport in viitorul apropiat.

3. Tristan da CunhaAtat insula Ascencion, cat si insula Tristan da Cunha apartin de Sfanta Elena, insa distanta dintre cele trei este foarte mare (2.530 km doar intre Tristan si Sfanta Elena). Tristan da Cunha reprezinta un grup de insule vulcanice, fiind descoperite in 1506 de catre marinarul portughez Tristao da Cunha.

Insula a inceput sa fie locuita odata cu aducerea lui Napoleon Bonaparte pe Sfanta Elena, astazi populatia ajungand la 269 de locuitori.Bastinasii lucreaza in agricultura sau pentru guvernul local. Cei din afara insulei nu au voie sa cumpere pamant sau sa se stabileasca aici. De altfel, o vacanta pe Tristan da Cunha se planifica cu un an inainte din cauza formalitatilor necesare.

4. Insula PasteluiAceasta insula a fost descoperita de exploratorul olandez Jacob Roggeveen, chiar in Duminica Pastelui, in 1722. Pe atunci, populatia bastinasa era in numar de 2.000-3.000 de oameni. In 1888, insula a fost anexata de Chile.Dupa atatia ani de la descoperire, insula Pastelui ramane un mister. Nimeni nu a reusit sa descifreze semnificatia statuilor imense moai, alfabetul sau limba Ronhorongo sau inexplicabila despadurire din secolele XVIII si XIX. Pe insula Pastelui se afla cel mai indepartat aeroport din lume, cele doua zboruri saptamanale aducand turisti, oameni de stiinta sau curiosi atrasi de frumusetea si secretele tinutului.

5. Insulele PitcairnInsulele Pitcairn reprezinta un grup de 4 insule vulcanice din sudul Oceanului Pacific. Doar Insula Pitcairn este locuita astazi. Grupul de insule a fost descoperit in 1767 de marinarii britanici, fiind "botezat" dupa cel care le-a zarit prima data, marinarul Robert Pitcairn.Multi dintre locuitorii insulei au emigrat in Noua Zeelanda, astazi insula fiind una dintre cel mai putin locuite zone din lume, cu doar 50 de locuitori. Principalele surse de venit sunt agricultura, pescuitul si artizanatul. Pe insula exista un singur telefon public, iar navele opresc aici o data la cateva luni, dar doar daca vremea permite asta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8972 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Crin si Tonta sa fie exilati pe insula sf Elena...

sa li se dea mincare 1 data pe luna, pt a-i incuraja la canibalism...sa se manince intre ei...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor