Litoralul romanesc, curatat, isi asteapta turistii de Paste

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 13:01
2422 citiri
Litoralul romanesc, curatat, isi asteapta turistii de Paste
Foto: Ziare.com

Plajele de pe litoral sunt curatate si pregatite pentru manifestarile organizate in perioada Pastelui, in conditiile in care mii de localnici si turisti sunt asteptati la slujbele de inviere de la malul marii, spun reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanta a facut eforturi pentru curatarea tuturor plajelor, iar lucrarile vor continua pana aproape de sfarsitul acestei saptamani astfel incat turistii care vor veni in perioada Pastelui sa gaseasca plajele amenajate, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

Romani si greci isi petrec Pastele in Bulgaria

Reprezentantii Administratiei de Apa Dobrogea Litoral fac apel la turistii care vor veni pe litoral sa foloseasca cosurile de gunoi amenajate la limita plajelor, "pentru a lasa plaja intr-o stare corespunzatoare".

De asemenea, reprezentantii Administratiei de Apa Dobrogea Litoral mai spun ca la inceputul lunii aprilie a fost demarat procesul de predare a plajelor catre operatori, pentru sezonul estival 2012, fiind deja predata aproape jumatate din suprafata inchiriata. "Totalul suprafetei predate insumeaza peste 40 la suta din totalul plajelor inchiriate catre operatori. De mentionat ca plajele litorale sunt inchiriate in proportie de aproximativ 75 la suta catre operatori privati", mai precizeaza sursa citata.

Mii de constanteni si turisti sunt asteptati sa participe slujba Invierii care va fi oficiata pe plaja Modern din Constanta si pe plaja din fata Hotelului "President" din Mangalia.

Cei care vor sa petreaca Pastele pe litoral o pot face pentru preturi cuprinse intre 100 si 300 de lei de persoana pe noapte la hotel de patru stele, unde se pot relaxa la spa sau la piscina. Posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt limitate insa, terasele fiind inchise, ca si telegondola.

Pe litoral, in jur de zece hoteluri de trei, patru si cinci stele vor fi deschise pentru turistii care aleg sa isi petreaca Pastele la malul marii.

La un hotel de trei stele, la Eforie Sud sau Mangalia, preturile pentru o noapte de cazare pentru o persoana variaza intre 63 de lei si 150 de lei, in functie de pachetul achizitionat. La un hotel de patru stele din Mamaia, Eforie Nord sau Constanta preturile sunt ceva mai ridicate, fiind cuprinse intre 100 de lei si 300 de lei de persoana pentru o noapte de cazare in camera dubla. Turistii pot beneficia, in functie de suma platita, de toate mesele, de servicii spa, de fitness, piscina interioara.

Cei mai pretentiosi dintre turisti pot opta pentru un hotel de cinci stele din Mamaia, preturile pentru o noapte de cazare pentru o persoana variind intre 200 de lei si 350 de lei, in tarif intrand, tot in functie de pachetul achizitionat, pranzul traditional de Paste, surpriza de la Iepuras sau sauna si spa, plus o serie de activitati pe care hotelul le pregateste special pentru acest sejur.

CFR suplimenteaza numarul de trenuri de Paste - vezi programul

Cei care aleg sa mearga de Paste pe litoral trebuie sa stie insa ca posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt limitate. Terasele din statiuni sunt inchise in aceasta perioada, la fel ca si telegondola din Mamaia, activitatea acestora urmand sa fie reluata abia in 1 mai, la deschiderea oficiala a sezonului estival.

Turistii au insa posibilitatea sa faca excursii la Adamclisi sau la cetatea Enisala sau pot vizita manastirile din Dobrogea, printre care Manastirea si Grota "Sfantul Apostol Andrei".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#litoral romanesc curatat Paste, #litoral romanesc turisti Paste, #turisti litoral romanesc, #turisti Marea Neagra Romania , #litoral