Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cu ce ajungi mai repede pe litoral si cat te costa

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 07:43
3150 citiri
Cu ce ajungi mai repede pe litoral si cat te costa
Foto: Arhiva

Turistii care se duc pe litoralul romanesc au devenit obiectul competitiei dintre transportatorii rutieri, feroviari si aerieni. Se pare insa ca acestia prefera sa mearga cu trenul daca sunt la distante mari fata de litoral, iar daca sunt mai aproape aleg autobuzul, avionul fiind optiunea celor "instariti".

Cei care isi pot permite un bilet dus-intors cu avionul au avantajele unor reduceri speciale de sezon si, bineinteles, al castigului net de timp. De la Brasov la Constanta biletul de autocar costa la fel ca la tren (rapid, clasa a doua), adica 60 de lei, dar pe calea rutiera se ajuge pe litoral cu o ora mai repede decat pe cea feroviara, informeaza Adevarul.

Clujenii care vor sa ajunga la mare vor ajunge cu patru ore mai repede daca aleg autocarul si nu trenul, la acelasi pret, circa 100 de lei. Iar cei care vor sa dea peste 800 de lei pentru un bilet de avion vor ajunge in doua ore pe plaja.

Incepand de vineri compania CFR Calatori introduce 48 de trenuri care vor asigura, in sezonul estival, legatura directa intre principalele orase si litoralul romanesc. Astfel, programul estival cuprinde 24 de trenuri rapid, 14 accelerate si zece trenuri personal.

Acestea vor face legatura intre litoral si Bucuresti, Arad, Craiova, Timisoara, Deva, Resita, Brasov, Sibiu, Targu- Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Iasi, Suceava, Botosani, Galati, Calarasi, Buzau si Medgidia.

Bucurestenii care vor sa dea o fuga la mare la sfarsit de saptamana au la dispozitie, incepand de joi, o noua ruta aeriana Tarom. Avioanele, care zboara doar joia si duminica, vor opera doar pana la 26 septembrie, iar pretul unei calatorii dus-intors costa 400 de lei, cu taxe incluse. Pe langa acesti bani, trebuie sa mai platiti si 10 lei pentru o calatorie de aproximativ 30 de minute cu microbuzul, de la Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" la gara din Constanta.

Cea mai ieftina varianta poate fi masina personala, daca platesc benzina patru persoane. Astfel, costurile unui transport la mare dus-intors pot ajunge la maximum 70 de lei de persoana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alternative transport litoral, #tren autocar avion , #litoral