Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 Mai

Luni, 11 Martie 2013, ora 23:45
3842 citiri
Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 Mai
Foto: Arhiva

Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, estimeaza ca peste 30.000 de turisti se vor afla pe litoral in minivacanta de 1 Mai, iar acestia vor avea parte de mai multe surprize, printre care parada de autoturisme, de motociclete si concerte.

"Pentru 1 Mai am pregatit foarte multe evenimente care se vor derula in fiecare zi pana la finalizarea minivacantei care a devenit maxi-vacanta prin decizia Guvernului de a uni 1 Mai cu Pastele. Astfel, pana pe 7 mai avem ocazia sa oferim tuturor turistilor care aleg litoralul romanesc surprize, spectacole, parade de masini, parade de motociclete, concerte, evenimente in fiecare club de noapte.

Primaria Mangalia anunta evenimente atractive pentru statiunile din sud, inclusiv un eveniment care se cheama Patimile lui Hristos cu ocazia Pastelui. Slujbele de Paste vor avea loc pe plaja atat in statiunea Mamaia, in dreptul Cazinoului, cat si pe plaja din Mangalia. De asemenea, deschiderea sezonului o vom face cu tur-operatori din Emiratele Arabe Unite si presa din Emirate pentru a le prezenta ce inseamna statiunea Mamaia", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Corina Martin.

Ea a spus ca estimeaza ca peste 30.000 de turisti se vor afla de 1 Mai pe litoral.

"Vrem sa batem recordul de vizitatori de anul trecut care a fost cifrat la 30.000 si daca vremea ne ajuta si se pare ca ne ajuta, vom avea o deschidere de sezon in forta pe litoralul romanesc", a explicat Corina Martin.

Presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii a mai afirmat ca se asteapta ca pe litoralul romanesc sa se afle mai multi turisti romani decat pe cel bulgaresc cu ocazia sarbatorilor pascale.

"Nu ne-am batut niciodata de 1 Mai cu litoralul bulgaresc, de Paste ne-am batut si intotdeauna litoralul bulgaresc castiga pentru ca de Paste daca nu ramanem in Romania ne dorim o destinatie externa, iar cea mai accesibila este Bulgaria. De 1 Mai litoralul romanesc si-a luat revansa.

Pot sa dau si o comparatie, in general aveam 20-30.000 de turisti la noi pe litoral de 1 Mai fata de 5-6.000 in Bulgaria. In acest an, avand in vedere ca Pastele este legat in aceeasi saptamana cu 1 Mai ne asteptam la un numar si mai mic de turisti in Bulgaria si un numar si mai mare pe litoralul romanesc", a mentionat Corina Martin.

De asemenea, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, prezent la conferinta de presa, a anuntat ca cererile pentru minivacanta de 1 Mai sunt numeroase si pana in prezent ofertele de pe litoral s-au vandut in proportie de 50 la suta.

"Pentru 1 Mai litoralul este vandut in proportie de 50 la suta, deci cererile sunt extrem de mari. Mamaia va fi arhiplina, ne asteptam la 25-30.000 de turisti. Suntem pregatiti in Mamaia cu zona hoteliera, cu distractiile si agrementul", a afirmat Nicolae Bucovala.

El a oferit chiar si cateva tarife pentru perioada respectiva, spunand ca preturile pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele in statiunea Mamaia variaza intre 40 si 75 de lei pe loc pe noapte, tarifele mai ridicate fiind acolo unde unitatea hoteliera ofera si mic dejun inclus.

Totodata, Nicolae Bucovala a spus ca hotelieri vin cu diverse oferte pentru minivacanta de 1 Mai, printre acestea aflandu-se si masa de Paste, care va fi gratuita la unele unitati de cazare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#turisti Marea Neagra 1 mai, #turisti litoral 1 mai, #minivacanta 1 mai litoral, #romani mare 1 mai , #litoral
Comentarii