Insule cu forme ciudate (Galerie foto)

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 18:11
8746 citiri
Insule cu forme ciudate (Galerie foto)

Te-ai hotarat sa iti petreci concediul pe o insula exotica sau visezi la vacanta perfecta, daca nu acum, macar intr-un an-doi, cand reusesti sa strangi suma de care ai nevoie. Insa esti debusolat in conditiile in care oferta e atat de ampla, iar banii si timpul tau sunt limitate.

Toate insulele asupra carora te-ai oprit au nisip fin, apa e transparenta, climatul perfect... Pe care sa o alegi? Environmental Graffiti iti sugereaza un alt criteriu dupa care sa te ghidezi: forma insulelor. Si asta pentru ca mama-natura s-a intrecut pe ea insasi creand insule de forme greu de imaginat. Iata cateva exemple:

Exista atat de multe peisaje magnifice pe Pamant, dar natura nu pregeta sa uimeasca in fiecare zi. Privita din aer, aceasta insula situata la nord de Flores, Indonezia, este absolut uimitoare, avand forma unui delfin.

Nici nu e nevoie sa vizitezi insulele Manukan, Mamutik si Sulug din Malaezia, le poti vedea din aer si impresia va fi totala. Ele sunt asezate in asa fel incat sa formeze un zambet. Nu sunt foarte mari, dar aliniamentul este optimist de-a dreptul.

Ce cauta un bumerang in centrul marii Chinei? Totul capata sens cand vezi ca, de fapt, e vorba de o insula. Daca vei zbura dinspre Manila catre Kuala Lumpur, in jur de 45 de minute dupa decolare, vei vedea cu siguranta Insulele Spratly, un arhipelag cu peste 750 de insule mai mici sau mai mari si recife.

Un satelit NASA a surprins in 2002 o imagine cu Isabela, cea mai mare dintre Insulele Galapagos, care arata exact ca un calut de mare. Insula a fost formata in urma eruptiilor vulcanice de acum milioane de ani. Daca privesti cu atentie, vei vedea si 3 cratere ale vulcanilor ce au dus la nasterea insulei.

In Maldive exista un recif care seamana perfect cu un ochi uman, cu tot cu retina si iris. Unii spun ca ar putea fi imortalizata chiar nasterea unei insule.

Pentru iubitorii de desene, exista in Oceanul Indian un personaj destul de amuzant. Cu siguranta ii vei observa capul mare, ochii si gura larg deschisa, in realitate Insulele Lesser Sunda.

Pisica de mare din aceasta poza este o insula aflata la nord de Funen, cea de-a treia insula a Danemarcei ca marime. Are o forma triungiulara si o "codita", ducandu-te cu gandul la o pisica de mare. Intersant e si norul de deasupra, care incearca sa-i imite forma.

Acesti plamani verzi sunt conectati chiar de o trahee, in mijlocul lor aflandu-se o piscina luxoasa, un teren de tenis si o vila de toata frumusetea, toate in Florida Keys.

Insula Huvahendhoo este una dintre multele din Maldive. Privind-o, ai prilejul sa vezi o masca venetiana fara sa vizitezi Venetia, doar trecand cu avionul peste aceasta minunatie a naturii. Fiecare ochi are un ornament diferit.

Maldive este o adevarata cutie cu comori in ceea ce priveste insulele cu forme inedite. Exista un total de 1.190 de insule de corali, grupate intr-un lant dublu de 26 de atoli. Maldivele se desfasoara pe 90.000 de km patrati. Cu o inaltime medie a pamantului de 1,5 metri, este cel mai jos stat de pe Pamant, iar din cauza incalzirii globale multe insule sunt in pericol de a fi inundate si pierdute pentru totdeauna.

Tot in Maldive se afla si aceasta insulita in forma de morcov, ducandu-te cu gandul daca nu cumva prin zona e si vreun iepure gigantic care urmeaza sa-si ia masa.

Una dintre insulele Scilli, in afara coastei Cornwall-ului, arata ca un copac cu o coroana bogata, "vazandu-se" chiar si radacinile puternice care intra in sol.

Cum natura tot s-a hotarat sa imite totul, s-a gandit sa creeze si o insula ce seamana cu un spermatozoid. Acest mic teritoriu a fost pozat undeva intre Europa si Japonia.

"Insula iubirii", aproape de coasta Croatiei, este doar una dintre cele de pe Terra in forma de inima. Este localizata in Marea Adriatica, aproape de orasul Turanj. A devenit celebra in 2009, atunci cand a fost scoasa in evidenta de Google Earth.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#insule forme ciudate, #insule forme inedite, #insule forme animale, #insula forma inima , #insule